Skocz do zawartości

bug obrażeń

AwIlL

Rekomendowane odpowiedzi

zauważyłem, że obrażenia rosną im dłużej trwa rozgrywka i wygląda, że ma to jakiś związek z ilością śmierci gracza - im więcej razy umrze, tym więcej obrażeń później otrzymuje.

buga zauważyłem w trakcie trybu DM, kiedy grałem z 1 innym graczem przez 2 mapy.
on miał ak47 i na początku bił mi po jakieś 33~35 w ciało i 140 w głowę, ja z mp5 biłem po jakieś 28 w ciało i 80~90 w głowę.
po upływie jakiegoś czasu już obrywałem po ponad 70 w ciało i ponad 280 w głowę, a ja biłem po 50 w ciało i 160 w głowę.
bug się powtarzał na każdej z map, obrażenia rosły wraz czasem.

dzisiaj udało mi się to zaobserwować bez trybu DM kiedy mapa była 2 razy przedłużana.
miałem już ponad 25 śmierci i gracz, który świeżo wszedł na serwer walnął mi za 250 w głowę z m4a1 (klasa elektryk) nie posiadając perku ani jakiegoś wielkiego poziomu (40).
w następnej rundzie zauważyłem, że ten sam gracz w ciało bije po 60 tą m4a1.

dzięki temu, że nowy gracz zadawał takie obrażenia wnioskuję, że rosną obrażenia otrzymywane, a nie obrażenia zadawane.

warunki, dla których ten bug występuje:
- gracz otrzymujący obrażenia musi być długo na tej mapie lub mieć dużo śmierci (któryś z tych, choć bardziej wygląda mi na to drugie)

demko z rozgrywki: https://megawrzuta.pl/k7uxf3wt
można sobie porównać  obrażenia na początku mapy kontro te pod koniec mapy

Edytowane przez AwIlL
po obejrzeniu demka jednak botów też dotyczy

• Admin CS 1.6 COD 200
  • Moderator DC
  • Premium

A to nie tak że rósł mi level i ulepszał obrażenia? Albo częściej o finał i statystyki mi wzrastały,.bo na serwerze jest taki plugin co jak dużo razy z rzędu zginiesz to zwiększa ci statystyki 

zastanawiałem się nad taką możliwością, że to ten plugin robi, ale DeathStreak powinien się resetować po pierwszym killu (tak przynajmniej jest w oryginale).

daję drugie demko z dzisiaj bez trybu DM: https://megawrzuta.pl/rrx9vglg

w minucie 40 przychodzi świeży gracz, który nie ma perku, nie ma DS, nie ma KS, elektryk 40 lvl, jest na świeżo i w 40:26 dostaję banię za 247.

statystyka 'obrażenia' daje max 10% więcej obrażeń (bez DS), a tu ewidentnie wchodzi +100%