Alvin! Napisano 24 Grudnia 2015 #371336 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Witam. Mam pytanie czy jest możliwość optymalizacji pluginu serwerowego? Tak żeby to chodziło lepiej.. Nie mówie że chodzi źle bo pewnie to przez mojego kompa, ale kiedyś miałem ok 60 fps a teraz 30 z lagami.. Czy może to być wina pluginu, serwera... Kolejna sprawa to lagi serwerowe... Od pewnego czasu często się to pojawia i to nie takie 'lag spike', lecz dosyć solidne przyciecia, zatrzymanie animacji, 'przesuniecie w czasie'... znikająca broń nie wiem czy to 'bug' gry czy jak. Kolejna sprawa to grupa na Steam'ie nie wiem czy istnieje takowa, ale myślę że taka sprawa byłaby całkiem fajna. Można byłoby sie tam umiawiać na jakieś MM'y albo ogólnie porady i jakieś nowości, wydarzenia. Wyraźcie swoją opinie. Ostatnie sprawy to serwerowy TeamSpeak. wiem że własny TS to droga sprawa ale może da sie dogadać na jakimś Ts'ie żeby stworzyli nam kanał czy coś takiego... Wiem że trudne to bedzie ale może da sie coś zrobić w tych sprawach... oraz czy jest możliwość wynajęcia servera 128 tick? Bo te 64 to czasami naprawde masakra, ale BH wychodzi całkiem fajnie Mój pierwszy post także nie wiedziałem jak to złożyć sensownie, ale myśle że zrozumiecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvin! Napisano 24 Grudnia 2015 Autor #371373 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 @Edit Również czy jest możliwośc przemiany serwera na Turniejowy tzn kamizelke trzeba kupować i wgl, albo chociaż pistoletówki żeby były bez hełmu... i też dziwnie bo niby uproszczony, a 800$ na starcie jest, a powinno być 1k $ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaV997 Napisano 24 Grudnia 2015 #371407 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Co do tick to żeby był 128 to chyba nowy serwer trzeba by kupić. Z tym znikaniem broni to prawda, czasem znika. A co do tsa to przydałby się, bo ciężko się skontaktować z administracją. Na tsie może byłoby to łatwiej. Chociaż z tego co widzę to problemy z kontaktem są tylko na tym serwerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d3w Napisano 25 Grudnia 2015 #372031 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 ts3 to fajny pomysł, grupa też spoko, tylko że ja osobiście mało zaglądam na steama, na grupy. Ticku raczej nie zmienimy, ale ten ts3 to na prawde ZAJ...... dobry pomysł, bo czasami gracze chcą pomocy a nie mogą się z nami skontaktować. A takie pytanie czy jest taka opcja żeby np. w grze po wpisaniu np. !admins można było by się skontaktowac w wiadomości prywatnej na steamie do jednego z adminów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvin! Napisano 25 Grudnia 2015 Autor #372059 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 No ok to serv 128 tick odpada. No ten TS3 to spoko pomysł tylko jak wcześniej wspominałem, trochę kosztuje zapewne, a nie wiem jak z kwestią hajsu stoi nasz serv. Nadal nie odstałem odpowiedzi na temat optymalizacji pluginu, servera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suS Napisano 26 Grudnia 2015 #372235 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Jeśli chodzi o Tick, to trzeba by było przenieść serwer na nową maszynę i to zwiększy koszt serwera, zmiana maszyny=zmiana ip, więc może pojawić się problem z małą ilością graczy. Co do serwera ts3, to MH ma swojego TS'a: ts3.multi-head.pl wystarczy jedynie aktualizować pokoje serwerów: https://gyazo.com/18268e0f10e10cca580360ee9905f2e7, tylko że i tak w dużej mierze jest mała aktywność na takich kanałach. Zgadzam się z zmianą usunięcia darmowej kamizelki, pistoletówki by nabrały sensu :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvin! Napisano 26 Grudnia 2015 Autor #372911 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 To należy rozkręcić te bude :v I wtedy wyłączyć całkowicie gadanie w grze i tylko na ts'a i ogarnąć pare osób do weryfikowania ludzi i wtedy nie byłoby osób typu 10 latki, które drą morde puszczają muzyke albo gadaja cały czas tym swoim głosikiem... Kolejna rzecz to może 3 mapa albo zmiana mirage na jakąś inną mape na jakiś czas i zobaczyć czy sie przujmie ta konkretna mapa, jak nie to damy inną albo powrócimy do 'mirka' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi