zEneK. Napisano 22 Października 2014 #225741 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Wiek: 14 lat Staż na forum: Ponad Pół roku Twoje osiągnięcia na forum Multi-Head.pl: Admin Cod 500k Znajomość zasad pisowni ortograficznej, stylistyki, gramatyki[x/10]: 8/10 Ilość czasu jaką poświęcisz na zdawanie recenzji: 2-3 H Przykład jednej recenzji (napisana samemu, internetem można się wspomagać): Wiem że Recenzja Krótka [align=center] Miasto 44 [/align] [align=center] [/align] [align=center] [/align] [align=center]Prace nad filmem rozpoczęły się osiem lat temu, sama realizacja zajęła dwa lata i pochłonęła budżet 25 milionów złotych. Mogliśmy otrzymać kolejny martyrologiczny obraz, jakich już wiele w polskim kinie. "Miasto 44" odarte jest z gloryfikacji Powstania, które zostaje przepuszczone przez filtr hollywoodzkiej produkcji na najwyższym poziomie. Teraz mówiąc o najlepszych filmach traktujących o Powstaniu Warszawskim oprócz "Kanału" wymienić trzeba będzie dzieło Komasy.[/align] [align=center] [/align] [align=center][/align] [align=center]" Miasto 44 " to istna intensyfikacja doznań, na ekranie dzieje się naprawdę dużo, a wszystko to ma związek z okropieństwami wojny ? śmierć i apokalipsa we wszystkich możliwych odsłonach. Reżyser przedstawia ten koszmar z hollywoodzkim rozmachem, którego nie powstydziliby się wyjadacze z Fabryki Snów. Bodaj najlepsza scena filmu, kiedy to wybucha czołg-pułapka na ul. Kilińskiego (wydarzenie faktycznie miało miejsce w czasie Powstania) i rozrywa ludzkie ciała, które przeradzają się w deszcz krwi i wnętrzności, pozazdrościć Komasie mógłby sam Steven Spielberg. [/align] [align=center] Pomiędzy spektakularnymi strzelaninami i okrutną rzezią rozgrywa się historia miłosnego trójkąta między Stefanem a dwiema dziewczynami. Tutaj dramaturgia już nieco siada. Fabuła w żaden sposób nie wyjaśnia fascynacji chłopakiem. Za co Kama i Biedronka go tak kochają, że, przynajmniej jedna z nich, jest w stanie dosłownie rzucić się za nim w ogień? Być może odpowiedzią jest fizyczność, bo Stefan przez długi czas nie może się wykazać na żadnym innym polu. Koledzy z oddziału odbierają mu broń i ganią za jego jeden z nielicznych brawurowych wyczynów. Sam bohater szybko zostaje postrzelony i jest świadkiem wydarzenia, które wywołuje w nim traumę. W efekcie przez długi czas nie wypowiada nawet jednego słowa na ekranie i snuje się ledwie przytomny przez gruzy Warszawy. Ciekawszym od bohaterów jednostkowych jest ten zbiorowy ? mieszkańcy Stolicy i samo miasto, które ginie dzielnica po dzielnicy, ulica po ulicy, wreszcie kamienica po kamienicy. [/align] Pozdrowionka zEneK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristo Napisano 22 Października 2014 #225818 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Jestem na NIE - Lecisz na rangi - Recenzja krótka - Recenzja chyba skopiowana ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
! Elader ~ Criistal ~ Napisano 22 Października 2014 #225881 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Tak jak wyżej, recenzja jest z internetu, o to strona skąd była skopiowana po części http://film.onet.pl/recenzje/miasto-44-czas-apokalipsy-recenzja/8vswb Prosiłbym o ukaranie go za fałszerstwo i za kradzież pracy innego człowieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 22 Października 2014 #225883 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Ja również na Nie . Ludzi , którzy dopuszczają się oszustwa żeby zdobyć jak najwięcej rang na sieci powinno się surowo karać . napisałeś że recenzja krótka , krótka bo więcej w necie nie było ? Daleko nie zajedziesz sposobem Kopiuj w klej . Zdecydowanie na NIE i wnoszę o odpowiednie ukaranie tego użytkownika . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
! Elader ~ Criistal ~ Napisano 22 Października 2014 #225886 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Recenzja jest długa na tej stronie, ale skopiował z niej tylko troszkę, nie mógł wszystkiego, lecz czytając tą recenzję co tutaj dał, po kilku słowach stwierdziłem że kradziona + jako Recenzet nie może przywłaszczać w teksie pracy dla Siebie jak tutaj jest napisane "mogliśmy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inte Tillgänglig Danke:* Napisano 22 Października 2014 #225891 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Przykro mi, ale też jestem na nie. Kiedyś widziałam zdecydowanie podobną recenzję. Zresztą powody koledzy wyżej wymienili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzejki Napisano 23 Października 2014 #225918 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 jak dla mnie jest to dosyc zenujace. niedawno pisales podanie na recenzenta, a recenzja byla skopiowana. teraz to samo? zegnam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzejki Napisano 23 Października 2014 #225919 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Witaj. Twoje podanie zostało odrzucone przez administratorów. Oznacza to, iż nie zostałeś przyjęty na stanowisko Recenzenta. Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Administracja Multi-Head.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi