Gohan !! Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Mam problem z USB, czyli kiedy podpinam USB do komputera wyskakuje mi błąd że jest Nieznane urządzenie ( telefon, mp3, mp4, dysk przenośny ) i chyba to jest błąd ze sterownikami jeśli dobrze rozumuje. Gdy kliknąłem w nieznane urządzenie i chciałem sprawdzić o co chodzi było aktualizacja sterowników ( nie wyszukało mi aktualizacji ) i było przywróć sterowniki. I teraz pytanie czy jak przywrócę sterowniki to mi wszystko zostanie jak było czy lepiej zainstalować/zaktualizować sterowniki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUNN. Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Zaktualizuj sterowniki. Na pewno masz odpowiednie sterowniki do chipsetu zainstalowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gohan !! Posted March 27, 2016 Author Share Posted March 27, 2016 A ja nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUNN. Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 No to tak średnio Ci mogę pomóc skoro sam nie masz kontroli nad swoim systemem ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
madman Posted March 27, 2016 Share Posted March 27, 2016 Sterowniki USB i systemowe powinny wystarczyć, może coś Ci się z nimi posypało. Wnioskuję, że to komputer stacjonarny, podpinasz pod jakiś specjalny panel wyrzucony na przód kompa czy z tyły? Spróbuj w te tylne wyjścia, czasami te przednie panele dziwnie działają, lub przestają działać. Sterowniki aktualizuj, nie zaszkodzi na pewno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gohan !! Posted March 30, 2016 Author Share Posted March 30, 2016 Mam z przodu na boku 2 wejścia USB, dałem na tył ( 4 wejścia USB ) podłączyłem i wszystkie 4 nie działają więc tylko pozostało zainstalować/zaaktualizować sterowniki. A te sterowniki to mam obojętnie z internetu ściągnąć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
madman Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Poszukaj wg specyfikacji Twojej plyty glownej, najlepiej ze strony producenta. W ostatecznosci probuj standardowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Odinsataluj sterowniki od USB i uruchom ponownie kompa -> Wyszukaj nowe urządzenia niech Win sam sobie je doinstaluje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gohan !! Posted March 31, 2016 Author Share Posted March 31, 2016 Poszukaj wg specyfikacji Twojej plyty glownej, najlepiej ze strony producenta. W ostatecznosci probuj standardowych. Dziś poszukałem w necie, zainstalowałem 5 z innych stron i żaden nie działa Odinsataluj sterowniki od USB i uruchom ponownie kompa -> Wyszukaj nowe urządzenia niech Win sam sobie je doinstaluje Odinstalowałem i zrobiłem reset kompa i chciałem wyszukać ale Win nie może znaleźć żadnego sterownika... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Podaj model tego Twojego złomka ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUNN. Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 Zbiegiem okoliczności - wczoraj byłem w tej samej sytuacji Masz PC/Laptop? Oparty na nVidii czy AMD? Wywaliło mi USB tylko dlatego, że w lapku mam grafikę i procek AMD, zainstalowałem najnowsze sterowniki, które nie do końca współpracują z moim sprzętem (mimo zgodności) przez co szwankowało USB. Może u Ciebie jest podobnie. Zainstalowałem starszą wersję sterów chipsetu/grafiki/procesora i działa jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...