Skubaniec Napisano 12 Maja 2014 #153119 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Siemanko Mam pytanie czy zna ktoś szybki i łatwy sposób na zwiększenie prędkości internetu ?! . Gdy gram często mi ping skacze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bad ek` Napisano 12 Maja 2014 #153121 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Szybkość (przepustowość) internetu może Ci zwiększyć dostawca Twojego łącza. Może podasz jakieś ciekawostki? Jaki masz internet? Jaka prędkość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.:Vipo:. Napisano 12 Maja 2014 #153138 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Po prostu lepszy dostawca/szybkość ,innego wyjścia nie ma .Jak Ci CS tnie/laguje to wyłącz wszystkie programy typu: przeglądarkę ,gg ,skype ,ts itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skubaniec Napisano 12 Maja 2014 Autor #153141 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 MAM 16mb/s a działaja 3 , a internet mam radiowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skubaniec Napisano 12 Maja 2014 Autor #153143 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 GG nie posiadam , a skype mam wyłączone podczas gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bad ek` Napisano 12 Maja 2014 #153144 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Zależy. Spotkałem się kilka razy z takim czymś, że złośliwe oprogramowanie blokowało "stałą" szybkość internetu. Druga kwestia czy masz internet: -radiowy, -mobilny, -przez łącze aDSL czy jakiś inny? @EDIT. Internet radiowy, wszystko jasne. Podaj jaki to dostawca. Internet radiowy ma co do siebie, że przy zmianie pogody (zachmurzenie, deszczowa pora) urywa pakiety, czyli otrzymujesz tzw. LAGI. Najlepszym sposobem jest zadzwonienie do dostawcy i porozmawiać z dostawcą. Czy na innym komputerze/laptopie ten problem występuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skubaniec Napisano 12 Maja 2014 Autor #153147 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Nie wiem czy znasz firma "leon" To co mówisz o pogodzie jest prawda podczas deszczu lub burzy strasznie laguje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bad ek` Napisano 12 Maja 2014 #153151 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Nie wiem czy znasz firma "leon" Ta firma udostępnia internet w Twoim mieście i okolicach. Zapewne jako internet radiowy posiadają przeciążoną linie. My Ci niestety nic nie pomożemy. Możemy snuć domysły... Jednym rozwiązaniem jest zadzwonienie do tej firmy i zgłosić problem i zapytać się czy ten problem występuje też u innych odbiorców. Długo posiadasz ten problem, wcześniej było wszystko w porządku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-ty dzien Napisano 12 Maja 2014 #153156 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Jeśli chcesz, zgłoś się do mnie na PW po config poprawiający fps'y i ping. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skubaniec Napisano 12 Maja 2014 Autor #153159 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Problem ten nie jest chwilowy praktycznie od początku , prędkość przesyłu głownie spada podczas zlej pogody. A w mojej okolicy jest dostęp tylko do internetu radiowego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bad ek` Napisano 12 Maja 2014 #153161 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Problem ten nie jest chwilowy praktycznie od początku , prędkość przesyłu głownie spada podczas zlej pogody. A w mojej okolicy jest dostęp tylko do internetu radiowego . Jednym sposobem jest zadzwonienie do dostawcy. Może doradzi coś, zaproponuje jakąś lepszą antenę ( z lepszą częstotliwością). Takie właśnie są wady internetu radiowego. Jaki ping posiadasz grając w cs'a? Zapewne w godzinach nocnych masz unormowany (bez skoków) i niski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 12 Maja 2014 #153169 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Zacznę od tego, iż prędkość przesyłu ma się nijak do pingu. To, że na radiówkę ma wpływ pogoda to żadna nowość. Napisz do swojego dostawcy o Twoim problemie. Być może masz kiepsko ustawioną antenę i sygnał jest słaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skubaniec Napisano 12 Maja 2014 Autor #153171 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 obecnie mój ping wynosi 30/40 ale często skacze powyżej 50 n-ty dzień co do komend chętnie sprawdzę A czy jest możliwość samemu zwiększyć prędkość przesyłu ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bad ek` Napisano 12 Maja 2014 #153182 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Myślę, że wyjaśnione. Musisz zgłosić się do swojego dostawcy i porozmawiać z nim. Napisz do N-tego dnia o config, jeżeli go potrzebujesz. Tak więc zamykam i przenoszę. //W razie jakichkolwiek pytań napisz do mnie na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bad ek` Napisano 12 Maja 2014 #153183 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów. Pozdrawiamy Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi