Skocz do zawartości

Ogólne zasady adminowania na serwerach

madman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ponieważ ostatnimi czasy zdarzają się liczne przypadki utraty rangi z powodu kolejnego (minimum 5) bana permanentnego przypominam ogólne zasady jak opiekować się serwerem.

1.

Gdy zachodzi podejrzenie, że gracz gra nieczysto, wchodzimy na spect (zgłoszenie przez innego gracza to też zajście podejrzenia)

2.

Obserwujemy gracza, przynajmniej jedną pełną rundę, wskazane kilka (wiem, szkoda straconego czasu, fragi przepadają, nudą wieje, koledzy i koleżanki cisną a ja jak ten admin siedzę i obserwuję gracza)

3.

Pod klawiszem W włączamy admin spect (domyślnie włączone), takie kreski i kwadraty, coś na podobieństwo WH

4.

To, że obserwowany spojrzał 2 razy w kwadrat nie oznacza jeszcze, że ma WH. Trzeba bacznie obserwować i kojarzyć fakty, a nuż słyszał przyszłą (lub niedoszłą) ofiarę

5.

Jeśli mamy już pewność (przecież obserwowaliśmy go już 2-3 rundy), że używa cheat`ów (np. lekkie wh, ciężkie wh, piórkowe wh, jakiekolwiek wh) robimy ss`y, wcześniej jednak wchodzimy w amxbans i wpisujemy nick lub Steam ID (można też IP) podejrzanego, sprawdzając czy aby nie miał już robionych wielokrotnie screen`ów, przecież nie chcemy stracić admina

6.

Jeśli gracz ma aima raczej kręcimy demko, gdyż na screen`ach może nic nie być widoczne, a celność i podskakiwanie celownika już na pewno nie i dajemy bana z powodem wiadomym.

Liczę, że pomogłem.

materiały pomocnicze, link do amxbans http://aquax2.unixstorm.org/banuj/search.php

PS

Dajcie żyć i stosujcie się do wyżej wymienionych.

to przecież wiadome że ssy robimy ze spectry. każdy admin ma najpierw ogarnąć serwer potem grać. przyjąłem będę się stosować.

:::

dziś robiłem ssy graczowi i pech 3 ssy zrobiłem jak grał i żył ale sek i padł i 2 ssy na dead zrobiło. to co mam stracić rangę bo wcześniej taki bot padł?

W przypadku kiedy gracz umrze podczas ssów (przy 2-3 i późniejszych) no to ciężko raczej winić admina, no chyba że z sytuacji na ssach jasno widać, że jest tumult graczy i strzelajo na prawo i lewo (czyli spora szansa że gracz dostanie w ucho). W przypadku kiedy gracz otrzymuje ssy już po śmierci (jak obserwuje innego gracza) to wtedy rodzi się prawdziwy problem (a takie ssy się już zdarzały).

Podpinam się. 

Jak admin widzi, że sytuacja nie daje możliwości poprawnego zrobienia shotów, to powinien się wstrzymać - poczekać na lepszy moment. Zdarza się, że ktoś zginie w trakcie, nie ma ludzi nieomylnych, wtedy jednak chyba nikt rangi nie straci.... co innego jak się rzuca ss'y po śmierci - jak dobrze @@Sunn O))) napisał. 

Admini zgłaszają się z włąsnej woli - na siłę się ich nie wybiera... a skoro podchodzą dobrowolnie, to muszą wiedzieć z czym mają do czynienia.

Zapoznalem sie. Przyjęte do wiadomości :D

P.S daje przykład gdzie dalem graczowi ssy, sprawdziłem dwa inne SID, wiec dostał zdjęcia i płacz że 10 razy ssy :D

18.03.2016 (1)RADIOACTIVE CHILDREN[t]      VALVE_0:4:42434293       Nana         Wstaw screeny na Multi-Head.pl

11.02.2016 RADIOACTIVE CHILDREN[t]         STEAM_0:1:119269660     Mamba     Wstaw screeny na Multi-Head.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...