UnT[t] Napisano 12 Maja 2014 #153324 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Witam wszystkich. Napisałem poradnik o komendach RCON, jeśli taki poradnik już istnieje to przepraszam za kłopoty(ja takiego nie widziałem). Żeby można było używac tych komend należy otworzyc konsole klikając "~" i wpisując tam: rcon_password "nasze hasło rcon" Oto najbardziej przydatne komendy: rcon kick " nick Gracza " - wywalenie gracza z serwera rcon addip " IP gracza " - ban dla gracza o danym IP rcon removeip " IP Gracza " - unban dla gracza o danym IP rcon exec " Nazwa Configu " - (np. econ exec serwer.cfg) wczytanie configu serwera rcon sv_password " Hasło na serwer " - zmiana hasła serwera rcon amx_on - On włącza AMX'a, OFF wyłącza AMX'a rcon changelevel " nazwa mapy " - (np. rcon changelevel de_dust2) zmiana mapy rcon sv_restartround 1 - restart rundy rcon mp_timelimit 20 - czas trwania mapy w minutach rcon mp_roundtime 2 - czas rundy w minutach rcon mp_buytime 0.25 - limit czasu na kupno broni ( 0.25 = 15 sekund) rcon mp_freezetime 0 - czas bezruchu na respie w sekundach rcon mp_friendlyfire 1 - 1 włącza FF, 0 wyłącza FF rcon mp_fadetoblack 0 - 0 wyłączenie czarnego ekranu po śmierci, 1 włączenie czarnego ekranu po śmierci rcon status - pokazuje liste graczy na serwerze rcon say " Twój tekst" - napisanie dowolnego tekstu Są to podstawowe komendy, można powiedzieć, że dla początkujących, ale myślałem, że taki poradnik na forum się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-ty dzien Napisano 12 Maja 2014 #153344 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Zostawiam w celach informacyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-ty dzien Napisano 12 Maja 2014 #153345 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów. Pozdrawiamy Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi