Gość Guest Napisano 23 Sierpnia 2014 #198991 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Zauważyłem że na serwie grane śa ciągle te same mapy i mam taką propozycję żeby ustawić ogranicznik który uniemożliwi ponowny wybór tej samej ampy dopiero po upływie 10 innych map. Wiem że jest obecnie ten ogranicznik ale ustawiony tylko na 5 map a no i do tego można wrzucić kilka nowych mapek i moim zdaniem będzie spoko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 23 Sierpnia 2014 #199099 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 W takim ograniczniku przydałby się podział na kategorie, zeby nie można było za szybko wybrać drugiej mapy z tej samej kategorii, np.: Dziki Zachód, pustynne, miejskie, dżungla itd., bo zdarza się, że zagrają sobie na ulubionym westwoodzie, to potem od razu wybiorą big, potem mtk i jeszcze eldorado, a na koniec de_dust2, bo dawno nie było. Problem polega na tym, że na tym samym serwerze grają osoby, które zaglądają tu sporadycznie oraz gracze regularni, dla których jest to istotna część życia definiująca ich egzystencję na głębszym poziomie. Pierwsza grupa wybiera mapy podstawowe, bo nie zna bardziej odbajerzonych, które pojawiły się później, dlatego wybieraja to, co znają, żeby popykać sobie "tak z godzinkę". Takich przewija sie pełno, przez co te mapy powtarzaja się tak często. Z tego powodu osoby podchodzące do tematu poważniej nie mogą pograć na mapach bardziej skomplikowanych, ponieważ są przegłosowywane przez dyletantów. Ogranicznik z podziałem na kategorie map byłby pomocny, ale można tez pomysleć o drugim serwerze, na którym można by grać tylko po otrzymaniu zaproszenia od adminów widzących, że kandydat(ka) na serwerze ogólnodostępnym nie czituje i w miarę sobie radzi; oczywiście taki serwer musialby być płatny. Jedną z zalet byłoby to, że na serwerze płatnym nie trzeba by sprawdzać, czy ktoś czituje; a gdyby czitował, to konsekwencje powinny być znacznie poważniejsze niż na ogólnodostępnym. Przy wzroście liczby graczy oraz popularności serwera wydaje mi się to zasadnym rozwiązaniem. Juz teraz można by wprowadzić to na próbę na jednym z serwerów COD 200. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 23 Sierpnia 2014 #199152 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 ale wiesz co wydaje mi się że taki podział tematyczny może być bardzo pracochłonny bo wątpie że istnieją takie gotowe pluginy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ImmOrT4L Napisano 23 Sierpnia 2014 #199182 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 mogl by byc taki ogarnicznik ale bez tej kategorii, no i mapki by sie jakies przydaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EvO Napisano 9 Września 2014 #206916 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Co do ogranicznika pomyślimy o tym, lecz często jest wybierane tak, że westwood, czy assault co nie ma tylko 1 odsłony, ale i tak byłoby z tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EvO Napisano 9 Września 2014 #206917 Udostępnij Napisano 9 Września 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów. Pozdrawiamy Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi