Skocz do zawartości

Dział graficzny, znowu atakowany..

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu, każda nowa osoba która się rejestruje na forum, wali w dział graficzny nabijać posty. Pamiętam jak kiedyś nabijanie postów w dziale z grafiką było wyłączone, lecz napisałem stosowny temat i funkcja ta została dla nas włączona. Niestety jest to też wykorzystywane przez spamerów, którzy pewnie nawet nie przeglądają prac, tylko piszą post by go nabić. Moja propozycja jest następująca.

Wyłączyć nabijanie postów w dziale z grafiką dla wszystkich z wyjątkiem grafików. Jeśli ktoś na prawdę doceni prace, napisze coś stosownego i miłego dla osoby która wykonała prace.

Można to łatwo podeprzeć faktem, że nasze "Galerie" są zawsze otwarte i wszyscy tam walą posty, nie ważne czy ją całą przejrzeli czy nie.. Sytuacja taka nie występuje tak często w dziale redakcji, ponieważ napisany wywiad lub Q&A są zamykane po tyg; a dany temat zostaje już tylko do czytania i w celach informacyjnych. Ktoś mało inteligenty może napisać wspaniały pomysł, jakim jest zamykanie i otwieranie galerii, na co od razu mogę spytać czy nie jest idiotą..

Dodam też pewną rzecz, którą może ktoś inny też zauważył/odczuł. Chodzi mi mianowicie o to, że niektóre osoby piszą swoją wypowiedź w galeriach, recenzjach, wywiadach, na podstawie wypowiedzi poprzedników. Wydaje mi się że dzieje się tak dlatego, że nie chce im się czytać i po prostu walną taką samą odpowiedź jak inni, zmieniając lekko treść. Kilka razy w recenzjach zdarzyła się sytuacja, że pierwsza osoba napisała że widzi problem z interpunkcją, a nagle wszystkie kolejne też widzą. W dziale z grafiką jedna osoba napisze, że prace są zbyt jasne, to nagle wszystkich razi ta jasność. Taki efekt stada baranów, co podążają za pasterzem.. Taki brak indywidualizmu.

Wiele razy można było to zauważyć, powiedzmy jedna osoba piszę opinię X, to po tej osobie każda następna osoba piszę opinię X. Nagle wpada N-ty i się wypowiada Y.. nagle magicznie każda następna osoba ma opinię Y..

Trochę zszedłem z głównego tematu, ale takie moje przemyślenia. Głównie rozchodzi mi się o tych spamerach w dziale z grafiką..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...