jestem slaby i chuj. Napisano 30 Czerwca 2015 #3879 Napisano 30 Czerwca 2015 Kryteria: - minimum 100 sensownych postów na forum, + - ukończony 16 rok życia, + - minimum, ukończony miesiąc z działalnością na sieci, + - biegłe posługiwanie się ortografią, stylistyką, gramatyką j. polskiego, + - konstruktywne i zwięzłe budowanie zdań wedle zasad stylistyki, + - aktywny, minimum 2 godziny dziennie na forum, + - posiadanie komunikatora Gadu-Gadu/Steam, + Wzór podania: Imię: Tomek Wiek: 19 Kontakt [steam/Gadu-Gadu]: T4yFa | Multi-Head.pl/50687600 Staż na forum: ponad 3 miesiące. Doświadczenie w pełnieniu podobnej funkcji: Mam doświadczenie, jest ono całkiem spore. Twoje osiągnięcia na forum Multi-Head.pl: Recenzent. Znajomość zasad pisowni ortograficznej, stylistyki, gramatyki [x/10]: 7, może 7,5. Ilość wolnego czasu na pełnienie funkcji Redaktorskiej: Są wakacje, więc bez problemu 3, ewentualnie 4 godzinki są progiem minimalnym. Poza tym jestem praktycznie cały czas dostępny na telefonie, więc nie będzie problemu, jeśli chodzi o kontakt. Przykładowy wywiad (najważniejszy podpunkt, musi być napisany wedle stylistyki, gramatyki, ortografii na najwyższym poziomie): Pozwoliłem sobie napisać przykładową recenzję, a nie wywiad, ponieważ wydaje mi się, że po prostu jestem w tym lepszy i tutaj szukam swej szansy. Postanowiłem napisać recenzję filmu, który jest jednym z ośmiu (ostatnia część podzielona na dwa filmy) przygód o Harry'm Potterze. Na celownik biorę dziś część pierwszą, a mianowicie: [align=center]Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter i Kamień Filozoficzny)[/align] Akcja owego filmu rozgrywa się w Wielkiej Brytanii. Pewnej ciemnej, zimnej nocy, pod drzwi rodziny Dursley'ów, Albus Dumbledore, wraz z Minewrą McGonnagal i Rubeus'em Hagrid'em, podrzucił niemowlę, które zostało osierocone. Jego rodzice zostali zgładzeni przez wielkiego czarnoksiężnika, Lord'a Voldemorta, który został pokonany. Harry'emu po tym spotkaniu została blizna na czole w kształcie błyskawicy, która już zawsze będzie dawała o sobie znać. Pokonał go nie kto inny, jak Harry Potter, od którego rykoszetem odbiło się zabójcze zaklęcie (Avada Kedavra) i ugodziło złego czarodzieja. Dyrektor Hogwartu nie miał innego wyboru, jak zostawić Harry'ego w rękach tych mugoli. Przez kolejne 10 lat, Harry musiał znosić upokorzenia ze strony rodziny Dursley'ów - ciotki Petuni, wuja Vernona i kuzyna Dudley'a. Wszyscy członkowie rodziny gardzili nim i traktowali jak służącego. Zmieniło się to w momencie, gdy do domu, w którym przebywał Harry, zaczęły napływać listy ze szkoły Magii i Czarodziejstwa - Hogwartu. Vernon Dursley, z racji bezsilności, postanowił przeprowadzić się na wyspę. Myślał, że tym sposobem ucieknie od problemów, lecz tam odnalazł go gajowy Hogwartu - Rubeus Hagrid, który 10 lat temu dostarczył 15-miesięcznego Harry'ego na Privet Drive 4. Chłopiec bez zawahania przystał na propozycję pół-olbrzyma i wyruszył z nim w podróż do najbardziej znanej szkoły dla czarodziejów. Harry'emu pozostało jedynie zaopatrzyć się w różdżkę, futrzaka i resztę niezbędnych rzeczy na ulicy Pokątnej. Ostatni niezbędny krok to udanie się na peron 9 i 3/4, a następnie do pociągu, za pomocą którego dotrze do Hogsmeade - stacji położonej niedaleko Hogwartu. W czasie podróży Harry pozna przyjaciół, którzy będą przy nim na dobre i na złe. Już podczas pierwszego roku w szkole Harry i spółka wpadnie na trop pewnej intrygi, w której główną rolę odgrywa będzie Severus Snape - nauczyciel eliksirów. Ma on chrapkę na Kamień Filozoficzny. Przedmiot ten jest niezbędny do stworzenia eliksiru, który przedłuża życie. Czy Harry Potter pozwoli, by podejrzany nauczyciel uzyskał to, co chce i pomógł Temu, Którego Imienia Nie Wolno Wymawiać w odrodzeniu? Przekonajcie się sami!
Cthulhu2 Napisano 1 Lipca 2015 #7057 Napisano 1 Lipca 2015 Z mojej strony neutral. "Jego rodzice zostali zgładzeni przez wielkiego czarnoksiężnika, Lord'a Voldemorta, który został pokonany. Harry'emu po tym spotkaniu została blizna na czole w kształcie błyskawicy, która już zawsze będzie dawała o sobie znać. Pokonał go nie kto inny, jak Harry Potter, od którego rykoszetem odbiło się zabójcze zaklęcie (Avada Kedavra) i ugodziło złego czarodzieja. Dyrektor Hogwartu nie miał innego wyboru, jak zostawić Harry'ego w rękach tych mugoli. Przez kolejne 10 lat, Harry musiał znosić upokorzenia ze strony rodziny Dursley'ów - ciotki Petuni, wuja Vernona i kuzyna Dudley'a." Trochę mi się nie zgadza. Ale pamięć może mnie mylić od siarki. Jeśli się mylę to plus, a jeśli ty się mylisz to minus
jestem slaby i chuj. Napisano 1 Lipca 2015 Autor #7058 Napisano 1 Lipca 2015 Zaklęcie odbiło się od matki/przedmiotu/Harry'ego lub po prostu go trafiło, jest kilka wersji, a jak mniemam, to właśnie to Ci się nie zgadza?
Cthulhu2 Napisano 1 Lipca 2015 #7015 Napisano 1 Lipca 2015 No.. raczej mi się nie zgadza, ponieważ był w takim wieku iż nie mógł nawet na gówno powiedzieć papu. A co dopiero jakieś zaklęcie wypowiedzieć.. Matka puściła na niego jakieś mambodzamo i coś tam się zaczarowało. Voldemort chciał walnąć headhosta harremu a dostał rykoszetem. Taka wersja mi coś świta, ale różni się od twojej
jestem slaby i chuj. Napisano 1 Lipca 2015 Autor #7102 Napisano 1 Lipca 2015 Voldemort strzelił Avadą Kedavrą, ale matka Harry'ego zasłoniła go własnym ciałem, zaklęcie odbiło się od Harry'ego (stąd pamiątka po spotkaniu - blizna w kształcie błyskawicy) i trafiło w samego Voldemort'a, gdyż był on najbliższą żyjącą istotą. Dlatego też Harry będzie miewał takie schizy - bo ma w sobie cząstkę Lordzia, a w przyszłości odkryje, że jest on jednym z horkruksów.
EvO Napisano 1 Lipca 2015 #6533 Napisano 1 Lipca 2015 Powiem tak nie zauważyłem większych błędów. Na pewno jest jeden stylistyczny na samym początku. [align=center] [/align] Akcja owego filmu rozgrywa się w Wielkiej Brytanii. Pewnej ciemnej, zimnej nocy, pod drzwi rodziny Dursley'ów, Albus Dumbledore, wraz z Minewrą McGonnagal i Rubeus'em Hagrid'em, podrzucił niemowlę, które zostało osierocone. Jego rodzice zostali zgładzeni przez wielkiego czarnoksiężnika, Lord'a Voldemorta, który został pokonany. Harry'emu po tym spotkaniu została blizna na czole w kształcie błyskawicy, która już zawsze będzie dawała o sobie znać. Napisałeś najpierw o niemowlęciu nie określając jego imienia, później jak widać od razu zacząłeś zdanie od Harry'emu, wiadomo chyba każdy z nas wie o co chodzi w tym filmie, a raczej książce, ale lepiej by to wyglądało jakbyś troszeczkę inaczej to sformułował. Mimo wszystko recenzja ciekawa, zawierała potrzebne wątki, Ty wymagania spełniasz, masz doświadczenie, redaktorów tylko 2-ch. Przydałby się ktoś kto zasili nasze szeregi. Mam tylko nadzieję, że od czasu do czasu jakiś wywiadzik by się pokazał. Masz moje TAK.
jestem slaby i chuj. Napisano 1 Lipca 2015 Autor #6343 Napisano 1 Lipca 2015 Jasne, jak znajdę odpowiednią osobę, to bez problemu coś wrzucę.
logiś Napisano 2 Lipca 2015 #5145 Napisano 2 Lipca 2015 Kryteria spełnione, znam go już dłuższy czas, myślę, że poradzi sobie z tą rolą, jest młody, ambitny, takich ludzi nam potrzeba. Recenzję, którą napisał dobrze się czyta, jest jasna i przejrzysta. Potrzeba tu nowej świeżości, masz moje TAK Pozdrawiam.
NeQ Napisano 2 Lipca 2015 #5342 Napisano 2 Lipca 2015 Jest tylko 2 redaktorów trzeci przynajmniej na okres próbny na pewno się przyda jak najbardziej na tak.
Trik3r Napisano 2 Lipca 2015 #2266 Napisano 2 Lipca 2015 Spełnia wymagania więc myślę, że można dać mu szansę. Powodzenia.
Itashiro Napisano 3 Lipca 2015 #4924 Napisano 3 Lipca 2015 Co do dyskusji o Harrym to Voldemort rzucił najpierw zaklęcie na matkę a potem dopiero na syna. Lily obroniła Harrego jak to opisali w książce "pradawną magią" dzięki której dostał ochronę do ukończenia 17 roku życia jeśli uważał miejsce zamieszkania jako swój dom , do którego zawsze może wrócić. (Między innymi dlatego Minister Magii interweniował gdy Harry uciekł w 3 części czy też w 7 części dzień ucieczki do bezpieczniejszej kryjówki odbył się właśnie w dzień jego 17 urodzin bo wtedy magia się kończyła ) Co do podania. Jestem na tak , wymagania spełniasz i zawsze przyda się jakaś dodatkowa para rąk w szeregach redakcji.
n-ty dzien Napisano 3 Lipca 2015 #4695 Napisano 3 Lipca 2015 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Witaj! Twoje podanie zostało zaakceptowane. Oznacza to, że zostałeś przyjęty na stanowisko Redaktora. Gratulujemy, mamy nadzieję na owocną współpracę oraz życzymy wielu sukcesów. Skontaktuj się z H@ w celu dopełnienia formalności. Pozdrawiamy, Administracja Multi-Head.pl.
Rekomendowane odpowiedzi
Najaktywniejsi w tym temacie
4
2
1
1
Popularne Dni
1 Lip
6
2 Lip
3
3 Lip