Gość Guest Napisano 4 Marca 2014 #126910 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Hej Nie wiem czy ktoś z Was odnoszę się tutaj do administracji widział sytuacji Jail'a ale jak dla mnie mimo tego, że jestem świeżym graczem jest ona tragiczna. Dokładnie chodzi mi o to, że gra opiera się na fragowaniu a może inaczej, wybijaniu tt poprzez komendy. Ct (strażnicy) krótko mówiąc wybijają tt. Sytuacja wygląda następująco; CT zaczyna recytować swoje komendy w czasie 100 słów na 1 sekunde. Chodzi o to, że nikt nic nie rozumie co wypowiada strażnik (często admin), recytuje 10 komend do których mamy się dostosować, lecz nikt nie jest w stanie zrobić tego do porządku ponieważ po 4-5 wymienionej komendzie człowiek się po prostu gubi. Proszę nie bagatelizować tego co piszę tylko zwrócić na to uwagę ponieważ próbuje pomóc Wam jak i sobie w tym aby "miło" spędzić czas na serwerze. Oglądnijcie sobie demko z godziny około 17;25. Wygląda to jak obora, albo inaczej kury które są wybijane jak kaczki. Wejdzcie sobie na jakiś jeden ogarnięty serwer o w/w modzie. Gdzie liczna graczy ciągla to 31/31. Nie ma tam 10 komend na raz z odwolaniem bez, recytowania jak katarynka byleby wybić tt itp, po protu bezruch i jest bezruch, np tt udaje sie do terarium jak najszybsza droga kto nie dojdzie kill, a u Was ? Najpierw 10 zakazów, 10 nakazów wymalowane mazakiem jaka drogą iść do terrarium, kto zboczy chociażby o milimetr deda. 0 zabaw, 0 gier. Przez godzine grając u Was na serwerze nie byłem ani razu na jakiekolwiek z atrakcji. Chodzi mi tutaj o dobro serwera, ponieważ podoba mi się Wasza sieć i chciałbym dla niej jak najlepiej. Dążę do dyskusji i jakichkolwiek zmian !!. Pozdro dla kumatych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#RELOP Napisano 4 Marca 2014 #126915 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Zgodzę się z Tobą w 100%! Gdy miałem tutaj Admina, też chciałem coś z tym zrobić. Świetny pomysł. Więcej zabawy, mniej "durnych" komend. Aż Cię lajknę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malu Napisano 4 Marca 2014 #126936 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Ja zawsze staram się prowadzić kreatywnie ale 90% TT jest tak napalonych na fraga, że inaczej się nie da prowadzić. Tłumaczę każdemu po kolei, że idziemy na mapke aby wykorzystać całą 10 minutową rundę i zawsze znajdzie się "bohater", który pokaże jaki to on nie jest mocny. Powiedz mi teraz czy ma to sens? Bardzo często prowadzę i widzę co piszą TT np. "Uciekamy każdy w swoją stronę" lub "Kto nie ucieka CENZURA". Przeczytaj sobie to 2 lub 3 razy i odpowiedz kto jest winowajcą" TT które jest napalone na fraga jak małe dziecko na zabawkę czy CT, które po dłuższym czasie nie ma siły się użerać "dziećmi". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#RELOP Napisano 4 Marca 2014 #126948 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Ja zawsze staram się prowadzić kreatywnie ale 90% TT jest tak napalonych na fraga, że inaczej się nie da prowadzić. Tłumaczę każdemu po kolei, że idziemy na mapke aby wykorzystać całą 10 minutową rundę i zawsze znajdzie się "bohater", który pokaże jaki to on nie jest mocny. Powiedz mi teraz czy ma to sens? Bardzo często prowadzę i widzę co piszą TT np. "Uciekamy każdy w swoją stronę" lub "Kto nie ucieka CENZURA". Przeczytaj sobie to 2 lub 3 razy i odpowiedz kto jest winowajcą" TT które jest napalone na fraga jak małe dziecko na zabawkę czy CT, które po dłuższym czasie nie ma siły się użerać "dziećmi". Chodzicie do CT po 3-4 osoby i nie możecie ogarnąć 15 osób w TT? Ja sam ogarniam snowa. Nic trudnego, wystarczy tylko dobrze strzelać i mieć dobrą uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Marca 2014 #126954 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Oczywiście, że CT. Nie można zrobić tak jak jest na innych ogarniętych serwerach ? Jest 2,3,4 CT. Prowadzący ustala rejony każdego ze strażników. Ktoś kto się nie będzie słuchał po prostu jest zabijany. To co Ty napisałeś nie równa się z tym do czego dążę ja. Chodzi o to, że 3/4 a czasem nawet 100% graczy TT jest wybijanych w pierwszych 30 sekundach rundy. W momencie gdy CT zaczyna podawać komendy nakłada się ich tyle, że gracz sam nie wie co ma zrobić przykładowo: po otwarciu cel, totalny bezruch pod tylnią ścianą cale wzgledem wyjścia,wejścia z założoną czapką idiota, w pozycji buntu, z głową schyloną jak najbardziej w dół/góre, kręcać się w prawo, skacząc w tył i nie wiem co jeszcze. Komendy te są wymawiane tak jak pisałem jak najszybciej. W ogóle cel aktualnego Jail'a nie ma chyba na celu grę i zabawe na atrakcjach tylko właśnie wybijanie wszystkich juz na starcie. Może to wynika ze zbyt dużej ilości pierdół typu; marker, czapki itp. Nagrałwm jedną taką akcje z dzisiaj co prawda trwa dlugo bo zapomnialem, że włączyłem record , mogę ją wrzucić jeśli będzie taka potrzeba ale wystarczy zobaczyć hltv. Co innego jak TT się buntuje a co innego jak CT nadaje 100 komend na raz, wybija wszystkich i w tym momencie kończy się runda. Jak sam widzisz to nie jest tylko moja opinia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malu Napisano 4 Marca 2014 #126955 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Chodzicie do CT po 3-4 osoby i nie możecie ogarnąć 15 osób w TT? Ja sam ogarniam snowa. Nic trudnego, wystarczy tylko dobrze strzelać i mieć dobrą uwagę. I właśnie o to chodzi, że wszyscy się buntują i nie ma z kim iść na mapę. Nawet jak zostaną 3-4 osoby to ktoś się zbuntuje. Aby tego uniknąć powstają trudne polecenia a w efekcie płacze takie jak w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gURna picza Napisano 4 Marca 2014 #126963 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Właśnie ja identycznie postępuje. Gdybyście się nie buntowali i nie grali dla fragów to zawsze byście na mapki chodzili. A jak jeden się zbuntuje to cały serwer, więc najlepiej z celi nie wypuszczać. Nie płaczcie, że trudne polecenia. Idźcie sami do CT i zobaczycie jak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Marca 2014 #75815 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Byłoby inaczej gdyby się tak TT nie rzucało na fragi. Zawsze znajdzie sie ktoś kto musi popsuć zabawe. Jeżeli chcecie coś zmienić to można na OKRES PRÓBNY usunąć gangi lub dodać je dla strażników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Marca 2014 #127044 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 A nie sądzicie, że w przypadku braku pobłażliwości i ubijania osób które się buntują będzie lepiej ? Nie właśnie te głupie polecenia na których nikt nie cierpi bo runda i tak zaraz trwa od nowa. Może zacznijcie przedłużać z tymi 2,3,4 osobami które się nie zbuntują. Obstawiam, że czekanie 5 minut na każdą nową runde żeby się zbuntować już nie będzie miało sensu. Zauważcie, że bierzecie pod uwage tylko i wyłącznie adminów. Skoro twierdzicie, że ten post jest czymś w rodzaju płaczu i ubolewania to możecie go już zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Marca 2014 #127052 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Dajmy przykład dzisiejszego mojego prowadzenia. Mówie ludziom "Dobra idziemy na zawody drużynowe ze wszystkimi" . Okej , każdy sie ustawia ja podzielam na drużyny ale przynajmniej jedna osoba znajdzie się , że ja się odwróce a nagle niema jeden osoby i nagle kulka w łepetynke a AWP. Przepraszam ale jak ja chcę pójść ze wszystkimi na mape to zawsze tak jak malu to napisał znajdzie się taki mocy i pokaże swoje humorki że jednak trzeba dawać te polecenia na wybijania bo nie da się z wami pójść jednym słowem na mapke. Pozdrawiam MrLes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knopa Napisano 4 Marca 2014 #127059 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Relop na 100% przy 15 osobach nie dasz rady ogarnać Snowa ... A co do tematu to już niestety zależy od prowadzącego, również często zwracam uwagę strażnikom aby prowadzili kreatywniej a nie same ostatnie reakcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Marca 2014 #127060 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Zgadzam się z Tobą ale poczytaj to co piszę wyżej. Bo schodzisz tym postem na inną strone. Dlaczego nie weźmiesz 2 pomocników do siebie ? Ubijacie jednego chwasta i idziecie na zabawy drużynowe, a on niech czeka 5 minut w kolejce na następną runde. Wybijacie połowe a i tak ta druga część Wam się buntuje. 0 logicznego myślenia, dlatego właśnie napisałem ten temat żeby coś z tym zrobić a nie wybijać każdego jak leci bo "wiecznie są bunty i nie umiecie sobie z nimi poradzić". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Marca 2014 #127063 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Zgadzam się z Tobą ale poczytaj to co piszę wyżej. Bo schodzisz tym postem na inną strone. Dlaczego nie weźmiesz 2 pomocników do siebie ? Ubijacie jednego chwasta i idziecie na zabawy drużynowe, a on niech czeka 5 minut w kolejce na następną runde. Wybijacie połowe a i tak ta druga część Wam się buntuje. 0 logicznego myślenia, dlatego właśnie napisałem ten temat żeby coś z tym zrobić a nie wybijać każdego jak leci bo "wiecznie są bunty i nie umiecie sobie z nimi poradzić". Okej dzisiaj/jutro jak będę jeszcze na serverze poprowadze jak ty mówisz i zobaczymy co z tego wyjdzie. Dam edita do posta lub odpowiem jeszcze raz więc prosiłbym o nie zamykanie tematu ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knopa Napisano 4 Marca 2014 #127066 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Maydrax Często jest tak, że chcesz iść na mape z więźniami ale się nie da ... Ciągłe bunty to jest paranoja. GANG + Vip + ruletka i prowadzący masz ciężko, jeszcze zależy od mapy ... Zauważ, że w większości celach są bronie lub ucieczki do broni i to też trudno ogarnąć, czasami nie dziwie się tym chłopakom, że robią "na złość tt". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Marca 2014 #127074 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Dlatego kieruję Was do mojego 2 posta a mianowicie; Może to wynika ze zbyt dużej ilości pierdół typu; marker, czapki itp. Nie uważam, że wina leży tylko i wyłącznie w prowadzących lecz jak dla mnie coś trzeba zmienić. Może właśnie chodzi o te gangi, ruletki itp. Bunty były, są i będą zawsze. Na każdym serwerze występują. Ale na tych, na których grałem nie spotkałem sięz czymś takim. Co prawda nie było tam właśnie takich rzeczy jak ruletki, gangi a nawet i czapki lecz one nie wpływają na bunty. Co do samych vip'ów; takowe były, nie wiem jaką funkcje ma vip na Jail'u u Was lecz tam miał tylko range vip, w statach. Nie wpływał na toczącą się gre, tym bardziej na pewno nie negatywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Marca 2014 #127092 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Każdy chce z adminów prowadzić jakoś kreatywnie, tylko jak chcemy iść z tt na jakąś gre/zabawe to znajdzie się jedna czarna owca i poleci po broń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Marca 2014 #127095 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Ciężko jest go zabić ? Jest 2,3 CT'ków. Co to za problem, że jeden zostanie z tyłu przy GR ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Marca 2014 #127110 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 A jak jesteś sam ? i jest np 6 to co ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malu Napisano 4 Marca 2014 #127112 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Ciężko jest go zabić ? Jest 2,3 CT'ków. Co to za problem, że jeden zostanie z tyłu przy GR ? Zapraszam Cie do CT, zobaczymy czy Twoje wieloletnie doświadczenie pomoże przy 15 więźniach, którzy rzucą się na Ciebie po upragnione 3 JB Pionts do gangu. Z tej bardzo zawziętej dyskusji doszedłem do wniosku, że połowa właściwości gangu zostanie usunięta a druga połowa zmniejszona o 50%. Postaram się również usunąć z ruletki TP do gr, oraz skrócić god moda do 8 sekund. Tyle w tym temacie, zapraszam do gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malu Napisano 4 Marca 2014 #127113 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów. Pozdrawiamy Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi