Gość Guest Napisano 26 Czerwca 2014 #170565 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Witam, grając na serwerze zauważyłem pewną zależność, a mianowicie jest pod rząd grane parę "znanych i lubianych map" , następnie parę map pod rząd granych tych mniej znanych i lubianych. Co za tym idzie ? Ilość ludzi, wiadomo kiedy jest ich więcej, a kiedy mniej. Co mam na myśli ? To aby zrobić "przekładany mapcycle" Tzn. Jedna mapa "znana i lubiana" druga mapa "mniej znana i lubiana" i taki przekładaniec przez większość mapcycle. Chodzi też o to , żeby rozdzielić wszelakie dusty, pare map między sobą. Moje przykładowe mapcycle z dodaniem nowych map. 1.de_inferno 2.de_mirage 3.de_airstrip <-- trzeba dodać 4.de_kabul 5.cs_assault <-- Tak, wiem, że to serwer FFA, ale mamy drugi FFAESL Map gdzie można pograć klasyczne mapy. 6.de_dust2 7.nth_lets_take_the_mothers_tank <-- zajebista mapka, na Nasz serwer w sam raz! 8.de_chateau <-- trzeba dodać 9.de_cpl_mill 10.de_storm <-- trzeba dodać 11.de_nuke 12.cs_militia <-- trzeba dodać 13.de_alexandra 14.de_dust 15. as_oilrig <-- trzeba dodać 16.cs_office 17.de_cpl_fire <-- trzeba dodać 18.de_westwood 19.cs_siege <-- trzeba dodać 20.de_train 21.de_torn <-- trzeba dodać 22.de_dust2002 23.cs_havana <-- trzeba dodać 24.de_eldorado 25.de_prodigy <-- trzeba dodać 26.cs_italy 27.de_dust4ever <-- trzeba dodać 28.de_hell 29.de_cbble 30.cs_rio <-- trzeba dodać 31.de_vertigo <-- też chyba trzeba dodać ? 32.de_aztec 33.de_tuscan 34.de_piranesi Ja jednak jestem za tym aby spróbować wprowadzić votemap. Mapa nie może powtarzać się z częstotliwością pięciu-sześciu map. A ilość nominowanych map do vote to 4-5. Moim zdaniem nie będzie tak, że będą ciągle te same mapy, ponieważ jest duża ilość stałych graczy, którzy namówią innych na głosowanie na daną mapę, zresztą na początku danej mapy można nominować te rzadkie mapy i innego wyjścia ludzie mieć nie będą. Może przetestujemy to ? Trochę się naprodukowałem, więc nie zlejcie sprawy Notka do adminów : Jeżeli mapcycle albo votemap zostaną zaakceptowane, nie ma dawania vote na nowe mapy, trzymamy się cyklu. aha, H@ nie zapomnijcie o dostosowaniu mapy do 32 osób żeby nie było znowu cyrków/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-ty dzien Napisano 26 Czerwca 2014 #170870 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Nie, nie, odpada...Podobne eksperymenty kończyły się już klapą. Owszem, można kilka mniej znanych map dodać do mc, ale przeplatanka na zasadzie znana-nieznana nie wchodzi w grę. Zostawiamy mapcycle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 26 Czerwca 2014 #170891 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Nie, nie, odpada...Podobne eksperymenty kończyły się już klapą. Owszem, można kilka mniej znanych map dodać do mc, ale przeplatanka na zasadzie znana-nieznana nie wchodzi w grę. Zostawiamy mapcycle. No dobrze, zatem proponuję chociaż dodać mapy, które zaproponowałem, są godne uwagi i bardzo grywalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezesik Napisano 27 Czerwca 2014 #170920 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Mc nie jest zle;) tylko brakuje wlasnie paru map w pierwszym poscie widzimy ile mozna map dodac i to sa naprawde bardzo dobre mapy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 27 Czerwca 2014 #170937 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 W porach wieczornych codziennie lecą te same mapy. Nie wspomnę o tym że de_dust2 leci kilka razy dziennie. Jakieś zmiany drobne by się przydały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 27 Czerwca 2014 #171060 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Dodajcie w końcu de_blue i de_sunny naprawde mapy warte grania na [FFA] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiezyc Napisano 29 Czerwca 2014 #171864 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 te podstawowe mapy ... Znów później gadanie "Co to za mapa,nie znam jej, zmiencie ja" itp Lecz wolałbym aby takie mapy były grane niż co chwile dd2 -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 1 Lipca 2014 #172905 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Rozumiem, że nie dodajemy żadnych z wyżej wymienionych map i męczymy woła dalej tymi samymi w kółko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*AnGeLa* Napisano 1 Lipca 2014 #173096 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Dodanie kilku map to jest bardzo dobry pomysł o jestem za . Co prawda udzie narzekają , że nie znają jakiejś mapy , chcą grać standardowe dd2, inf które lecą na FFA w kółko.. A te mapy mają na innych serwerach , więc tam śmiało mogą na nich pograć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-ty dzien Napisano 1 Lipca 2014 #173179 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Do końca tygodnia kilka nowych map pojawi się na serwerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-ty dzien Napisano 1 Lipca 2014 #173180 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów. Pozdrawiamy Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi