Skocz do zawartości

Uwaga

leseiD

Rekomendowane odpowiedzi

WItam

trochę dużo tu tematów więc o ilę nie ominąłem jakiegoś ........

1. protrector - wyświetla się choć nikt nic nie pisze. Osobiście mi parę razy też pykło na seyu protector a jestem pewien cfg (jest czysty - bez reklam i zbędnych bindów)

2. wywala za reklamę - fajnie i spoko bo można uniknąć spamu tyle tylko, że reklamiarze są a mnie wywala jak np pisałem na jakiej rozdziałce gram lub które miejsce w ranku mam lub ile mam fps ;/

3. rate - zmienia na jakąś kosmiczną wartość w stylu 25xhjhsaiduiw coś w ten deseń.

4. Ustawienia serwera:

na serwerze wymusza raty w stylu:

rate 20 000

cl_updaterate 101

cl_cmdrate 101

ex_interp 0.01

wiadomo że po aktualizacji steam ex_interp jest wyliczane z cl_updaterate. Przy ustawieniu 101 da nam to ex_interp 0.009.

cl_updaterate z kolei jako wartość 101 powoduje u mnie fiksacje na net_grafie. CHoke wysokie i dość duże opóźnienie, Strzela się słabo i często słyszę płacz gdzie masz głowę lub sam tak płacze a przecież serwer wymusza raty równo dla wszystkich. Sprawdzałem wiec na net grafie ustawienia i wyszło mi tak:

cl_updaterate 30

cl_cmdrate 106 ( steam zaleca ustawić wartość o 5-6 jednostek większą niż fps, natomiast ramka w updaterate i cmdrate różni się wielkośćią więc updaterate może byc do 4 x wieksze od updaterate)

ex_interp wynosi w tedy 0.03

rate zamiast 20000 to 50000-100000

i nagle 0 lagów , 0 strat 0 choke itd. No ale długo się nie pocieszyłem bo nowa runda i znów wymuszonko serwa na jego ustawienia.

Pytanie moje więc brzmi czy:sv_maxupdaterate nie jest przypadkiem przyduszone na 30 a jeśli tak to specjalnie bo hosting słaby czy przypadek.

Biorąc więc pod uwagę lagi na serwie, biorą się ze słabego hosta czy też z faktu że więcej danych jest pobieranych i wysyłanych niż przepustowość serwera wyrabia? Co do puaczu gdzie cialo/wlacz glowę, to skoro cmdrate wysyła info o moim położeniu i tu na serwerze widać że daje rade łącze to skoro cl_updaterate ściąga położenie przeciwnika i nie wyrabia i siedzi na 30 a wymuszone jest 101 przy interpie 0.01 a więc bez przesunięcia (a przecież powinno być skoro dane stoją na 30 )..... warto chyba to spr ??? ( bo inaczej 101 na updaterate mija się z celem moim zdaniem)

• 3 weeks later...

***Wiadomość wygenerowana automatycznie***

watekzamkniety.png

Wątek został zamknięty przez moderatora forum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu.

Pozdrawiamy,

Zespół Multi-Head.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...