Skocz do zawartości

Lee Sin vs Rengar

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

A więc stawiam wam pewny challenge a więc kto wygra pojedynek Lee Sin czy Rengar. Proszę o podanie dosyć wyraźnych powodów bo zamierzam sobie kupić jednego z tych dwóch champów.

Zależy co masz na myśli? Top / jungle?

Obie postacie w jungli są mobilne, lecz lee sin może łatwiej uciec (skoki po wardach przez ściany), a rengar może trollować skokami na przeciwników.

A top to jest kwestia "ogarnięcia" danych postaci, lecz ja bym stawiał na rengara. W "team fightach" więcej zrobi niż lee sin.

Na top'a Dla mnie lepszy Rengar. Dlaczego? A więc twierdze tak, ponieważ w ataku Rengar ma swoje "e", ktore jest na zasięg i tym własnie może go harasować. Jeżeli Lee użyje swojego "q' na Rengara, może on go skontrować używając swoje "Q" i "E" .

Do Ucieczki lepszy jest lee, gdyż na rengara kupisz oracle i juz po jego ucieczce, a Lee warda stawia i "W" i tak dalej.

W Jungli Rengarowi pójdzie lepiej na potwory w jungli, ponieważ ma bardziej przystosowane czary do atakowania mobów. Lecz moje zdanie jest takie, że Lee lepszy na jungli gdy ma lepsze wejscie pomoc innemu lanowi uzywajac np "Q". 

To chyba na tyle twierdze, że na TOPA lepszy jest:

Rengar / Lee Sin

Na topa polecil bym ci lee sina :) Łatwa farma z e z w łatwa ucieczka do wardow Jeśli bd mnail ochote rownierz w jungli sobie radzi :) Mam oba chempy lee i rengara i powiem ci ze lee sin według mnie o wiele lepszy to jest moje zdanie :)

• 5 months later...

Lee sin lepszy po za tym kontruje rengara.

A top to jest kwestia "ogarnięcia" danych postaci, lecz ja bym stawiał na rengara. W "team fightach" więcej zrobi niż lee sin.

Lee sin ma e które dużo bije i daje slow'a + wykop do tego z w ma bariere. łatwo mu  się dostać do enemy za pomocą q i przy pomocy wardów lub minionów szybko może uciec.

Lee sin lepszy po za tym kontruje rengara.

Lee sin ma e które dużo bije i daje slow'a + wykop do tego z w ma bariere. łatwo mu  się dostać do enemy za pomocą q i przy pomocy wardów lub minionów szybko może uciec.

Z tym, że lee sin kontruje rengara to bym się nie zgodził (może na początku, bo lee sin ma za duży dmg z Q).

Nie zapomnij, że w Sezonie 4 zmieniono krzaki "bush" na topie jak i w paru miejscach. Poskutkowało to tym, że rengar dostał "nerfa" z pasywki.

W team fightach rengar zdecydowanie góruje nad lee sinem. Jak przeciwny team nie postawi różowego warda niedaleko ADC, to rengar zje go w mgnieniu oka.

Po za tym, możecie nie wierzyć, ale rengarem w sezonie 3 nie przegrałem nigdy top'a na rankach (poziom platinium - diamond). Czy przeciwko teemo, renektonowi, czy też Vladimirowi.

Niestety, dostał kolejnego nerfa, tym że teraz na W. Teraz średnio widzę go w roli tanka :)

• 7 months later...

Lee oficjalnie nie kontruje Rengara, ale w tym sezonie nie polecam gry Lee sinem na Topa.. tak zwany "usseles" idzie się nim tylko do Jungli, a co do Rengara bardzo miło i łatwo się nim gra na Topie na początek jeśli chcesz grać głównie topem polecam Ci Rengara łatwy do opanowania, łatwy build i wystarczą mu 2 itemki żeby "niszczyć" :)

Żeby Lee Sinem wygrywać linie to musisz potrenować go mocno. Szczególnie skok do warda z w i używanie ulta w odpowiednim momencie. Rengar jest prostszy w opanowaniu i zadaje masę obrażeni w 2-3 sekundy, dodatkowo zrobi więcej w late niż Lee.

• 4 months later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...