Orzechowa żelka Napisano 8 Grudnia 2015 #363411 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 [align=center]W tym "poradniku" chciałbym zaprezentować wam kilka przydatnych komend. Komdendy dotyczące fps'ów:[/align] cl_showfps- wyświetla nam ilość fps'ów w lewym górnym rogu ekranu fps_max 101- Ustawia maxymalną liczbę fps'ów fps_modem 101- działa na podobnej zasadzie jak fps_max gl_round_down "3" - Odpowiada za wygładzanie tekstur. Im niższa wartość tym wartość tekstór powinna być precyzyjniejsza , a im wyższa wartość tym słabsza jakość tekstur.(wiele zależy też od karty graficznej) gl_playermip "0" - Ustawia jakość modeli. Im wyższa wartość tym "szybsza" gra, lecz gorsza jakość modeli(na zwiększenie wartości fps'ów polecam wartość równą 2). cl_weather "1" - wł/wył efekty pogodowe.(np. na mapie de_aztec wyłącza deszcz) [align=center] Komdendy dotyczące celownika[/align] cl_crosshair_size "small" - Komenda ta zmniejsza celownik , dzięki czemu(wg. mnie) łatwiej strzelać. cl_dynamiccrosshair 0 - Celownik nie ulega powiększeniu w trakcie poruszania się, skakania itp. crosshair 1 - Dzieki tej komendzie pokazuje się czerwona kropka(EDIT:przy przybliżeniu) w celowniku w AWP cl_autowepswitch 1/0 - włącza/wyłącza automatyczną zmianę na broń na którą najdziemy [align=center]Jak zmienić kolor celownika[/align] Komenda: cl_crosshair_color "... ... ..." (cyfry "wskazują" kolor celownika) (Nie wiem czy wszystkie działają bo nie na wszystkich grałem ) 1. Czarny: "0 0 0" 2. Szary: "156 156 156" 3. Biały: "255 255 255" 4. Czerwony: "255 0 0" 5. Brązowy: "165 42 42" 6. Fioletowy: "160 32 240" 7. Różowy: "255 192 203" 8. Niebieski: "0 0 255" 9. Pomarańczowy: "255 165 0" 10. Zielony: "0 255 0" 11. Złoty: "255 215 0" 12. Żółty: "255 255 0" Sami też możecie wybrać sobie kolor wchodzimy Paint> Kolory niestandardowe(czy coś takiego)> sprawdzamy "zawartość" koloru czerwonego, zielonego niebieskiego. No i to na tyle z tym poradnikiem (chyba, że w komentarzach będziecie pisać coś o dalszych częściach ) O ewentualnych błędach informujcie w komentarzach <_< Myślę, że pomogłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trik3r Napisano 8 Grudnia 2015 #363661 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Zostawiam w celach dodatkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trik3r Napisano 8 Grudnia 2015 #363662 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi