Mart_Verum Napisano 22 Listopada 2013 #94580 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Czesc, Pisze ten temat, bo mam okazje juz jakis czas grac na tym COD'zie i w koncu uznalam, ze nalezy wypowiedziec sie w kwestii usprawnienia serwera. 1) Proponuje, aby wejscie na serwer wiazalo sie z zaakceptowaniem regulaminu, ktory bedzie wyswietlany zaraz po polaczeniu. Zawarte eda tam najwazniejsze punkty, np. Info odnosnie do min. Gracze non stop pytaja gdzie mozna stawiac miny, a inni no stop odpisuja, nie znajac regulaminu. 2) Ukrycie komend w stylu /ks, /klasa, /misje itd. Tworzy sie smietnik na sayu. 3) "Odpimpowanie" dzialu pomoc, czyli oddzielne okienko, ktore bedzie wyskakiwalo po wpisaniu komendy. Beda tam zawarte informacje o misjach i wyzwaniach, czyli wszystkie szczegoly, o ktorej pytaja gracze. 4) Admini wydaja ostrzezenie, a nie pd razu banuja za zlamanie regulaminu. Czasem say@@ jest niewidoczne, wiec proponuje uzywania say@, czyli po lewej stronie. Gracze czytaja say'a, wiec jest wieksze prawdopodobienstwo, ze zauwaza komunikat admina po lewej stronie, niz na gorze. 5) Uzywanie amx_spec przez adminow. Czesto jak wchodza na spekta, gracz, ktory uzywa haxow wychodzi. Narazie to tyle. Jak cos mi sie przypomni, dopisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 22 Listopada 2013 #94585 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 1. fajne 2.zgodze sie 3. Tez fajne 4. nie zgodze sie jak wchodzisz masz znac regulamin nie przestrzegasz lecisz z banem . Jak wejdzie aimer to mam go poprosić by to wyłączył ? 5. Nie używałem nigdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 22 Listopada 2013 #94586 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 1.Jestem na TAK 2.Także na TAK 3.Też TAK 4.Na NIE odrazu 5.Także nie używałem nigdy więc trudno mi ocenić. Pozdrawiam sunday! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mart_Verum Napisano 22 Listopada 2013 Autor #94588 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 4. Mowie tu o przewinieniach pokroju tekstury itd, a nie czitach 5. To jest plugin, ktory ukrywa adminow na spekcie. Jak wcisniecie tab, to admin nadal bedzie pokazany jako w grze, bedzie w druzynie, a de facto bedzie obserwowal na spekcie taki fajny trick, ktory zaheca cziterow do odpalania tych bzdur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LOVASSS Napisano 22 Listopada 2013 #94592 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Propozycja numer 1 , może być , bo to prawda, że gracze którzy wchodzą nie znają regulaminu (a jest on na forum) . Ukrycie komend , jak dla mnie zbędne . Pomoc , można spróbować . Co do 4 , to się nie zgadzam , to normalne , że jeżeli gracz zrobił coś niechcący dostaje upomnienie , ale gracz który , non stop przegina , dostaje od razu bana . 5 zbędne, admin albo wchodzi an spect , albo jak zginie , od razu sprawdza gracz. Myślę , że niektóre propozycje zostaną wzięte pod uwagę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mart_Verum Napisano 22 Listopada 2013 Autor #94594 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Ok, zle sie wyrazilam. Chodzilo mi o to, ze czesc adminow ma ten problem, ze banuja od razu bez upomnienia. Mniejsze przewinienia - ostrzezenie - ban. Jedno ostrzezenie. Punkt 5. dotyczy tego, zeby nie bylo widac, ze admi jest na spekcie. Admin ukrywa sie, a tak naprawde siedzi na spekcie. Cziter nie ogarnie, ze on go wlasnie oglada. Bedzie myslal, ze on nadal jest w grze. To jest taki kamuflaz. // Tak wiem , pkt. 5 napisałaś wyżej / LOVO . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 22 Listopada 2013 #94609 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 1.2.3.5 Ok. Ale 4 na nie, gdyż jak już ktoś napisał wbijając na serwa masz znać regulamin. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mart_Verum Napisano 22 Listopada 2013 Autor #94613 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 W zwiazku z tym, ze nie mam mozliwosci edycji (wersja mobilna) jeszcze jedna propozycja. 6) Plugin wyswietlajacy to, jaka klasa gra gracz + jaki ma perk, zeby uniknac opcji pokroju: "on powiedzial, ze ma rushera, wiec sie z nim wymienilem, a tak naprawde mial ciemne okulary". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bydlak Napisano 22 Listopada 2013 #94622 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Co do punktów jestem za 1 i 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 24 Listopada 2013 #95170 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 1.przydało by się nie każdy nowy gracz od razu wchodzi na forum 2.całkiem przydatne nie było by zbędnego spamu 3.jak najbardziej fajny pomysł 4.jak dla mnie to powinna być żelazna zasada 3prób OSTRZEŻENIE>KICK>BAN ewentualnie OSTRZEŻENIE>BAN (tak aby wszyscy widzieli ostrzezenie) 5.przydalo by sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 24 Listopada 2013 #95401 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 6) Jeszcze niedawno był plugin który pokazywał jaką klasą gra dany gracz... A co do perku to jeszcze ani razu nie zdarzyło mi się, aby mnie ktoś oszukał... Za resztą propozycji jestem jak najbardziej za... Regulamin przy wejściu do gry by się przydał Albo chociaż opcja "/regulamin", żeby w każdej chwili można było przeczytać go w trakcie gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mart_Verum Napisano 1 Grudnia 2013 Autor #95875 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Jeszcze jedna propozycja: 7) mozliwosc dodania punktow po 10 do statystyk. Gracze czasem resetuja staty i wbijanie np. 100 punktow zajmuje pol minuty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bydlak Napisano 1 Grudnia 2013 #95876 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 No myślę ze to bardzo dobry pomysł z tym dodawaniem pkt po 10 owszem wkurza dodawać tak te punkty po 1 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7aro Napisano 25 Grudnia 2013 #101356 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Wiem ze odkopuje ale co do pluginu dla @ lepszym rozwiązaniem byłoby żeby @ nie był wcale widziany na spekcie tak jak by nie było na serwerze pomogło by to w wykrywaniu czitera kiedy @ dopiero co się zaloguje do gry po zgłoszeniu na shoutbox. Co do dodawania punktów po 10 jestem przeciwny wiele razy się zdarzało ze dzięki temu gracze bugowali statystyki a w sposób po 1 pkt się już odechciewa resetować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 1 Stycznia 2014 #102035 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Brak zainteresowania od Autora tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 1 Stycznia 2014 #102036 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów. Pozdrawiamy Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi