Skocz do zawartości

[ZAMKNIĘTY]Mikrofon

Gość Guest

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z mikrofonem.

Gdy chcę pogadać przez cs'a to mikrofon mi szumi i nie słychać mojego głosu.

Kupiłem nowy mikrofon, ale to nie dało skutków.

Proszę o pomoc.

Mafia zajebał bym Ci ostrzeżenie za ten post na miejscu moderatorów. Co do tematu jeżeli to nie wina mikrofonu to pewnie ustawień w systemie lub sterowników. Sprawdzałeś czy tam coś jest nie tak ?

Musisz jeszcze kupić nowy komputer , wtedy będzie wszystko Okej :)

To było trochę nie miłe. :)

Witam.

Mam problem z mikrofonem.

Gdy chcę pogadać przez cs'a to mikrofon mi szumi i nie słychać mojego głosu.

Kupiłem nowy mikrofon, ale to nie dało skutków.

Proszę o pomoc.

Musisz popatrzeć w ustawieniach mikrofnu , może masz coś zle ustawione w ustawieniach mix. Jakie masz sterowniki ?

Może masz coś z wejściem, gdzie podłączasz mikro do komputera lub laptopa  , miałem kiedyś podobną sytuacje . ; )

U mnie było przyczyną , zrąbane wejście USB i od tego mi nie łączyło nieraz  mikro i przerywało ,szumiało itp. ; ) 

Sorry za 1 post ; )

Może masz coś z wejściem, gdzie podłączasz mikro do komputera lub laptopa  , miałem kiedyś podobną sytuacje . ; )

U mnie było przyczyną , zrąbane wejście USB i od tego mi nie łączyło nieraz  mikro i przerywało ,szumiało itp. ; ) 

Sorry za 1 post ; )

W 100% zgadzam się z mafią ,ponieważ miałem taki sam problem co Ty i okazało się że mam popsute wejście w przednim panelu od mikrofonu dlatego też zmieniłem na tylni .Jeżeli wszystko było dobrze to kolejnym punktem było dostrojenie mikrofonu , czyli zmienianie jakości w ustawieniach karty dzwiękowej  ;]  Spróbuj zrobić tak jak to opisałem  wyżej :) Jeżeli to nie przyniesie efektów to dodaj komentarz i będziemy myśleli co dalej robić ;)

W 100% zgadzam się z mafią ,ponieważ miałem taki sam problem co Ty i okazało się że mam popsute wejście w przednim panelu od mikrofonu dlatego też zmieniłem na tylni .Jeżeli wszystko było dobrze to kolejnym punktem było dostrojenie mikrofonu , czyli zmienianie jakości w ustawieniach karty dzwiękowej  ;]  Spróbuj zrobić tak jak to opisałem  wyżej :) Jeżeli to nie przyniesie efektów to dodaj komentarz i będziemy myśleli co dalej robić ;)

Ale po co kupować nowy komputer jak przecież jest takie coś jak: "Części zamienne" ? Można to wymienić a nie kupować nowy komputer ludzie pomyślcie trochę.

A co do tematu to sprawdź czy masz wszystkie sterowniki karty dźwiękowej a najlepiej zainstaluj wszystkie od nowa :)

Ale po co kupować nowy komputer jak przecież jest takie coś jak: "Części zamienne" ? Można to wymienić a nie kupować nowy komputer ludzie pomyślcie trochę.

A co do tematu to sprawdź czy masz wszystkie sterowniki karty dźwiękowej a najlepiej zainstaluj wszystkie od nowa :)

Gościu a czy ja coś pisałem o zmianie komputera,gdzie masz taką treść ? W tej chwili  wypowiadasz się w liczbie mnogiej lecz nie powinienneś :)

Ale mikrofon szumi ? Czy może Ty słyszysz szum w słuchawkach.

Sprawdź te słuchawki na innym sprzęcie dla pewności.

Możesz kupić przenośną kartę dźwiękową taką na usb, koszt 10zł

Orientujesz się czy po podłączeniu tej karty mógłbym z niej korzystać jako wejścia na mikro a moja karta by dalej służyła do dźwięku? Mam tylko jedno wejście jack w laptopie a potrzebuje też mieć mikrofon (inny niż laptopowy) ale po podłączeniu przez rozgałęźnik jack, dźwięk w słuchawkach jest nieczysty.

• 2 weeks later...

***Wiadomość wygenerowana automatycznie***

q0ej.png

Wątek został zamknięty przez moderatora forum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów.

Pozdrawiamy

Zespół Multi-Head.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...