Skocz do zawartości

[ZAMKNIĘTY]Ogranicznik wyboru mapy

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem że na serwie grane śa ciągle te same mapy i mam taką propozycję żeby ustawić ogranicznik który uniemożliwi ponowny wybór tej samej ampy dopiero po upływie 10 innych map. Wiem że jest obecnie ten ogranicznik ale ustawiony tylko na 5 map a no i do tego można wrzucić kilka nowych mapek i moim zdaniem będzie spoko:)

W takim ograniczniku przydałby się podział na kategorie, zeby nie można było za szybko wybrać drugiej mapy z tej samej kategorii, np.: Dziki Zachód, pustynne, miejskie, dżungla itd., bo zdarza się, że zagrają sobie na ulubionym westwoodzie, to potem od razu wybiorą big, potem mtk i jeszcze eldorado, a na koniec de_dust2, bo dawno nie było. Problem polega na tym, że na tym samym serwerze grają osoby, które zaglądają tu sporadycznie oraz gracze regularni, dla których jest to istotna część życia definiująca ich egzystencję na głębszym poziomie. Pierwsza grupa wybiera mapy podstawowe, bo nie zna bardziej odbajerzonych, które pojawiły się później, dlatego wybieraja to, co znają, żeby popykać sobie "tak z godzinkę". Takich przewija sie pełno, przez co te mapy powtarzaja się tak często. Z tego powodu osoby podchodzące do tematu poważniej nie mogą pograć na mapach bardziej skomplikowanych, ponieważ są przegłosowywane przez dyletantów. Ogranicznik z podziałem na kategorie map byłby pomocny, ale można tez pomysleć o drugim serwerze, na którym można by grać tylko po otrzymaniu zaproszenia od adminów widzących, że kandydat(ka) na serwerze ogólnodostępnym nie czituje i w miarę sobie radzi; oczywiście taki serwer musialby być płatny. Jedną z zalet byłoby to, że na serwerze płatnym nie trzeba by sprawdzać, czy ktoś czituje; a gdyby czitował, to konsekwencje powinny być znacznie poważniejsze niż na ogólnodostępnym. Przy wzroście liczby graczy oraz popularności serwera wydaje mi się to zasadnym rozwiązaniem. Juz teraz można by wprowadzić to na próbę na jednym z serwerów COD 200.

• 3 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...