Gość Guest Napisano 8 Marca 2014 #128650 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Cześć ! Parę osób pytało się mnie jak zrobić neonowy napis w gimpie. Więc zaczynajmy 1. Stwórz nowy obraz o dowolnej wielkości [u mnie rozmiar sygnaturki 600X250] 2. Kliknij literke A w przyborniku , odpowiada ona za pisanie na swoich projektach . [Przed napisaniem możecie także wypełnić obraz kolorem czarnym ,lepiej na nim widać napis ] 3. Napisz coś na swoim obrazku u mnie to jest "Mr Les" czyli mój nick ;] 4. Zduplikuj warstwę napisu [Aby zduplikować wystarczy otworzyć okno warstw oraz kliknąć prawym przyciskiem na warstwę , w tym przypadku warstwę napisu i kliknąć zduplikuj warstwę]. 5.Gdy zduplikujemy warstwę klikamy na tą poniżej [Mamy 2 warstwy mr les i mr les #1 więc klikamy na warstwę "mr les" . Oczywiście warstwy nazywają się u was inaczej ] 6. Teraz wchodzimy w : Filtry -> Rozmycie -> Rozmycie Gaussa 7. W okienku które nam wyskoczyło zaznaczamy Poziomo ~ 20 Pionowo ~ 20 [Zależy jaką wielkość neonu chcecie ] Metoda rozmycia RLE 8. Klikamy OK i oto efekty naszej pracy Pozdrawiam i myślę że parę Fapek załapie na tym poradniku Oczywiście jest to poradnik do gimpa więc nie wiem jak jest w innych programach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionteczekessa Napisano 8 Marca 2014 #128665 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Spróbuj obrysować napis i ten obrys lekko rozmazać. Efekt pewnie będzie lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 8 Marca 2014 #128667 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Napewno ale jest to najzwyklejszy poradnik do zwykłej poświaty "Neonu" dla początkujacych w Gimpie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#RELOP Napisano 8 Marca 2014 #128669 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Nie wiem jak długo takie coś zrobić w Gimpie, lecz w Photoshopie to dosłownie kilka sekund. Postaraj się poradnik z czymś trudniejszym, to jest za łatwe. Prace masz nawet dobre, lecz największym Twoim minusem są napisy, które nie komponują się z resztą pracy. Nie używaj ciągle tych samych czcionek, szczególnie tej co masz w pracy ze Spidermenem. Najlepiej ściągać z www.dafont.com Powodzenia. Łap lajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 8 Marca 2014 #128699 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Skoro tak to napisz mi na pw lub zrób nowy poradnik nak zrobić neon do napisu w photoshopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Kwietnia 2014 #139295 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Przydatne, zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Kwietnia 2014 #139297 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów. Pozdrawiamy Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi