FUHRER Posted April 5 Share Posted April 5 Okrągły stół - negocjacje prowadzone od 6 lutego do 5 kwietnia 1989 przez przedstawicieli władz Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej, demokratycznej opozycji oraz stron kościelnych (przedstawiciele Kościoła katolickiego i Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego). Prowadzone były w kilku miejscach, a ich rozpoczęcie i zakończenie odbyło się w siedzibie Urzędu Rady Ministrów PRL w Pałacu Namiestnikowskim (obecnie Pałac Prezydencki) w Warszawie. W obradach wszystkich zespołów, podzespołów i grup roboczych brało udział ok. 717 osób (uczestników, ekspertów i obserwatorów). Jedno z najważniejszych wydarzeń w najnowszej historii Polski, od którego rozpoczęły się zmiany ustrojowe Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej, w tym częściowo wolne wybory do Sejmu, tzw. wybory czerwcowe. kac2203, BORN2SPEED., aquax and 4 others 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kameleonn Posted April 5 Share Posted April 5 Precz z komuna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted April 5 Share Posted April 5 Ale się rozpisałeś XD Pozdrawiam z domu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamekh CS:GO COD 200 Posted April 5 Share Posted April 5 Chuja to dało Link to comment Share on other sites More sharing options...
BORN2SPEED. Posted April 6 System Share Posted April 6 aquax, Adamekh CS:GO COD 200, venividiwandi and 1 other 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
venividiwandi Posted April 6 Share Posted April 6 tak czytam i czytam i se mówię, zaraz się czegoś fajnego dowiem, no to się nie dowiedziałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
FRESHASFUCK Posted April 6 Share Posted April 6 3 godziny temu, venividiwandi napisał: tak czytam i czytam i se mówię, zaraz się czegoś fajnego dowiem, no to się nie dowiedziałem Ja nawet nie czytalem, obrazki tylko obejrzalem i mi wystarczy. Nie ogarniam polityki i tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...