logiś Napisano 5 Czerwca 2015 #40636 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Mam nadzieję, że znajdę tu osoby uprawiające ten przepiękny sport może pochwalcie się wynikami, może jakieś zdjęcia, wasze ulubione metody, wszelkie sprawy związane z wędkarstwem! Ja może zacznę, mój ostatni wypadł okazał się ogromnym sukcesem. Dwa dni temu z znajomym pojechaliśmy na komercyjne łowisko Drozdówka w województwie lubelskim. Pojechaliśmy z myślą o karpiach, bo rok temu tam byliśmy i coś wpadło, lecz ten wypadł był dla nas szokiem.. Jedną wędkę typowo na grunt (koszyk), haczyk 8 i białe robaki, drugą typowo pod karpia (metod mix), a trzecią na spławik, tyczka 5 m , żyłka 0.20, haczyk 8. Pierwsze brania na tyczkę rzecz jasna, małe okonie, trafiła się ładna płoć 20 cm i nadeszła chwila.. Spławika nie widzę, zacinam, na początku myślałem, że to jakiś zaczep, ale jak zaczął mi chodzić po tym łowisku.. 2 m od brzegu i pół łowiska przeszedłem z rybą.. frajda ogromna, zmęczona ryba bez szans z logisiem! Zwycięstwo Następne brania na typowo grunt około 5 sztuk, adrenalina gwarantowana mówię WAM , mam filmik wstawię niedługo i dwie jeszcze na tyczkę wpadły. Niedługo wstawię foty! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legendarny RoMaN Napisano 5 Czerwca 2015 #40402 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 To prawda że piękne hobby ja specjalizuję się w spiningowaniu. Łapię ryby dla przyjemności od 8 roku życia w tedy złapałem pierwszego szczupaka i dlatego do dzisiaj jestem wierny dla drapieżników. mój sprzęt spiningowy to: kołowrotek Cormoran corcast 8pi-3000 i wędka 2,70m też Cormoran Bull fighterx z wyrzutem od 10-30g. żyłka 0.22mm o wytrzymałości 9,6kg. Jest to typowy spining za 4 stówki na okonia szczupaka i pstrąga. ogólnie łapię pstrągi na obrotówy na czarnej hańczy, lubię też i szczupaka pociągać i z okoniami się pobawić. byłem w tamtym roku w holandi to 1,45kg okonia złapałem w polsce raczej nie możliwe a tam to standard. Ostatnio byłem na szczupaku ale cienizna 8 wypadów 3 ryby słaby rok jest na szczupaka. Natomiast dobrze okoń i pstrąg bije w tym roku, jutro akurat się wybieram z kumplem. Zdjęcie bym pokazał ale nie mam akurat na tym kompie ale na dniach wstawię. moje rekordowe życiówki to: okoń - 1,45kg szczupak - 7,20kg pstrąg potokowy - 2,80kg pstrąg tęczowy - 3,30kg oraz troć wędrowna - 3,50kg Zachęcam do tego sportu. Może jutro akurat coś uda się większego trafić to wstawię fotkę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi