Gość Napisano 27 Listopada 2015 #358625 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Siemaneczko! Dziś pokaże Wam jak w prosty sposób pozbyć się wielkich czcionek HUD przy rozdzielczościach 640x480 / 800x600 / 1024x768 Jeśli na serwerach COD MOD lub innych Wasz HUD zasłania 80% ekranu i utrudnia w znacznym stopni grę możecie w prosty sposób to zmienić - ograniczyć jego wielkośc, grubość czcionki, a nawet jej wygląd! Jak? Bardzo prosto! Na początku musimy odszukać plik trackerscheme.res STEAM: X:\WaszFolderZeSteam\steamapps\common\Half-Life\cstrike\resource NONSTEAM: X:\WaszFolderNS\cstrike\resource Otwieramy go jakimś tam programem do edycji ja używam Notepad++ https://notepad-plus-plus.org/download/v6.8.5.html Następnie wyszukujemy (przez wciśnięcie CTRL + F) fraze Legacy_CreditsFont Naszym oczom powinien ukazać się wpis: "Legacy_CreditsFont" { "1" { "name" "Trebuchet MS" "tall" "20" "weight" "700" "antialias" "1" "yres" "1 10000" name odpowiada ze czcionkę aktualnie używaną tall odpowiada za jej rozmiar weight odpowiada za jej grubość Aby uzyskać efekt taki jak ja, który przedstawię na screenie poniżej wystarczy podmienić całą pokazaną wyżej zawartość na: "Legacy_CreditsFont" "1" "name" "Comic Sans MS" "tall" "14" "weight" "300" "antialias" "1" "yres" "1 10000" A oto efekt końcowy (grafika 800x600) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUNN. Napisano 27 Listopada 2015 #358719 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Jak mnie VACek przez to dopadnie to Cię znajdę nawet i na końcu świata + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trik3r Napisano 27 Listopada 2015 #358778 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Zostawiam w celach dodatkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trik3r Napisano 27 Listopada 2015 #358779 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi