Skocz do zawartości

<span class="ipsBadge ipsBadge_red">ZAMKNIĘTY</span> Wywala mnie do pulpitu z CS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie, przy włączeniu CS gram sobie tak z 5min, po czym za każdym razem wyskakuje komunikat ze program csgo.exe przestal dzialac i w wyniku tego wyrzuca mnie z gry do plupitu. Właśnie zakupiłem sobie nowy komputer i pierwszy raz mam ten problem, na starym kompie nie bylo takich problemow. Proszę o pomoc! 

Napisano

Ile masz ramu na kompie/laptopie? Niżej daję rozwiązania które mogą pomóc, bo czasem mała ilość ramu tak też działa.

1. Wejdź do C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Counter Strike Global Offensive\csgo\cfg wejdź do pliku video.txt i znajdź tekst settings.mem_level tam jest wpisana wartość 1 zmień to na 0 i zapisz, zabezpiecz plik przed nadpisywaniem przez grę inaczej problem będzie wracał.

2. Może twoja karta graficzna nie wyrabia, więc ustaw na najniższe wszystko i spróbuj zagrać.

Masz Windowsa 64bit? bo jak nie, to najprawdopodobniej będziesz musiał przeinstalować Windows'a na 64bit'y jeśli nie pomoże rozwiązanie co podałem wyżej.

Napisano

Próbowałeś tego rozwiązania?

1. Wejdź do C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Counter Strike Global Offensive\csgo\cfg wejdź do pliku video.txt i znajdź tekst settings.mem_level tam jest wpisana wartość 1 zmień to na 0 i zapisz, zabezpiecz plik przed nadpisywaniem przez grę inaczej problem będzie wracał.

Bo nie uzyskałem odpowiedzi o rezultatach tej próby aby dalej jakoś Ci pomóc w tym problemie.

Napisano

Może tak..

W pliku:

C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\cfg\video.txt

zmień sobie wszystkie ustawienia na "0", Z WYJĄTKIEM PONIŻSZYCH:

"setting.mat_queue_mode"

"setting.fullscreen"

"setting.defaultres"

"setting.defaultresheight"

"setting.aspectratiomode"

"setting.nowindowborder"

Daj znać czy problem będzie dalej występował.

PS. Bądź może daj jako "Administrator" zrób zgodność z windowsem, ogarnij spójność plików.

Albo jeszcze spróbuj zmienić rozdzielczość na mniejszą.

Napisano

Hmm lipa, dałem to co mogłem dać od siebie... Ale po przeglądzie w necie znalazłem na inne rozwiązanie, może te Ci pomoże. Próbujemy wszystkiego : )

Na crash przy zmianie mapy znacznie pomaga ustawienie detali medel/texture na LOW. Jeśli zaś chodzi o randomowe crashe w trakcie gry to mi pomogło ustawienie pamięci wirtualnej w przedziale 512-3GB (mam 3GB RAM). Dodatkowo w video.txt ustawilem setting.mem_level na 3 (jest to niewidoczny w menu parametr Paged Pool Memory). Od wtedy crashe mam "raz na ruski rok"

Tutaj kolejne.

steam>steamapps>common>csgo> prawym na cs:go > właściwości> zgodność > uruchom ten program w trybie zgodności z > i tam klikasz na swojego windowsa. Jak już to zrobisz, kliknij też w 'uruchom ten program jako administrator.  zastosuj - Ok.

W bibliotece steam kliknij na globala > właściwości > pliki lokalne > sprawdź spójność plików i spróbuj uruchomić steama w trybie zgodności z XP SP3 i jako administrator a nie normalnie

Te są akurat z przeglądu po różnych forach o tym samym problemie, więc zobaczymy.

• 2 weeks later...
Napisano

***Wiadomość wygenerowana automatycznie***

watekzamkniety.png

Wątek został zamknięty przez moderatora forum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu.

Pozdrawiamy,

Zespół Multi-Head.pl.

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Najaktywniejsi w tym temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...