Skocz do zawartości

    Max Bugs

    Moderator

    Max Bugs wygrał w ostatnim dniu 24 Styczeń

    Max Bugs ma najbardziej lubianą zawartość!

    O Max Bugs

    • Ranga
      Stały bywalec
    • Urodziny 28.05.1995

    Informacje

    • Imię
      Bartek
    • Płeć
      Mężczyzna
    • Miejscowość
      Monachium
    • STEAM ID
      STEAM_0:1:223018495

    Ostatnio na profilu byli

    6 127 wyświetleń profilu
    1. W roli głownej: @Ripton Wystąpili: @senor, @LOLSON, @aquax, @RYBSON, @Bene, @Bene, @Born, @VisTeR.', @elo elo 350, @Baniatowaty. Wiele osób nie odpisało i tylko tyle odpowiedzi udało mi się uzyskać. Dziękuję serdecznie za udział! Zapraszam do komentowania!
    2. Max Bugs

      Bardzo mi się podoba ten postrzelony! Dzięki za nominacje i pozdrawiam serdecznie.
    3. Witam. Chciałbyś wspomóc redakcję dodając własne, różnego rodzaju prace? Przeczytaj ten temat i zapoznaj się z zasadami, których musisz przestrzegać Zasady: 1. Pisząc, redagując i dodając prace pamiętaj o zastosowaniu poprawnej ortografii, gramatyki, stylistki jak i doborem słownictwa. Przed publikacją - przeczytaj kilka razy! 2. Każdy użytkownik może dodawać bez żadnego pozwolenia prace w poniższych działach*: *Warunkiem punktu pierwszego jest możliwość dodania przez każdego użytkownika maksymalnie jednej pracy dziennie - w każdym dziale. 3. O pozwolenie do ingerencji we wszystkie pozostałe działy należy zgłosić się do redaktora naczelnego. 4. Jeżeli temat Twojej pracy wydaje się być kontrowersyjny, zbyt ostry, nietaktowny czy bezpruderyjny skontaktuj się z dowolnym redaktorem w celu przeanalizowania tego, czy nadaje się do publikacji. Pamiętajmy o kulturze i "smaku"! 5. Redaktorzy MAJĄ PRAWO do redagowania czy usuwania wszystkich prac! W szczególności do usuwania tych, które nie spełniają zasad, są obraźliwe czy zbytnio nietaktowne. Redagować natomiast mogą WSZELKIEGO rodzaju błędy. 6. Każdego kto nie zastosuje się do powyższych zasad spotka kara. Zachęcam serdecznie do składania podań na redaktora - spróbuj swoich sił a nam każda para rąk się przyda! Pozdrawiamy, redaktorzy Multi-Head.
    4. Sobota Dzień trwa 8 godz. 39 min i jest krótszy od najdłuższego o 8 godz. i 6 min oraz dłuższy od najkrótszego o 57 min Imieniny: Miłosz, Paweł, Tatiana oraz Ananiasz, Apollon, Artemia, Barcław, Emanuel, Emanuela, Juwentyn, Maksym, Miłobor, Miłowan, Pęcisława, Tacjana Święta: Dzień Kryptologii,Dzień Sekretarki i Asystentki, Przysłowie: „Na Świetego Pawła połowa zimy przepadła” Znak zodiaku: Wodnik Cytat dnia: „War­to is­tnieć! Żeby poz­nać świat, kochać ko­goś, być czyimś przy­jacielem lub po pros­tu być ko­muś pomocny.” Sławne osoby urodzone 25 stycznia: Anita Sokołowska (ur. 25 stycznia 1976 w Lublinie) – polska aktorka filmowa i teatralna. VNM, właściwie Tomasz Lewandowski (ur. 25 stycznia 1984 w Elblągu) – polski raper. Poza solową działalnością artystyczną Lewandowski współpracował z takimi artystami jak: Sokół, HiFi Banda, Pezet, Małolat, Pyskaty, DonGURALesko, Fokus, Brahu, Fu, Eldo czy Marysia Starosta. Marcelina Zawadzka (ur. 25 stycznia 1989 w Malborku) – polska modelka, Miss Polonia 2011, prezenterka telewizyjna i aktorka. Wydarzenia z historii: - 1940 – Za zgodą okupacyjnych władz niemieckich w Szczucinie dokonano ekshumacji ciał ofiar zbrodni wojennej popełnionej przez żołnierzy Wehrmachtu 12 września 1939 w gmachu tamtejszej szkoły powszechnej, gdzie spalono żywcem bądź zastrzelono co najmniej 40 polskich jeńców wojennych oraz około 30 cywilnych uchodźców. Później zamordowano tam jeszcze 25 Żydów, sprowadzonych celem pogrzebania zwłok ofiar wcześniejszej masakry. Szczątki pomordowanych zostały następnie pochowane na cmentarzach katolickim i żydowskim. - 1954 – Premiera pierwszego kolorowego filmu fabularnego produkcji polskiej Przygoda na Mariensztacie w reżyserii Leonarda Buczkowskiego. - 2010 - 90 osób zginęło u wybrzeży Libanu w katastrofie etiopskiego Boeinga 737. Pozdrownia wedruja do @Squb
    5. Max Bugs

      @andrey Bardzo cieszy mnie, że ktoś wychodzi z propozycjami i zmianami! Podsumowując: 1. Co do wywiadów - są one posegregowane według daty dodania. Symbole numeracyjne "#1,#2,..." nic tu nie zmienią a wręcz zmniejszą estetykę działu. Zostaje tak jak jest 2. Nowy temat z twórczością użytkowników jest zbędny. Takowy dział nie był by estetyczny i przejrzysty. Jeden użytkownik opublikuje artykuł, kolejny recenzje, następny nowości z gier i finalnie będzie jeden wielki kocioł. Mamy posegregowane poddziały do każdego typu prac więc tam je będziemy umieszczać. Jest temat w informacjach co może wnieść użytkownik do redakcji aczkolwiek jest już on trochę stary i nie pozwala na wstawienie niczego bez zgody redaktora naczelnego. Temat ma już trochę lat więc zaraz napisze nowy z lekkimi modyfikacjami. 3.Kartki z kalendarza robione są wedle uznania danego redaktora. Nie ma jakiegoś konkretnego szablonu. W moich są zawarte daty urodzin znanych, światowych osób i wydarzeń historycznych na całym świecie. Znajdziesz tam tez zawsze coś i kogoś z Polski - sprawdź dokładnie 4. Zgadywanki póki co zostaną - a nuż trafi się ktoś, kto pokwapi się kontynuacja zabawy. Cytat dnia zawarty jest w kartce z kalendarza a sam taki cytat to niepotrzebny spam. Drugą sprawa jest, że masa innych sieci ma już taki pomysł i zostalibyśmy osądzeni o kradzież pomysłów @elo elo 350 Chciałbym Cie prosić abyś się zapoznał z tym tematem poniżej i nie wprowadzał użytkowników w błąd, że każdy możne publikować co chce i gdzie chce. Tak jak wyżej - ten temat zniknie i późnym wieczorem zostanie napisany nowy z korektami. Dziękuje serdecznie za propozycje jak i wypowiedzi, również pozdrawiam!
    6. Wszystkiego dobrego! :) 

      1. Clueey

        Clueey

        Dziękuję bardzo!❤️

    7. Max Bugs

      "Maciej je" - dobra morda
    8. Max Bugs

      Siema, zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum. Znajdziesz go tutaj --->KLIK!<----
    9. Piątek Imieniny: Felicjan, Rafał, Tymoteusz oraz Babilas, Chwalibog, Franciszek Salezy, Ksenia, Milena, Mirogniew, Urban, Teodor, Wera Święta: Światowy Dzień Środków Masowego Przekazu, Międzynarodowy Dzień Edukacji, Dzień Wiedzy o Zespóle Möbiusa. Przysłowie: „Na Świetego Tymoteusza trzeba ci czapki nie kapelusza” Znak zodiaku: Wodnik Cytat dnia: „Ignorancja nasza (ludzka) jest oceanem ogólnoświatowym, zaś wiedza pewna – pojedynczymi wysepkami na tym oceanie.” Sławne osoby urodzone 24 stycznia: Vienio, właściwie Piotr Więcławski (ur. 24 stycznia 1977 w Warszawie) – polski raper, wokalista, autor tekstów, DJ i producent muzyczny, a także reżyser i dziennikarz radiowy. Członek Akademii Fonograficznej ZPAV. Mieczysław Kazimierz Cieniuch (ur. 24 stycznia 1951 w Bydgoszczy) – generał SZ RP w stanie spoczynku, dyplomata – ambasador RP w Ankarze. Wydarzenia z historii: - 1940 – W Tczewie Niemcy rozstrzelali 13 zakładników w odwecie za rzekome podpalenie warsztatów samochodowych przez polski ruch oporu. - 1978 – W północno-zachodniej Kanadzie rozbił się radziecki satelita szpiegowski Kosmos 954 z reaktorem atomowym na pokładzie, powodując skażenie radioaktywne na obszarze 124 tys. km². Pozdrownia wedruja do @Marlenka
    10. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Maślanka to fermentowany napój mleczny i produkt uboczny wytwarzania masła. Jest niskokaloryczna i lekkostrawna. Dzięki obecności kwasu mlekowego i bakterii fermentacji mlekowej wspomaga dobroczynną florę jelitową. Maślanka to także dobre źródło wapnia i lecytyny. Można pić ją jako orzeźwiający napój lub wykorzystać jako składnik dań, np. ciast i zup. Ten napój mleczny o łagodnym, orzeźwiającym, śmietankowo-orzechowym smaku - technologicznie stanowi produkt uboczny ze zmaślania (ubijania na masło) śmietany. Maślanka jest kwaskowatą cieczą, która pozostaje po oddzieleniu cząstek tłuszczu z pasteryzowanej, ukwaszonej zakwasem z czystych kultur maślarskich śmietany. Domowa, tradycyjna maślanka powstająca przy ubijaniu masła miała lekką konsystencję, mętną białawą barwę i widoczne były w niej pływające drobinki tłuszczu. Z taką maślanką sprzedawaną z blaszanych baniek można było spotkać się kilkadziesiąt lat temu na targach. Szczególnie powszechna była na Podhalu. Obecnie produkuje się ją z odtłuszczonego mleka, które poddaje się ukwaszaniu, czyli dodaje specjalnych szczepów bakterii fermentacji mlekowej, najczęściej Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris, Leuconostoc cremoris oraz Lactococcus diacetilactis. Proces ukwaszania zachodzi w temperaturze ok. 25°C. Wcześniej maślanka poddawana jest homogenizacji i pasteryzacji, a następnie rozlewana do kartonowych opakowań lub plastikowych butelek. Obecnie w składzie maślanek bardzo często można znaleźć mleko w proszku. Jego dodatek nie ma nic wspólnego z tradycyjnym wyrobem, jednak wynika z preferencji konsumentów, którzy lubią jednolite, gęste i kremowe wyroby mleczne. W sklepach można kupić maślankę naturalną i smakową, zwykle truskawkową, stracciatella, brzoskwiniową i o smaku pieczonego jabłka. Maślanka należy do najmniej kalorycznych przetworów mlecznych. Składa się w 91% z wody, a 100 g napoju dostarcza 45 kcal i zawiera jedynie 1,5% tłuszczu. Wbrew powszechniej, opinii nie jest dobrym źródłem białka, zawiera go nawet nieco mniej niż węglowodanów, jednak jest to białko o wysokiej wartości biologicznej. W tym napoju mlecznym znajduje się ok. 4 g laktozy – cukru mlecznego, który często jest źle tolerowany przez osoby dorosłe, a jego spożycie powoduje wzdęcia, bóle brzucha i biegunki. Laktoza z maślanki jest lepiej tolerowana niż z mleka, gdyż jest częściowo rozkładana przez obecne w napoju bakterie fermentacji mlekowej. U osób z mniejszą nietolerancją laktozy spożycie maślanki nie wywołuje nawet dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego. Podobnie jak jogurt i kefir, na długo utrzymuje uczucie sytości po spożyciu, a przy tym dostarcza niewiele kalorii, dlatego jest polecana osobom na diecie odchudzającej. Maślanka jest produktem lekkostrawnym. W przewodzie pokarmowym jest rozkładana 2-3 razy szybciej niż mleko. Maślanka uchodzi za dobry produkt o działaniu odkwaszającym organizm. W jej składzie znajduje się ok. 0,6% kwasu mlekowego, który pobudza wydzielanie soku żołądkowego, a dzięki temu ułatwia i reguluje trawienie. Obecność kwasu mlekowego sprzyja rozwojowi dobroczynnych bakterii jelitowych, co przekłada się na ochronę przed infekcjami, poprawę pracy jelit, uregulowanie rytmu wypróżnień, lepsze odżywienie komórek nabłonka jelita i mniejsze ryzyko nowotworów jelita grubego. Obecność bakterii fermentacji mlekowej powoduje, że maślanka to produkt pomocny w regulowaniu równowagi flory jelitowej – zwiększa ilość dobroczynnych bakterii i zmniejsza namnażanie gnilnych bakterii chorobotwórczych z rodzaju Clostridium. Wartość odżywcza w 100 g maślanki Energia45 kcal Białko3,4 g Tłuszcz1,5 g Węglowodany4,5 g Sód60 mg Potas150 mg Fosfor80 mg Wapń110 mg Magnez13 mg Witamina B10,04 mg Witamina B20,17 mg Witamina B120,2 µg
    11. Max Bugs

      Bardzo dobra robota! Pozdrawiam
    12. Max Bugs

      Takie Toffiee
    ×