Variat Napisano 9 Grudnia 2015 #364232 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Witam. Piszę tutaj ponieważ posiadam mały problem który z jednej strony uniemożliwia grę a z drugiej gra się nieprzyjemnie. Na samym początku gdy gościłem u was na serwerach, posiadałem wersję nonsteam cs'a V48. Gra przebiegała bez najmniejszych problemów. Zaraz po tym pobrałem waszą udostępnioną wersję czyli cs 1.6 v 43. Na niej otóż nie pobrało mi dźwięków z killstreak'ów ( mam tu na myśli /ks ). Zniesmaczony grą, dokonałem zakupu oryginalnej wersji counter-strike 1.6 na mym steam'ie. Niezwłocznie również zakupiłem klasę premium jak i Vip'a. Z początku miało wyglądać wszystko ładnie, cs zainstalowany, wpisane setinfo, wszystko jak należy lecz zaraz po połączeniu z serwerem dostawałem informację dotyczącą fake client. Po przeglądaniu internetu nie znalazłem rozwiązania tak więc zacząłem próbować na własną rękę. 4 lata temu nie miałem problemów tego typu tak więc te wszystkie aktualizację to dla mnie nowość. Spróbowałem zainstalować wersję beta którą można włączyć w steam ( Każdy chyba wie o co chodzi ). Po tym zabiegu nadal miałem problemy z połączeniem na serwer. Tak więc powróciłem do najnowszej wersji i spróbowałem ponownie. Dostałem się na serwer lecz z małymi brakami gdyż nie miałem RoundSound'ów jak i dźwięków z mw. Jest to trochę denerwujące jak się nie wie co się zdobyło lub przy użyciu nie ma żadnego efektu. Zacząłem sprawdzać logi i zobaczyłem TO. Po długim przeszukiwaniu internetu wpadłem na genialny pomysł aby przeinstalować Counter-Strike i wgrać cały folder sound pobrany z ns'a v48 gdzie było wszystko ok. Skopiowałem, wkleiłem i próbuje. Niepowodzenie ponieważ mam zły nick. Próba ponowna, niepowodzenie ponieważ niewpisane setinfo. Próba trzecia, dostałem się na serwer lecz po 3 sekundach disconnected. Powód ? Fake client. Po wyłączeniu cs'a, zapaliwszy papierosa, zrezygnowany spróbowałem ponownie. Eureka. Dostałem się. Była to końcówka mapy. Zagrałem, cieszyłem się jak murzyn blaszką. Nastąpiła zmiana mapy. Tyle z mojego uśmiechu na twarzy. Ponownie Face client. Jakby tego było mało, po sprawdzeniu logów okazało się iż ponownie nie pobrało mi wszystkich plików BUILD 6027 SERVER (0 CRC) Server # 5 Invalid file type...skipping download of bin/TrackerUI.DLL Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_!.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_!-bigger.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_i.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_i-bigger.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_skulls.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/round_corner_ne.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/round_corner_nw.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/round_corner_se.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/round_corner_sw.tga' Error: server failed to transmit file 'resource/TutorScheme.res' Error: server failed to transmit file 'resource/UI/TutorTextWindow.res' Error: server failed to transmit file 'sound/QTM_CodMod/triplebf.mp3' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/headshot.wav' Tak więc aby nie przedłużać powiem to teraz wszystko w skrócie. Co mam zrobić aby na NOWEGO, CZYSTEGO, ŚWIEŻO ZAINSTALOWANEGO CS'a ściągnąć wszystkie pliki bezproblemowo, oraz bez fake client ? PS@ LEGENDA - Fake client- Tutaj jest odnośnik do ss'a TO- Tutaj również jest odnośnik do ss'a PS 2@ Brakuje mi starego cs'a który był 4 lata temu... Ssy z rozszerzeniem .bmp i nazwą mapy jako tytuł. Braku problemów jeśli chodzi o łączenie się z serwerami. Wtedy nie było takich problemów. Kupujesz cs'a, wbijasz, grasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQNFUN Napisano 9 Grudnia 2015 #364234 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Witam. Piszę tutaj ponieważ posiadam mały problem który z jednej strony uniemożliwia grę a z drugiej gra się nie przyjemnie. Na samym początku gdy gościłem u was na serwerach, posiadałem wersję nonsteam cs'a V48. Gra przebiegała bez najmniejszych problemów. Zaraz po tym pobrałem waszą udostępnioną wersję czyli cs 1.6 v 43. Na niej otóż nie pobrało mi dźwięków z killstreak'ów ( mam tu na myśli /ks ). Zniesmaczony grą, dokonałem zakupu oryginalnej wersji counter-strike 1.6 na mym steam'ie. Niezwłocznie również zakupiłem klasę premium jak i Vip'a. Z początku miało wyglądać wszystko ładnie, cs zainstalowany, wpisane setinfo, wszystko jak należy lecz zaraz po połączeniu z serwerem dostawałem informację dotyczącą fake client. Po przeglądaniu internetu nie znalazłem rozwiązania tak więc zacząłem próbować na własną rękę. 4 lata temu nie miałem problemów tego typu tak więc te wszystkie aktualizację to dla mnie nowość. Spróbowałem zainstalować wersję beta którą można włączyć w steam ( Każdy chyba wie o co chodzi ). Po tym zabiegu nadal miałem problemy z połączeniem na serwer. Tak więc powróciłem do najnowszej wersji i spróbowałem ponownie. Dostałem się na serwer lecz z małymi brakami gdyż nie miałem RoundSound'ów jak i dźwięków z mw. Jest to trochę denerwujące jak się nie wie co się zdobyło lub przy użyciu nie ma żadnego efektu. Zacząłem sprawdzać logi i zobaczyłem TO. Po długim przeszukiwaniu internetu wpadłem na genialny pomysł aby przeinstalować Counter-Strike i wgrać cały folder sound pobrany z ns'a v48 gdzie było wszystko ok. Skopiowałem, wkleiłem i próbuje. Niepowodzenie ponieważ mam zły nick. Próba ponowna, niepowodzenie ponieważ niewpisane setinfo. Próba trzecia, dostałem się na serwer lecz po 3 sekundach disconnected. Powód ? Fake client. Po wyłączeniu cs'a, zapaliwszy papierosa, zrezygnowany spróbowałem ponownie. Eureka. Dostałem się. Była to końcówka mapy. Zagrałem, cieszyłem się jak murzyn blaszką. Nastąpiła zmiana mapy. Tyle z mojego uśmiechu na twarzy. Ponownie Face client. Jakby tego było mało, po sprawdzeniu logów okazało się iż ponownie nie pobrało mi wszystkich plików BUILD 6027 SERVER (0 CRC) Server # 5 Invalid file type...skipping download of bin/TrackerUI.DLL Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_!.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_!-bigger.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_i.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_i-bigger.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_skulls.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/round_corner_ne.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/round_corner_nw.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/round_corner_se.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/round_corner_sw.tga' Error: server failed to transmit file 'resource/TutorScheme.res' Error: server failed to transmit file 'resource/UI/TutorTextWindow.res' Error: server failed to transmit file 'sound/QTM_CodMod/triplebf.mp3' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/headshot.wav' Tak więc aby nie przedłużać powiem to teraz wszystko w skrócie. Co mam zrobić aby na NOWEGO, CZYSTEGO, ŚWIEŻO ZAINSTALOWANEGO CS'a ściągnąć wszystkie pliki bezproblemowo, oraz bez fake client ? PS@ LEGENDA - Fake client- Tutaj jest odnośnik do ss'a TO- Tutaj również jest odnośnik do ss'a Najłatwiejsze rozwiązanie to mieć CS'a na steamie... Co do nonsteama to polecam zainstalować pierwszego lepszego NS'a i nie powinno być problemu z pobraniem jakichkolwiek plików z serwera. edit@down: Sorry, tak się rozpisałeś + jest późna godzina że nie ogarnąłem, a co do samego problemu to nie wiem jak Ci pomóc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Variat Napisano 9 Grudnia 2015 Autor #364235 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Tak jak powiedziałem, zakupiłem csa i jest to problem z wersją STEAM Edit.@ Wszystko jest dokładnie opisane. Polecam naukę czytania ze zrozumieniem lub wgl przeczytania informacji które przedstawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ksieciuniu Napisano 9 Grudnia 2015 #364240 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Miałem podobny problem ale z wersja NS jakiej bym nie pobrał i tak był fake client, u mnie pomugł format kompa nw jak u Cb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Variat Napisano 9 Grudnia 2015 Autor #364241 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Przykro mi lecz nie mam planów formatowania mego pc przez najbliższe pół roku jak nie dłużej. Za dużo potrzebnych danych które musiał bym przesyłać na dyski wirtualne bądź usb. Tak więc ta opcja na pewno odpada. Powtórzę iż na wersji ns v48 nie miałem żadnych problemów z pobraniem plików. Błąd w pobieraniu wystąpił przy wersji v43, przy wersji Steam ( oryginalnej ) w dodatku na wersji steam jest fake client. Edit @ Jeżeli faktycznie to ma pomóc, powiem. 3 tygodnie temu było robione przywracanie ustawień fabrycznych. ( Windows 10. Ustawienia / Aktualizacja i zabezpieczenia / Odzyskiwanie / Resetuj ustawienia komputera do stanu początkowego. Z opcją zachowania danych. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flexee Napisano 9 Grudnia 2015 #364243 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Co do ks to http://multi-head.pl/index.php?/topic/72863-mam-problem-x/. Możesz też wpisć sv_allowdownload 1 w konsoli, bo mógł Ci coś antywirus zablokować i nie pobiera wszystkich plików potrzebych do wejścia na serwer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Variat Napisano 9 Grudnia 2015 Autor #364244 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Co do ks to http://multi-head.pl/index.php?/topic/72863-mam-problem-x/. Możesz też wpisć sv_allowdownload 1 w konsoli, bo mógł Ci coś antywirus zablokować i nie pobiera wszystkich plików potrzebych do wejścia na serwer. Temat został przeze mnie przeglądnięty zanim napisałem temat. W konsoli wszystkie potrzebne komendy wpisane ( Wraz z tą co podałeś ), mój steam jak i wszystko co z nim związane dodane do wyjątków w moim antywirusie jak i w zaporze systemu windows. Tak, również wyłączałem antywirusa i zapory. Żadnych rezultatów. Uwierz, zrobiłem wszystkie podstawowe rzeczy jakie mogły by pomóc lecz nic nie wskórałem. Na chłopski rozum, nie pisałbym raczej tego tematu jeżeli sam bym nie sprawdził wszelkich znanych przeze mnie sposobów. Aktualnie udało mi się połączyć z serwerem ( uruchomienie ponowne pc ) lecz nie rozwiązuje to kwestii pobierania potrzebnych plików BUILD 6027 SERVER (0 CRC) Server # 9 Invalid file type...skipping download of bin/TrackerUI.DLL Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_!.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_!-bigger.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_i.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_i-bigger.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/icon_skulls.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/round_corner_ne.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/round_corner_nw.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/round_corner_se.tga' Error: server failed to transmit file 'gfx/career/round_corner_sw.tga' Error: server failed to transmit file 'resource/TutorScheme.res' Error: server failed to transmit file 'resource/UI/TutorTextWindow.res' Error: server failed to transmit file 'sound/QTM_CodMod/triplebf.mp3' Error: server failed to transmit file 'sound/misc/headshot.wav' Variacik connected Tak jak również pisałem wcześniej, podejrzewam iż fake client wystąpi ponownie. Tuż po zmianie mapy. Ewentualnie zapraszam na team speak aby wspólnie znaleźć rozwiązanie do owego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQNFUN Napisano 10 Grudnia 2015 #364237 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Tak jak powiedziałem, zakupiłem csa i jest to problem z wersją STEAM Edit.@ Wszystko jest dokładnie opisane. Polecam naukę czytania ze zrozumieniem lub wgl przeczytania informacji które przedstawiłem. Sugerujesz że nie potrafię czytać ze zrozumieniem? Jeżeli szukasz miejsca gdzie będziesz mógł się pospinać to źle trafiłeś. Słuchaj koleżko, jesteś jedynym który ma tak dziwny problem - według mnie po prostu nie ogarniasz jakiejś błahostki, a z Twoich postów można by było napisać książkę Pozdrawiam i tak jak wspomniałem wcześniej - pierwszy raz widzę aby ktokolwiek miał taki problem jak Ty tak więc nie jestem w stanie Ci pomóc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MoSeS Napisano 10 Grudnia 2015 #364332 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Kolego napisałeś że przy v 48 problemów nie było to może do niego wróć? Jeśli naprawdę dobrze ci się na nim grało i nie było problemów, ja osobiście bym tak zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Variat Napisano 10 Grudnia 2015 Autor #364341 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Kolego napisałeś że przy v 48 problemów nie było to może do niego wróć? Jeśli naprawdę dobrze ci się na nim grało i nie było problemów, ja osobiście bym tak zrobił. Być może lecz jeżeli chcesz coś osiągnąć na danej sieci ( Osobiście chcę ), to chcesz mieć to na papierze ( chodzi mi tu o steam ). Aktualnie dostałem propozycję złożenia podania na admina tak więc nie będę raczej z tego rezygnował ponieważ oryginalna wersja ma problemy Lecz nie powiem, zastanawiałem się nad tym. Edit Down @ Nie ma problemu, dzięki za fatygę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MoSeS Napisano 10 Grudnia 2015 #364346 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Być może lecz jeżeli chcesz coś osiągnąć na danej sieci ( Osobiście chcę ), to chcesz mieć to na papierze ( chodzi mi tu o steam ). Aktualnie dostałem propozycję złożenia podania na admina tak więc nie będę raczej z tego rezygnował ponieważ oryginalna wersja ma problemy Rozumiem cię ponieważ wielu z nas wolałoby mieć te nasze wyczyny na steam, zwiększa szanse na dostanie administratora, spróbuję poszperać gdzieś z kolegami i napisze Ci na PW aby nie walić postów.(jak coś znajdę) @P.S Próbowałeś reinstal cs i steam ?? Może chodzi tu też o połączenia steam, ew może pomoże wyłączenie Antywirusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 10 Grudnia 2015 #364582 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Sprawa wyjaśniona na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 10 Grudnia 2015 #364583 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi