blurred Napisano 20 Maja 2015 #70915 Napisano 20 Maja 2015 Witam Wszystkich. Otóż mam taki problem, że gdy gram w godzinach wieczornych 21-23 zawsze mam lagi w cs ok. 1800 pingu, czasami takie skoki zdarzają się w dzień. Miał ktoś taki problem? Może wie, jak mi pomóc ? Byłbym wdzięczny. Posiadam internet z orange 20mb... Więc trochę mnie dziwią takie skoki, na innych grach typu lol nie mam takich problemów.
SUNN. Napisano 20 Maja 2015 #70884 Napisano 20 Maja 2015 Prędkość internetu mało co ma do pingu. Problem w godzinach wieczornych wiele wyjaśnia - sporo ludzi siedzi i korzysta z internetu, więc łącze ma prawo mieć opóźnienia. Ja w Orange nie jestem ale znajomi od dłuższego czasu na nich nadają. Możesz się skontaktować z operatorem, może po prostu coś robią z łączem dlatego wieczorami nie wyrabia.
Pablito :D Napisano 20 Maja 2015 #70889 Napisano 20 Maja 2015 ktoś ma takie samo ip jak Ty i Ci pinguje łącze np pobierając coś. to nie ma znaczenia, że nie jest podpięty pod twoją sieć. pingowanie to częsty problem na NEO. zapewne masz liveboxa. w menu pod 192.168.1.1 i zalogowaniu admin hasło admin musisz zmienić w ustawieniach żebyś miał zmienne ip . jeśli to Ci nie będzie działaś to w ciągu 10 sekund możesz zmienić ip mimo to . wchodzisz tak samo na 192.168.1.1 logujesz się admin hasło admin przechodzisz do zakładki "zaawansowane" następnie "połączenie z internetem" i klikasz "resetuj" połączenie zostanie zresetowane a Ty będziesz miał nowe IP możesz sprawdzić także jakie masz parametry linii wchodzisz zakładka "wsparcie" później "informacje systemowe" następnie "DSL" i patrzysz jakie są parametry. patrzysz "czas połączenia DSL" najlepiej żeby był w granicach 2-3 dni. jeśli masz np godzinę albo kilkanaście minut to oznacza, że zrywa Ci połączenie następny parametr to "Margines szumu w dół" kiedy livebox się synchronizuje to ma margines na poziomie 6 dB. jeśli jest powyżej do max 20 dB to wszystko jest w tym momencie dobrze. jeśli synchronizacja Ci spada to oznacza, że masz starą lub uszkodzoną linię. parametr ten może się zmieniać kilka razy w ciągu minuty nawet. wszystko zależy od linii. dlatego warto sprawdzać go kilka razy w tygodniu . następną rzeczą są prędkości synchronizacji w górę i w dół skoro masz neostradę do 20 mB to powinieneś mieć prędkość synchronizacji w dół rzędu 16000 Kb/s czasem więcej trochę czasem mniej a prędkość synchronizacji w górę na poziomie ok 2000 Kb/s potem patrz na "liczba sekund z błędami (ES) oraz na "sekund z poważnymi błędami (SES) najlepiej jakby były tam cyferki 0 możesz zadzwonić na infolinię i poprosić o reset lącza bądź zgłosić uszkodzenie i wtedy będzie włączony układ który monitoruje linię i dostosuje Ci na nowo prędkości. tylko tu uwaga ta czynność trwa koło 10 dni i nie powinieneś w tym czasie resetować liveboxa ani połączenia, ponieważ blokada na łączu może zacząć wariować i przycinać Ci systematycznie parametry, które odzyskasz dopiero po około 30 dniach także raczej uważaj z tym resetem daj znać, czy coś to dało możesz także jak włączysz cs'a wejść w menedżera zadań potem procesy. następnie odszukujesz proces cs'a i klikasz prawym przyciskiem myszy a następnie ustaw priorytet i zmień priorytet cs'a na wysoki jesli pomogłem daj plusika
blurred Napisano 20 Maja 2015 Autor #70878 Napisano 20 Maja 2015 Czas połączenia DSL 00 d 07 g 43 m Ten margines szumu jest właśnie na 6db A co do prędkości to w górę mam: 1172 w dół: 24543 a z tym ES i SES jest po 0 Ale czemu dzieje mi się tak tylko na cs-go, w lola cs-a 1.6 gram normalnie bez żadnych lagów...
Pablito :D Napisano 20 Maja 2015 #70815 Napisano 20 Maja 2015 cs'go ma trochę większe wymagania parametry masz w miarę dobre z tego co widzę. tylko ten czas połączenia dsl mógłby być lepszy. jeśli masz nazwę użytkownika i hasło do połączenia to możesz przywrócić ustawienia fabryczne i póxniej logujesz się do menu liveboxa zaawansowane połączenie z internetem i tam wpisujesz login i hasło. pewnie jest tak jak mówię, ktoś Cię pinguje i potem tak to wygląda. spróbuj zresetować połączenie tak jak pisałem zaawansowane połączenie z internetem i resetuj . zrób speedtest i daj tu wyniki. po pingu zobaczymy ile mniej więcej jesteś od centrali . ale nie w linii prostej tylko po kablach jeśli resety połączenia i reset z centrali nie pomoże możesz spróbować napisać pismo o przełączenie do innej centrali, może jest jakaż bliżej Ciebie
bydlak Napisano 27 Maja 2015 #58922 Napisano 27 Maja 2015 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl.
Rekomendowane odpowiedzi
Najaktywniejsi w tym temacie
2
2
2
1
Popularne Dni
20 Maj
5
27 Maj
2
Najaktywniejsi w tym temacie