Gość Guest Napisano 6 Maja 2015 #67161 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Witam ! Przed chwilą przy próbie włączenia steama mój Avast zablokował i przeniósł do kwarantanny steama z powodu rzekomego trojana o nazwie kryptik na win32 . Szukałem jakiejś solucji w internecie ale nic konkretnego nie znalazłem . Steam oryginalny , aktualizowany na biężąco. Ktoś miał podobną sytuacje i wie czy to realne zagrożenie czy jedynie psikus antywirusa ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
! Elader ~ Criistal ~ Napisano 6 Maja 2015 #63599 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Wrzuć ten plik na VirusTotal i wrzuć na forum wyniki, które otrzymasz. Najpewniej fałszywy alarm. Albo zrób w inny sposób: Usuń plik 'steam.exe'. Ściągnij 'steam.exe' z internetu i wrzucić do folderu /steam/ Ogólnie to polecam odinstalować "avast" gdyż to słaby antywirus : ) Polecam > kaspersky, avire bądź comodo internet security < Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trik3r Napisano 8 Maja 2015 #293548 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Brak zainteresowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trik3r Napisano 8 Maja 2015 #212509 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi