Skocz do zawartości

[ZAMKNIĘTY trochę spraw

RaV997

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, podam tutaj kilka propozycji i ważnych spraw. 

Może zacznę od tego, żeby tak szybko nie zamykać tematów, bo wiele razy spotykałem się z tym, że nie zostało do końca wyjaśnione coś, a temat już był zamykany (może niech ten co otwiera temat stwierdza czy uzyskał odp.)

Kolejną sprawą jest to, że jest ciężki kontakt z opiekunami, rozumiem praca, szkoła albo inne obowiązki, ale czasem musiałem czekać po 3dni na odpowiedź. 

Chciałbym uzyskać również odpowiedź, o co chodzi z pluginami na skiny, kosy i muzyke. Każdy jest innego zdania, spotkałem już się z odpowiedziami typu: 1. Valve blokuje za to serwery, 2. To jest płatne i się nie opłaca oraz 3. Po prostu nie ma.

Na większości serwerach znajdują się te pluginy, a te serwery jakość normalnie funkcjonują i nie są blokowane.

Ja jak i kilku adminów zauważyliśmy, że ten serwer małymi krokami się zbliża do upadku, dlatego właśnie myśleliśmy nad tymi pluginami. Również kilka propozycji podaję niżej, które mogły by urozmaicić rozgrywkę:

• tak jak kiedyś już pisałem, zwiększenie ilości rund, czasem zdarza się, że 1 drużyna wygrywa 8:0, zwiększenie do np. 11 wygranych i zmiana drużyn po 10 rundach moim zdaniem była by ciekawa.
  • czasem jak nie mam siły grać to idę na specta, po jakimś czasie mnie wyrzuca z sesji
  • ranking, podobno kosztuje 30zł, ale są różne rodzaje tych rankingów i czy każdy tyle samo kosztuje?
  • dodanie 3 mapy, np. cache (albo już takiej gdzie trzeba odbijać zakładników)
  • noi ostatnią rzeczą, ale nie wiem czy się większość z tym zgodzi to zmniejszenie adminom ze 110hp do 100hp, ponieważ to jest częstym "płaczem" graczy. Oczywiście jeśli trzeba dla adminow tworzyć oddzielny nwm czy to plugin czy co jak mają vipy, czyli 110hp i nejdy, to nie musi to być zmieniane. Ale jesli można zmienić tylko hp, a te nejdy zostawić to moim zdaniem byłoby to dobre.

Sorki, że ten tekst nie zachwyca wyglądem, ale był pisany na szybko.

Mam nadzieję, że ktoś się wypowie w tym temacie

Problemem jest też to, że na serwer wchodzi coraz mniej nowych graczy (nie mówię że nie ma ich wogóle tylko, że jednego dnia wchodzi paru, a następnego nie ma żadnego) i widać tylko starych wyjadaczy, co mnie oczywiście cieszy, choć i oni pojawiają się coraz rzadziej. Dlatego też popieram pomysł Rava, oraz jestem ciekaw rozwiązania tych problemów.

Wydłużenie rund jak najbardziej trafny pomysł.

Co do kickowania adminów ze specta: https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=79904wgrać plugin i skonfigurować cvar "sm_afk_admins_immune"

Z rankingiem już kombinowałem i doszedłem do wniosku, że jedyny warty wgrania ranking to ten płatny, reszta się buguje lub jest tak słaba, że nie warto wgrywać.

Dodanie trzeciej mapy jest jak najbardziej dobrym pomysłem, ale trzeba zrobić dla pewności kilka głosowań w godzinach szczytu na serwerze.

HP vipa to kwestia przerobienia pluginu.

Teraz trzeba zadać sobie pytanie czy znajdzie się oprócz mnie osoba, która będzie w stanie to wykonać?

Również jestem za tym by zwiększyć liczbę rund, ponieważ mapa zbyt szybko się kończy. Fajnie byłoby jakby składała się z dwóch połówek.

Co do 110 hp, uważam, że jest to troche nie potrzebne. Jeśli ktoś ma zginąć to zginie mając nawet te 10 hp więcej, natomiast jeśli ktoś trafi za 108 z AWP to na sayu zaczynają się komentarze... jest to również trochę nie fair wobec innych graczy.

Poza tym, ogólnie przydałoby się coś zrobić by zwiększyć ilość i aktywność graczy na tym serwerze.

• 3 weeks later...

To dziwne, bo większość serwerów ze skinami cały czas jest, nie widziałem jeszcze żeby któryś zbanowali.

Serwery bardziej rozkręcone, zostały banowane na jakiś okres czasu z plugin "!ws", ponieważ jest on zakazany z tego względu że "zniechęca to ludzi to kupowania skinów" :)

3 mapy lepiej nie dodawać, niech zostaną dwie i poczekaj aż serwer będzie o wiele bardziej rozkręcony aż będzie pękał w szwach.

Za te soundround tez banuja?

Nie, nie banują.

Co do rankingu, to chyba tylko GameME, jest stabilny i warty uwagi ale jest on oczywiście płatny. Groszowe sprawy ale jednak jest to jakieś obciążenie portfela.

@@RaV997

Zwykły gracz.

Serwery bardziej rozkręcone, zostały banowane na jakiś okres czasu z plugin "!ws", ponieważ jest on zakazany z tego względu że "zniechęca to ludzi to kupowania skinów" :)

3 mapy lepiej nie dodawać, niech zostaną dwie i poczekaj aż serwer będzie o wiele bardziej rozkręcony aż będzie pękał w szwach.

Nie, nie banują.

Co do rankingu, to chyba tylko GameME, jest stabilny i warty uwagi ale jest on oczywiście płatny. Groszowe sprawy ale jednak jest to jakieś obciążenie portfela.

Serwer bardziej rozkręcony? Zanim weszła ta aktualizacja z rewolwerami to na ilość osób nie mogliśmy narzekać, tylko po tym jak nie miał kto zaktualizować i naprawić serwer, przez co był wyłączony na 2dni, wiele osób olało ten serwer i przeszło na inne. Ostatnio widziałem sporo nowych graczy, ale wchodzą i wychodzą, bo idą na serwery gdzie są rankingi i skiny. Taka jest prawda, sama dobra atmosfera na serwerze nie wystarczy, żeby przyciągnąć ludzi. Ale skoro od 7 grudnia 1os tylko odpisała i nwm czy ty jestes z supportu czy zwykly gracz, to co sie dziwić jak działa ten serwer.

@edit

No właśnie od 7 grudnia ty odpisałeś, a nikt z zajmujących się serwerem nie dodał swoich uwag.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...