Jump to content
Guest Guest

[ZAMKNIĘTY][Recenzja] CS:GO czy naprawdę warto?

Recommended Posts

[align=center]cs_logo.png[/align]

[align=center] [/align]

W

itam, swoją recenzję gry CS:GO rozpocznę od ważnej rzeczy a mianowicie, iż gra ta jest odświeżoną wersją klasyka gry czyli CS 1.6. Z wersją 1.6 spędziłem wiele lat, tak jak większość z Was czytających ten artykuł, dlatego też darze go sporym sentymentem. Jednak tak jak większość rzeczy musi ulec zmianie i iść z biegiem czasu. Myślę że, firma Valve, producent gry nie przepuściło by okazji aby odnowić grę i znów zagarnąć rzeszę graczy pod swoje skrzydła. Dobrze, a więc teraz przejdźmy do prezentacji nowości jakie można spotkać w CS Global Offensive.

Na samym początku warto zaznaczyć, że wybierając rozgrywkę nie jesteśmy skazani na dwa klasyczne tryby gry - atak bombowy i zakładnicy. Te oczywiście są, i to w dwóch konfiguracjach (turniejowy klasyczny, gdzie ogień przyjacielski jest włączony, a przenikanie przez przyjaciół wyłączone, oraz turniejowy, gdzie jest odwrotnie - strzelać do swoich można bez obaw, a także śmiało przez nich przechodzić), ale prócz nich możemy także pograć w formie dwóch trybów Demolka i Wyścig Zbrojeń, które są nurtującą wszystkich nowością. 

[align=center]csgo3.jpg

[/align]

[align=center] [/align]

[align=center](Wygląd CS:GO jest bardzo czytelny i miły dla oka gracza, parę przegranych rund i podbił całkowicie moje serce <3)

[/align]

[align=center] [/align]

[align=center] [/align]

Teraz rozwinę myśl o wspomnianych wcześniej dwóch trybach rozgrywki.

-"Wyścig Zbrojeń" to tryb najbardziej dynamiczny, można to zawdzięczać trybowi Deathmatch, bardzo dobrze znanego Nam z 1.6. Gra nie jest ograniczona czasowo jednak kończy ją wykorzystanie całego dostępnego arsenału. Do dyspozycji dostajemy 27 modeli różnych broni. Każdą z nich musimy zabić jednego przeciwnika. Gra kończy się więc w momencie, gdy pierwsza osoba zdobędzie fraga każdą z broni, co jest trudne o tyle, że pod koniec gra się pistoletami, a ostatnie zabójstwo trzeba przeprowadzić... nożem. 

-Tryb "Demolka" opiera się na małych mapach gdzie mamy tylko jeden BS. Do wykorzystania 10 modelów broni, które zmieniają się Nam w raz ze zdobyciem fraga za zabójstwo. Celem na mapie oczywiście jest podłożenie paki czy też jej rozbrojenie.

[align=center]csgo5.jpg

[/align]

[align=center] [/align]

[align=center](SS przedstawia tryb "Demolki", gdzie drużyny składają się z pięciu graczy)  

[/align]

[align=center] [/align]

[align=center] [/align]

Klasyczne tryby natomiast są wyjęte żywcem z CS 1.6. Wszystko na klasycznych, chociaż nieco zmodyfikowanych mapach - Dust, Dust2, Inferno, Aztec, Office, Italy, Train i Nuke. Na prywatnych serwerach i nie tylko dostępne są także inne znane nam mapy. Można powiedzieć że to odgrzewany kotlet, jednak nowoczesne otoczenie map sprawia że są bardzo świeże, niemal że nowe. Dzięki dodaniu nowych przejść, przeszkód czy też przemodelowania pomieszczeń gra staje się bardziej zrównoważona. 

[align=center]csgodust2.jpg

[/align]

[align=center] [/align]

[align=center](Oszałamiający wygląd mapy de_dust2)

[/align]

[align=center] [/align]

Zespół Valve naprawdę pracuje ciężko, aby GO działał idealnie, dlatego też gra przeszła szereg ważnych update' ów. Niedawno został dodany nowy tryb walki Operacja Phoenix, do której dostęp, tak jak poprzednio, jest płatny symboliczną kwotę, 3$. Mapy, które biorą udział w akcji, to Cache, Motel, Seaside, Downtown, Thunder, Ali, Favela oraz Agency. W nagrodę po zakończeniu każdego meczu, można wygrać nowe malowania broni, bądź uzyskać pamiątkowy medal widniejący przy Naszym nicku podczas gry.

Całkowicie odnowione menu sklepu to także bardzo mocna strona prezentowanej gry. Dodano nowe rodzaje granatów, oraz kilka broni z których bardzo ciekawą pozycją jest paralizator, który powoduje śmierć przeciwnika jednym celnym strzałem. 

[align=center]csgo6.jpg

[/align]

[align=center] [/align]

[align=center](Interface sklepu pozwala na szybkie i sprawne zakupy)

[/align]

[align=center] [/align]

[align=center] [/align]

Podsumowując, CS:GO jest to propozycja dla graczy, którzy chcą czegoś więcej od swojego CS 1.6. Wiadomo że grafika znacząco się polepszyła i niewiele odbiega od flagowych produktów znajdujących się na rynku. Itemy za określone fragi w grze, nagrody za wygranie mapki dla teamu, to na pewno rzeczy które przyciągają graczy. Odstraszające są dla mnie dźwięki żywcem wyrwane z poprzednika, nowy wygląd, jednak dźwięk zawodzi znacząco. Czyli mamy tak naprawdę jeden minus, mały. Mnie ta gra urzekła i na prawdę jest warta wydania tych 20- 30 polskich złotych. Wiadomo można wydać masę pieniędzy na dodatki, jednak opłata za grę i normalne jej użytkowanie daje naprawdę wiele satysfakcji. Za całość z pewnością można dać mocną czwórkę i liczyć na dalszy rozwój tej odsłony gry.

PS.

Recenzja napisana aby zachęcić Was do zakupu CS:GO i rozpoczęcia z nim swojej przygody. Myślę że na Naszej sieci należy dalej zajmować się serwerem CS:GO, wgrać odpowiednią modyfikację, która pozwoli na rozsławienie serwera wśród graczy. Zauważyć można, iż coraz więcej graczy przenosi się na tą wersję CS i po przegraniu paru godzin zapomina całkowicie o przestarzałym CS. Nie jedna osoba się o tym przekonała lub przekona, więc myślę że z aktualną ekipą będziemy postulować o zatrzymanie serwera, oraz zaczniemy się nim zajmować.

[align=right] [/align]

[align=right] [/align]

[align=right]@credits gamezilla.pl

[/align]

[align=right]~OST~

[/align]

Dobra robota ! Polecam CS GO :D Bardzo fajnie się gra tylko trzeba przyzwyczaić się do nowych mapek i stylu gry :) 

Ps. mi na razie nie działa :(

CS:GO wygląda dla mnie podobnie jak CS Source. Z racji iż posiadam drugą pozycję, nie rozważam kupna GO. Source'a kupiłem na Steamie, jak jeszcze była nowością i kosztowała sporo, trochę pograłem i wróciłem do starego dobrego CS 1.6. Mam chyba sentyment do tej gry. 1.6 ciężko zostawić ;)

Menu sklepu jest na pewno ciekawe i innowacyjne jak na CS. Natomiast tryb rozgrywki - "Wyścig zbrojeń" to raczej GunGame z 1.6 niż typowy deathmatch.

Recenzja ciekawa, ale fajnie by było gdyby pojawiło się więcej screenów z gry :)

A ja powiem, że CS:GO a 1.6 to "dwie różne gry". Kupiłem, pograłem godzinę i normalnie się żałuje , bo wydałem kasę w błoto, a myślałem że lepsza będzie atmosfera.

Dobra recenzja ale brakuje mi w niej paru rzeczy np. bardziej szczegółowego opisu trybu turniejowego który jest najważniejszy w CS:GO, dobierania przeciwników w zależności od tego jakie rangi posiadają. oczywiście także to, że nie trzeba posiadać własnego serwera. Odnośnie trybów gry think! dobrze zaznaczył, że wyścig zbrojen to klasyczny GunGame z 1.6, Popraw :)  moim zdaniem CS:GO pozamiatał poprzednie wersje nie tylko przez to jak wygląda i jaka jest grywalność ale to iz duży wpływ na to jak GO się rozwija mają gracze.

Guest Guest

Recenzja krótka, czytelna i dużo można się dowiedzieć więc leci +. Pytanie ode mnie, czy można go pobrać z internetu i grać w sieci.? Słyszałem że nie ale większość osób mówi że można ale zapytam o to jeszcze ciebie.  Pobrać "można" ale podobno nie można grać w sieci, czy to też prawda.?

Kupiłem GO z 2 dni temu i szczerze mówiąc wolę 1.6 jakoś mi te nowości nie pasują :D.

A co do recenzji fajna, przejrzysta i można się z niej sporo dowiedzieć :).

Leci +

Guest Guest

***Wiadomość wygenerowana automatycznie***

q0ej.png

Wątek został zamknięty przez moderatora forum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów.

Pozdrawiamy

Zespół Multi-Head.pl

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...