Guest Guest Posted June 22, 2015 #15397 Share Posted June 22, 2015 Czasami spotykałem się z osobami, które nie wiedzą co zrobić, gdy ktoś ukradnie im konto Steam, w związku z czym napisałam ten Poradnik Miejmy nadzieję, że w przyszłości Wam się nie przyda, ale jeśli... 1. Wchodzimy na stronę: http://store.steampowered.com/ i klikamy zakładkę "Pomoc". Po wejściu wybieramy opcję "Account Issues" i klikamy "Odzyskiwanie utraconego konta Steam": 2. Po dokonaniu wyboru zostaniemy przekierowani na stronę, na której uzyskamy informację, jakie dane potrzebne są do wysłania zgłoszenia do Pomocy Technicznej: Za dowód własności konta mogą posłużyć następujące informacje: -Przedstawienie dowodu własności -Karty kredytowe -Przelewy bankowe Następnie przechodzimy do kontaktu z Pomocą techniczną Steam: 3. Po kliknięciu w okienko otrzymujemy 2 opcje do wyboru: "Stwórz konto" lub "Zaloguj się". Nie wpisujemy tam danych naszego konta Steam, więc jeśli wcześniej nie mieliście okazji założyć konta, zróbcie to teraz Zarejestrowaniu się, zalogowaniu i ponownym wykonaniu kroku z punktu 1 pojawi się nam okno wyboru z automatycznie wybranymi opcjami: Po wykonaniu powyższych czynności, pojawi się nam okno, w którym możemy opisać swój problem. W temacie wpisujemy np. "Skradziono konto Steam", a w treści opisujemy sprawę w jakiej się kontaktujemy. Dobrze jest dopisać swój login (opcja z prawej), stare hasło do skradzionego konta oraz e-mail (poniżej), na którym konto było rejestrowane (musi być aktualny). Na odpowiedź czeka się ok. 2-3 dni. Po tym czasie otrzymacie od Supportu wiadomość, na którą będziecie musieli odpowiedzieć i zawrzeć w niej kilka informacji potwierdzających, że jest to Wasze konto (nie posiadam tej wiadomości, więc wstawię zdjęcie przykładowego e-maila): Po przesłaniu wymaganych informacji ponownie nastąpi oczekiwanie przez ok. 2-3 dni. W wiadomości zwrotnej otrzymacie nowe hasło, które będziecie musieli wprowadzić ręcznie (nie kopiować). Myślę, że pomogłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvO Posted June 22, 2015 #15948 Share Posted June 22, 2015 Myślę, że temat jest dość ważny, więc podpinam i zostawiam w celach informacyjnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvO Posted June 22, 2015 #15949 Share Posted June 22, 2015 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, bądź zgłoś ten post w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts