Guest Guest Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Witam. 1# Odkryłem buga z /respawn, chodzi o to, że gdy wpisze tą komendę żywy gracz to przenosi go na respa, odnawia hp i dodaje osłonkę 5 sekund. Komenda ratuje w trudnych sytuacjach co zademonstrowałem na demku (działa tylko przy małej liczbie graczów, gdy na serwerze jest autorespawn). Na małych mapach z szybką klasą można być praktycznie nieśmiertelnym. Trzeba jakoś zablokować komendę, żeby żywy gracz nie mógł jej wpisać. Buga zacząłem używać dopiero po wcześniejszym kontakcie z adminem, elo, wyłącznie do nagrania demka. demko: http://www44.zippyshare.com/v/72495734/file.html 2# Moglibyście jakoś sprawdzić czy komandos nie ma zwalonej/za małej wytrzymałości, bo grając już nim trochę czasu coś chyba za dużo dmg siada. Gracz z m4 na 3 strzały zabiera mi 186, bez strzału w głowę, czyli średnio zabiera mi 62 hp/pocisk, a gracz jest bez perku. Maksymalny strzał( nie w głowę) zabiera 38 hp( w brzuch). http://i34.tinypic.com/33eltz6.jpg 3# Na serwerze można kupować broń, np. grając komandosem, mam wiertarkę i deagle to mogę na początku rundy dokupić sobie jakąś broń typu m4/ak, więc pasuje wyłączyć kupowanie broni i granatów. Pozdrawiam, Johan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Guest Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 No mówiąc o bugu numer 2 to faktycznie na komandosa jakoś dużo dmg wpada z mp5 potrafi wejść po 40-50 bez perku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Guest Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Już wcześniej ktoś tam na tego komandosa narzekał, ja osobiście nim nie gram ale skoro faktycznie komandosowi zadaje się tak łatwo obrażenia ( są zwiększone ) to trzeba coś wykminić ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Guest Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Zauważyłem bug w drugą stronę.Mianowicie Rambo ma wgl pomniejszone obrażenia na 20 wytrzymki bije się go po mniej niż inne klasy które mają tyle samo wytrzymałości Link to comment Share on other sites More sharing options...
NumberOne Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Dzięki za zgłoszenie. Dwa ostatnie bugi znam od jakiegoś czasu, ale nie ma programisty, więc nie bardzo mam jak coś z tym zrobić. Wszystkie zgłoszenia przyjmuje i zapisuję, więc przy najbliższej okazji postaramy się coś z tym zrobić. Rambo ma wbudowaną dodatkową wytrzymałość, to jest zamierzone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NumberOne Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...