Gohan !! Napisano 27 Marca 2016 #417186 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Mam problem z USB, czyli kiedy podpinam USB do komputera wyskakuje mi błąd że jest Nieznane urządzenie ( telefon, mp3, mp4, dysk przenośny ) i chyba to jest błąd ze sterownikami jeśli dobrze rozumuje. Gdy kliknąłem w nieznane urządzenie i chciałem sprawdzić o co chodzi było aktualizacja sterowników ( nie wyszukało mi aktualizacji ) i było przywróć sterowniki. I teraz pytanie czy jak przywrócę sterowniki to mi wszystko zostanie jak było czy lepiej zainstalować/zaktualizować sterowniki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUNN. Napisano 27 Marca 2016 #417191 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Zaktualizuj sterowniki. Na pewno masz odpowiednie sterowniki do chipsetu zainstalowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gohan !! Napisano 27 Marca 2016 Autor #414741 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 A ja nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUNN. Napisano 27 Marca 2016 #417229 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 No to tak średnio Ci mogę pomóc skoro sam nie masz kontroli nad swoim systemem ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 27 Marca 2016 #417234 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Sterowniki USB i systemowe powinny wystarczyć, może coś Ci się z nimi posypało. Wnioskuję, że to komputer stacjonarny, podpinasz pod jakiś specjalny panel wyrzucony na przód kompa czy z tyły? Spróbuj w te tylne wyjścia, czasami te przednie panele dziwnie działają, lub przestają działać. Sterowniki aktualizuj, nie zaszkodzi na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gohan !! Napisano 30 Marca 2016 Autor #418374 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Mam z przodu na boku 2 wejścia USB, dałem na tył ( 4 wejścia USB ) podłączyłem i wszystkie 4 nie działają więc tylko pozostało zainstalować/zaaktualizować sterowniki. A te sterowniki to mam obojętnie z internetu ściągnąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 31 Marca 2016 #418430 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Poszukaj wg specyfikacji Twojej plyty glownej, najlepiej ze strony producenta. W ostatecznosci probuj standardowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Marca 2016 #417254 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Odinsataluj sterowniki od USB i uruchom ponownie kompa -> Wyszukaj nowe urządzenia niech Win sam sobie je doinstaluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gohan !! Napisano 31 Marca 2016 Autor #418627 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Poszukaj wg specyfikacji Twojej plyty glownej, najlepiej ze strony producenta. W ostatecznosci probuj standardowych. Dziś poszukałem w necie, zainstalowałem 5 z innych stron i żaden nie działa Odinsataluj sterowniki od USB i uruchom ponownie kompa -> Wyszukaj nowe urządzenia niech Win sam sobie je doinstaluje Odinstalowałem i zrobiłem reset kompa i chciałem wyszukać ale Win nie może znaleźć żadnego sterownika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Marca 2016 #418629 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Podaj model tego Twojego złomka ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUNN. Napisano 31 Marca 2016 #418631 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Zbiegiem okoliczności - wczoraj byłem w tej samej sytuacji Masz PC/Laptop? Oparty na nVidii czy AMD? Wywaliło mi USB tylko dlatego, że w lapku mam grafikę i procek AMD, zainstalowałem najnowsze sterowniki, które nie do końca współpracują z moim sprzętem (mimo zgodności) przez co szwankowało USB. Może u Ciebie jest podobnie. Zainstalowałem starszą wersję sterów chipsetu/grafiki/procesora i działa jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi