leseiD Napisano 14 Lutego 2016 #397839 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 WItam trochę dużo tu tematów więc o ilę nie ominąłem jakiegoś ........ 1. protrector - wyświetla się choć nikt nic nie pisze. Osobiście mi parę razy też pykło na seyu protector a jestem pewien cfg (jest czysty - bez reklam i zbędnych bindów) 2. wywala za reklamę - fajnie i spoko bo można uniknąć spamu tyle tylko, że reklamiarze są a mnie wywala jak np pisałem na jakiej rozdziałce gram lub które miejsce w ranku mam lub ile mam fps ;/ 3. rate - zmienia na jakąś kosmiczną wartość w stylu 25xhjhsaiduiw coś w ten deseń. 4. Ustawienia serwera: na serwerze wymusza raty w stylu: rate 20 000 cl_updaterate 101 cl_cmdrate 101 ex_interp 0.01 wiadomo że po aktualizacji steam ex_interp jest wyliczane z cl_updaterate. Przy ustawieniu 101 da nam to ex_interp 0.009. cl_updaterate z kolei jako wartość 101 powoduje u mnie fiksacje na net_grafie. CHoke wysokie i dość duże opóźnienie, Strzela się słabo i często słyszę płacz gdzie masz głowę lub sam tak płacze a przecież serwer wymusza raty równo dla wszystkich. Sprawdzałem wiec na net grafie ustawienia i wyszło mi tak: cl_updaterate 30 cl_cmdrate 106 ( steam zaleca ustawić wartość o 5-6 jednostek większą niż fps, natomiast ramka w updaterate i cmdrate różni się wielkośćią więc updaterate może byc do 4 x wieksze od updaterate) ex_interp wynosi w tedy 0.03 rate zamiast 20000 to 50000-100000 i nagle 0 lagów , 0 strat 0 choke itd. No ale długo się nie pocieszyłem bo nowa runda i znów wymuszonko serwa na jego ustawienia. Pytanie moje więc brzmi czy:sv_maxupdaterate nie jest przypadkiem przyduszone na 30 a jeśli tak to specjalnie bo hosting słaby czy przypadek. Biorąc więc pod uwagę lagi na serwie, biorą się ze słabego hosta czy też z faktu że więcej danych jest pobieranych i wysyłanych niż przepustowość serwera wyrabia? Co do puaczu gdzie cialo/wlacz glowę, to skoro cmdrate wysyła info o moim położeniu i tu na serwerze widać że daje rade łącze to skoro cl_updaterate ściąga położenie przeciwnika i nie wyrabia i siedzi na 30 a wymuszone jest 101 przy interpie 0.01 a więc bez przesunięcia (a przecież powinno być skoro dane stoją na 30 )..... warto chyba to spr ??? ( bo inaczej 101 na updaterate mija się z celem moim zdaniem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2016 #405472 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Dobra drugi raz to samo wiec close Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2016 #405473 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi