Michael Moro Napisano 3 Marca 2018 #500595 Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Poradnik Dla początkującego admina OBSŁUGA ADMINA - DLA POCZĄTKUJĄCYCH 1.Co to jest Amxmodmenu? Amxmodmenu -Jest to komenda Admina,dzięki której możemy zrobić duzo rzeczy min.Zbanować gracza,zmienić mape Pamiętaj,aby poprawnie wpisać komendę z czym niektóre osoby maja problem.Komende wpisujemy w konsoli (klawisz ~ ) dalej wpisujemy komende,ktora brzmi nastepujaco:amxmodmenu Ja zalecam zbindowanie sobie przycisku dzieki,któremu będziemy mieli dostęp do panelu admina:Bind "klawisz" "amxmodmenu" w moim przypadku jest to Bind "," "amxmodmenu" Nie musicie bindować sobie w taki sposób jak ja to zrobiłem,mi po prostu jest pod tym przyciskiem dobrze Aby zmienić sobie jezyk na polski należy wpisać w konsoli amx_langmenu W poprawnie wpisanym/zbindowanym amxmodmenu powinno wyświetlić się nam takie menu: Wywal gracza-Czyli jak sama nazwa mówi Wywalamy gracza,można to zrobić w przypadku gdzie osoba ma nieodpowiedni nick player,unnamed itp bądź gdy pewna osoba jest AFK Zbanuj gracza-Jest to komenda dzięki,której możemy zbanować danego gracza według taryfikatora kar.Na początku wybieramy gracza po czym wybieramy czas na jaki ma być zbanowany gracz Uderz gracza-Jest to menu,dzięki któremu możemy zabić gracza bądź go uderzyć zadając mu uderzenia (0,1,5) HP Gracz drużyny-Jest to menu do przerzucania graczy z CT do TT bądź z TT do CT Zmień mape-Jest to menu zmiany mapy.Tu możemy zmienić mape,klikamy numerek pod która jest dana mapa i automatycznie sie ona nam zmienia Głosuj na mapy-Jest to menu głosowania na mapy,wybieramy 4 mapy na,które gracze będą glosować,po wybraniu ich porostu je zatwierdzamy 2.Komunikacja Aby komunikować się w admin chat należy pisać za pomocą team say i na początku wiadomości dać @. Przykładowo: @ siema ziom Aby komunikować się w tsay należy pisać za pomocą say i na początku wiadomości dać @. Przykładowo: ( możemy ustalić trzy pozycje wyświetlenia się wiadomości ) - @ - tekst wyświetla się w lewym dolnym rogu. - @@ - tekst wyświetla się na środku - @@@ - tekst wyświetla się na dole @y -żółty @m - różowy @b -niebieski @o - pomarańczowy @g - zielony @c - jasnoniebieski @r - czerwony Pamiętaj aby po "@" dać spację! Mamy też możliwość pisania na różne kolory. Musimy tylko dodać po @ pierwszą literkę koloru ( po ang. ), przykładowo: @g Cel jest prosty paka hosty Zalecam również zbindowanie sobie klawisza na wysyłanie takiej wiadomości: (Przykładowe bindy): bind "klawisz" "say @@r Na serwerze obowiązuje kultura !!!" bind "klawisz" "say @@c Widzisz czitera ? Pisz na u@ !" bind "klawisz" "say @@r Cele jest prosty paka hosty bind "klawisz" "say @@y SPEC zapraszam do gry!" bind "klawisz" "say @@r Mikrofon po mutacji lub +16 !" Tutaj klawisz pod jakim sobie zbindujecie jest tylko od was zależne Poradnik został stworzony z myślą o nowych adminach.Mam nadzieje,ze komuś się on przyda będzie on na bieżąco aktualizowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael Moro Napisano 3 Marca 2018 Autor #500596 Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Wątek został zamknięty przez moderatora forum.Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi