jestem slaby i chuj. Napisano 20 Grudnia 2015 #368868 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Halo, halo. Mam pewien problem, a mianowicie: kupiłem dziś laptopa - Asusa. Jest to komputerek, który ma bebeszki takie jak: 4gb ramu, procek i3, a za grafikę odpowiada nVIdia geForce 940m. Wchodzę do cs'a, a tutaj... max 70 fpsów. Komendy, jakich użyłem to: gl_vsync 0, fps_max 70 i fps_modem 70 Myślałem, że będą te stałe 70 fpsów, ale niestety nawet na tyle nie mogę liczyć. Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
! Elader ~ Criistal ~ Napisano 20 Grudnia 2015 #368871 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Skopiuj poniższe komendy do pliku userconfig.cfg. ati_npatch "0" ati_subdiv "0" cl_filterstuffcmd "1" cl_weather "0" cl_shadows "0" cl_himodels "0" cl_minmodels "1" cl_min_ct "2" cl_min_t "1" cl_nosmooth "1" developer "0" fastsprites "1" fps_max "99" fps_override "1" gl_ansio "0" gl_clear "0" gl_cull "1" gl_dither "1" gl_flipmatrix "0" gl_fog "0" gl_keepjunctions "1" gl_max_size "128" gl_monolights "0" gl_overbright "0" gl_polyoffset "0.1" gl_lightholes "0" gl_picmip "1" gl_playermip "3" gl_round_down "0" gl_vsync "0" gl_wateramp "1" gl_ztrick "1" gl_zmax "9999" hud_fastswitch "2" m_rawinput "1" max_smokepuffs "0" max_shells "0" hpk_maxsize "1" r_detailtextures "0" r_detailtexturessupported "0" r_bmodelhighfrac "5.0" r_decals "300" r_dynamic "1" r_lightmap "1" r_traceglow "1" r_novis "1" r_wateralpha "1" snd_noextraupdate "1" spec_pip "0" violence_ablood "0" violence_hblood "0" violence_agibs "0" violence_hgibs "0" A jak masz Steam'a, to skopiuj te komendy powyżej i zrób tak. Gry --> Wyświetl bibliotekę gier. Następnie klikamy Prawym Przyciskiem Myszy na naszą grę Counter-Strike i wybieramy Właściwości. Będąc w karcie OGÓLNE klikamy w USTAW OPCJE URUCHAMIANIA.... Kopiujemy poniższe komendy i wklejamy w nowe okno które nam się pojawiło i klikamy OK. -gl -32bpp -w 640 -h 480 -nofbo -nomsaa -dxlevel 82 -full -noipx -nojoy +gl_ansio 0 +gl_vsync 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wandi Napisano 20 Grudnia 2015 #368885 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Synchronizacje pionową weź na OFF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestem slaby i chuj. Napisano 20 Grudnia 2015 Autor #368913 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Wyłączenie synchronizacji pionowej nie pomogło - 1 posta przeanalizuję i ogarnę potem. Dzięki za fatyge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toldi Napisano 21 Grudnia 2015 #369231 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Skoro to nowy komputer to wejdź w ustawienia karty graficznej i wyłącz synchronizacje pionową. Możesz również w Filtrowanie tekstur - jakość ustawić na wysoka wydajność o raz przy zamknięcie środowiska ustawić na wyłącz co daje dodaje niektórym komputerom niezłego zastrzyku fpsów w grach. Możesz też dać Filtrowanie anizotropowe ustawić na x2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bydlak Napisano 29 Grudnia 2015 #374576 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Brak zainteresowania tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bydlak Napisano 29 Grudnia 2015 #374577 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi