Gość Guest Napisano 6 Marca 2014 #127930 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Jak nazwa wskazuje Temat jest prosty i mam nadzieję, że dla większości zrozumiały Dzielimy się tu opiniami odnośnie Mangi / Anime którą czytamy/oglądamy etc.. Dla tych mniej zorientowanych, kilka słów odnośnie w/w tematu. Anime - skrócone angielskie słowo animation (jap. ??????? anim?shon) oznaczające film animowany. W Japonii terminem tym określa się wszystkie filmy i seriale animowane, bez względu na kraj ich pochodzenia. Poza Japonią słowo anime służy do określenia japońskich filmów animowanych oraz stylu japońskiej animacji Manga (jap. ??) ? komiks, obraz, rysunek, szkic, karykatura. Japońskie słowo wywodzące się ze sposobu ozdabiania rycin i innych form sztuki użytkowej. Współcześnie używane poza Japonią oznacza japoński komiks. Moim zdaniem najciekawsze oraz najbardziej znane Anime/Manga na świecie to: Dragon Ball - wszystkie części + pełnometrażowe filmy Naruto oraz Naruto Shippuuden + pełnometrażowe filmy Hunter x Hunter - każda seria + filmy One Piece - + pełnometrażowe filmy ZAPRASZAM DO UDZIELANIA SIĘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 7 Marca 2014 #127954 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Hmm, Dragon Ball - najlepszy na świecie Gintama - również polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 7 Marca 2014 #123187 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 A ja dam liste anime,które oglądałem i które polecam (niektóre mają sezony 2 które też polecam): gokicha-cockroach-girl Yosuga no Sora Final Fantasy VII Last Order VII OVA Haiyore! Nyaruko-san (Chore openingi) Deadman Wonderland Kiss x Sis Elfen Lied (Zajebistość) Sora no Otoshimono Boku wa Tomodachi ga Sukunai Highschool of the Dead (Zboczone,ale fajne) Ichiban Ushiro no Daimaou (W skrócie polecam) Eureka Seven Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui Black?Rock Shooter (Klasyk) Denpa Onna to Seishun Otoko (Czyli rozkminy i atak kosmitki-człowieka,a raczej dziewczyny z urojeniami) Hayate no Gotoku Inu to Hasami wa Tsukaiyou (Bohaterka epicką sadystką) Goshuushou-sama Ninomiya-kun Onii-chan Dakedo Ai Sae Areba Kankeinai yo ne Nagi no Asukara 11eyes (Najbardziej mnie zaskoczyło) Hidan no Aria (ciekawe) Kanokon (Bez komentarza pod względem bohaterów ) Yu-Gi-Oh (Klasyk) Shingeki no Kyojin (oczekuje mangi albo anime 2 sezonu,bo 1 składa się z 33 chapterów a narazie chyba jest 54) Sword Art Online (Najbardziej pozytywne jak dotąd dla mnie) Btooom! (Nie no klasyk,epicki,polecam najbardziej) Tasogare Otome x Amnesia Kamisama Hajimemashita Hataraku maou-sama! (ciekawe ) Dragon Ball (Żadne anime nie równa się temu klasyk po prostu nad klasykami) Blood Lad Kuroshitsuji Shaman King (Klasyk) Naruto (Klasyk) Mirai Nikki (Hah epickie,krwawe i psychopatyczne ) Another Soul Eater Angel Beats! Kore wa Zombie Desu ka? (Biedny bohater ) Hellsing (To co btoom i mirai nikki) Papa no Iukoto wo Kikinasai! (Dobre i jakby być dziewczyną,która lubi anime urocze) Death Note ( to co hellsing) durarara Date A Live Obejrzałem Fairy tail całe czekam na 2 sezon Oglądam teraz Bleach jestem przy 91 odcinku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 9 Marca 2014 #129244 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 To ja może polece takie anime jak: - Fullmetal Alchemist: Brotherhood (chyba moje ulubione anime:)) - Elfen Lied - Another - Darker Than Black - Black Lagoon - Naruto / Naruto Shippuuden - Corpse Party: Tortured Souls - Death Note - Bleach - Sword Art Online - Hightschool DxD - Zetsuen no Tempest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 14 Marca 2014 #131297 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Moje ulubione anime to:SAO,Death note,HightschoolDxD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio Napisano 14 Marca 2014 #131346 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Najlepsze Anime -Bleach -One Piece -Suisei no Gargantia -Naruto -Fairy tail -Kill la Kill -Fullmetal Alchemist: Brotcherhood -K. -Pysycho Pass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 16 Marca 2014 #130004 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Ja polece wam: -Mirai Nikki (psycho,dramacik,ostra jazda ) -Highschool of the Dead (Zombie!!) -Sword Art Online (Epickie walki) -Tasogare Otome X Amnesia -Angel Beats (Można się pośmiać ) -Another (Epic!) -Aquarion i Aquarion EVOL -Code Geass i Code Geass R2 -Death Note -Dragon Ball Z -Durarara!!! -Elfen Lied -Freezing i Freezing Vibration -Golden Time -High school DxD -Kimi ni Todoke 2 sezony -Little Busters! -Log Horizon -Myself; Yourself -Shingeki no Kyojin -Sword Art Online -Toradora -White Album 2 sezony -Zetsuen no Tempest -Zetman Myślę że coś sobie znajdziecie. POZDRAWIAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 30 Marca 2014 #137519 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 naruto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plebania Napisano 9 Kwietnia 2014 #141062 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Polecam code geas oba sezony, Naruto, death note,d.Grey man (anime kończy się ale manga trwa dalej, narazie jest przerwa w wydawaniu mangi ale to jest najlepsze z tych wszystkich które oglądałem.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bad ek` Napisano 9 Kwietnia 2014 #141056 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Dragon ball cała saga + kinówki. Najlepsze anime/manga jaką oglądałem Ostatnio wróciłem do DB, ale zacząłem oglądać sagę KAI, teraz czekam na odcinki z bubu ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desire Napisano 21 Maja 2014 #156467 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Dragon ball ( baja z dzieciństwa na tvn7 ) Naruto + Naruto Shippunden i nie zapomnijny o Pokemonach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 21 Czerwca 2014 #168748 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Naj naj to wiadomo 1. Dragon ball + kinówki 2. Naruto + kinówki. 3.Bleach 4.pokemony 5Rycerze zodiaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 23 Października 2014 #226330 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Naruto Shippuuden było fajne do czasu... teraz robi się śmieszne. Polecam Bleach, Death Note, Sword Art Online, Ao no Exorcist. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 6 Listopada 2014 #230858 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Naruto Shippuuden było fajne do czasu... teraz robi się śmieszne. Polecam Bleach, Death Note, Sword Art Online, Ao no Exorcist. Naruciak się na koniec rozkręca i tak jestem fanem One Piece <3 wszystkie które napisales są świetne i zacząłem oglądać nową serie Terra formars i zapowiada się obiecująco attack on titan również jest swietne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skaj Napisano 8 Listopada 2014 #231226 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 tylko szkoda ze naruciak juz sie skonczyl ;c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 14 Listopada 2014 #233821 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Naruto - Najlepsze na świecie, niestety się kończy. Moglibyście podać coś właśnie na wzór tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 17 Grudnia 2014 #242203 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Dragon Ball + Z kinówki - KOcham <3333 Gt tylko mnie strasznie zawiodło... Inne naprawdę godne tytuły to oczywiście Naruto, Bleach i One piece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi