Skocz do zawarto艣ci

[REDAKTOR] T4yFa

Rekomendowane odpowiedzi

Kryteria:

- minimum 100 sensownych post贸w na forum, +

- uko艅czony 16 rok 偶ycia, +

- minimum, uko艅czony miesi膮c z dzia艂alno艣ci膮 na sieci, +

- bieg艂e pos艂ugiwanie si臋 ortografi膮, stylistyk膮, gramatyk膮 j. polskiego, +

- konstruktywne i zwi臋z艂e budowanie zda艅 wedle zasad stylistyki, +

- aktywny, minimum 2 godziny dziennie na forum, +

- posiadanie komunikatora Gadu-Gadu/Steam, +

Wz贸r podania:

Imi臋: Tomek

Kontakt [steam/Gadu-Gadu]: T4yFa | Multi-Head.pl/50687600

Sta偶 na forum: ponad 3 miesi膮ce.

Do艣wiadczenie w pe艂nieniu podobnej funkcji: Mam do艣wiadczenie, jest ono ca艂kiem spore.

Twoje osi膮gni臋cia na forum聽Multi-Head.pl: Recenzent.

Znajomo艣膰 zasad pisowni ortograficznej, stylistyki, gramatyki [x/10]: 7, mo偶e 7,5.

Ilo艣膰 wolnego czasu na pe艂nienie funkcji Redaktorskiej: S膮 wakacje, wi臋c bez problemu 3, ewentualnie 4 godzinki s膮 progiem minimalnym. Poza tym jestem praktycznie ca艂y czas dost臋pny na telefonie, wi臋c nie b臋dzie problemu, je艣li chodzi o kontakt.

Przyk艂adowy wywiad (najwa偶niejszy podpunkt, musi by膰 napisany wedle stylistyki, gramatyki, ortografii na najwy偶szym poziomie): Pozwoli艂em sobie napisa膰 przyk艂adow膮 recenzj臋, a nie wywiad, poniewa偶 wydaje mi si臋, 偶e po prostu jestem w tym lepszy i tutaj szukam swej szansy.

Postanowi艂em napisa膰 recenzj臋 filmu, kt贸ry jest jednym z o艣miu (ostatnia cz臋艣膰 podzielona na dwa filmy) przyg贸d o Harry'm Potterze.聽

Na celownik bior臋 dzi艣 cz臋艣膰 pierwsz膮, a mianowicie:

[align=center]Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter i Kamie艅 Filozoficzny)[/align]

Akcja owego filmu rozgrywa si臋 w Wielkiej Brytanii. Pewnej ciemnej, zimnej nocy, pod drzwi rodziny Dursley'贸w, Albus Dumbledore, wraz z Minewr膮 McGonnagal i Rubeus'em Hagrid'em, podrzuci艂 niemowl臋, kt贸re zosta艂o osierocone. Jego rodzice zostali zg艂adzeni przez wielkiego czarnoksi臋偶nika, Lord'a Voldemorta, kt贸ry zosta艂 pokonany. Harry'emu po tym spotkaniu zosta艂a blizna na czole w kszta艂cie b艂yskawicy, kt贸ra ju偶 zawsze b臋dzie dawa艂a o sobie zna膰. Pokona艂 go nie kto inny, jak Harry Potter, od kt贸rego rykoszetem odbi艂o si臋 zab贸jcze zakl臋cie (Avada Kedavra) i ugodzi艂o z艂ego czarodzieja. Dyrektor Hogwartu nie mia艂 innego wyboru, jak zostawi膰 Harry'ego w r臋kach tych mugoli. Przez kolejne 10 lat, Harry musia艂 znosi膰 upokorzenia ze strony rodziny Dursley'贸w - ciotki Petuni, wuja Vernona i kuzyna Dudley'a. Wszyscy cz艂onkowie rodziny gardzili nim i traktowali jak s艂u偶膮cego. Zmieni艂o si臋 to w momencie, gdy do domu, w kt贸rym przebywa艂 Harry, zacz臋艂y nap艂ywa膰 listy ze szko艂y Magii i Czarodziejstwa - Hogwartu. Vernon Dursley, z racji bezsilno艣ci, postanowi艂 przeprowadzi膰 si臋 na wysp臋. My艣la艂, 偶e tym sposobem ucieknie od problem贸w, lecz tam odnalaz艂 go gajowy Hogwartu - Rubeus Hagrid, kt贸ry 10 lat temu dostarczy艂 15-miesi臋cznego Harry'ego na Privet Drive 4. Ch艂opiec bez zawahania przysta艂 na propozycj臋 p贸艂-olbrzyma i wyruszy艂 z nim w podr贸偶 do najbardziej znanej szko艂y dla czarodziej贸w. Harry'emu pozosta艂o jedynie zaopatrzy膰 si臋 w r贸偶d偶k臋, futrzaka i reszt臋 niezb臋dnych rzeczy na ulicy Pok膮tnej. Ostatni niezb臋dny krok to udanie si臋 na peron 9 i聽3/4, a nast臋pnie do poci膮gu, za pomoc膮 kt贸rego dotrze do Hogsmeade - stacji po艂o偶onej niedaleko Hogwartu. W czasie podr贸偶y Harry pozna przyjaci贸艂, kt贸rzy b臋d膮 przy nim na dobre i na z艂e. Ju偶 podczas pierwszego roku w szkole Harry i sp贸艂ka wpadnie na trop pewnej intrygi, w kt贸rej g艂贸wn膮 rol臋 odgrywa b臋dzie Severus Snape - nauczyciel eliksir贸w. Ma on chrapk臋 na Kamie艅 Filozoficzny. Przedmiot ten jest niezb臋dny do stworzenia eliksiru, kt贸ry przed艂u偶a 偶ycie. Czy Harry Potter pozwoli, by podejrzany nauczyciel uzyska艂 to, co chce i pom贸g艂 Temu, Kt贸rego Imienia Nie Wolno Wymawia膰 w 聽odrodzeniu? Przekonajcie si臋 sami!

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Z mojej strony neutral.

"Jego rodzice zostali zg艂adzeni przez wielkiego czarnoksi臋偶nika, Lord'a Voldemorta, kt贸ry zosta艂 pokonany. Harry'emu po tym spotkaniu zosta艂a blizna na czole w kszta艂cie b艂yskawicy, kt贸ra ju偶 zawsze b臋dzie dawa艂a o sobie zna膰. Pokona艂 go nie kto inny, jak Harry Potter, od kt贸rego rykoszetem odbi艂o si臋 zab贸jcze zakl臋cie (Avada Kedavra) i ugodzi艂o z艂ego czarodzieja. Dyrektor Hogwartu nie mia艂 innego wyboru, jak zostawi膰 Harry'ego w r臋kach tych mugoli. Przez kolejne 10 lat, Harry musia艂 znosi膰 upokorzenia ze strony rodziny Dursley'贸w - ciotki Petuni, wuja Vernona i kuzyna Dudley'a."

Troch臋 mi si臋 nie zgadza. Ale pami臋膰 mo偶e mnie myli膰 od siarki. Je艣li si臋 myl臋 to plus, a je艣li ty si臋 mylisz to minus :)

Odno艣nik do komentarza

No.. raczej mi si臋 nie zgadza, poniewa偶 by艂 w takim wieku i偶 nie m贸g艂 nawet na g贸wno powiedzie膰 papu. A co dopiero jakie艣 zakl臋cie wypowiedzie膰.. Matka pu艣ci艂a na niego jakie艣 mambodzamo i co艣 tam si臋 zaczarowa艂o. Voldemort chcia艂 waln膮膰 headhosta harremu a dosta艂 rykoszetem. Taka wersja mi co艣 艣wita, ale r贸偶ni si臋 od twojej :P

Odno艣nik do komentarza

Voldemort strzeli艂 Avad膮 Kedavr膮, ale matka Harry'ego zas艂oni艂a go w艂asnym cia艂em, zakl臋cie odbi艂o si臋 od Harry'ego (st膮d pami膮tka po spotkaniu - blizna w kszta艂cie b艂yskawicy) i trafi艂o w samego Voldemort'a, gdy偶 by艂 on najbli偶sz膮 偶yj膮c膮 istot膮. Dlatego te偶 Harry b臋dzie miewa艂 takie schizy - bo ma w sobie cz膮stk臋 Lordzia, a w przysz艂o艣ci odkryje, 偶e jest on jednym z horkruks贸w.聽

Odno艣nik do komentarza

Powiem tak nie zauwa偶y艂em wi臋kszych b艂臋d贸w. Na pewno jest jeden stylistyczny na samym pocz膮tku.

[align=center]聽[/align]

Akcja owego filmu rozgrywa si臋 w Wielkiej Brytanii. Pewnej ciemnej, zimnej nocy, pod drzwi rodziny Dursley'贸w, Albus Dumbledore, wraz z Minewr膮 McGonnagal i Rubeus'em Hagrid'em, podrzuci艂 niemowl臋, kt贸re zosta艂o osierocone. Jego rodzice zostali zg艂adzeni przez wielkiego czarnoksi臋偶nika, Lord'a Voldemorta, kt贸ry zosta艂 pokonany. Harry'emu po tym spotkaniu zosta艂a blizna na czole w kszta艂cie b艂yskawicy, kt贸ra ju偶 zawsze b臋dzie dawa艂a o sobie zna膰.

聽Napisa艂e艣 najpierw o niemowl臋ciu nie okre艣laj膮c jego imienia, p贸藕niej jak wida膰 od razu zacz膮艂e艣 zdanie od Harry'emu, wiadomo chyba ka偶dy z nas wie o co chodzi w tym filmie, a raczej ksi膮偶ce, ale lepiej by to wygl膮da艂o jakby艣 troszeczk臋 inaczej to sformu艂owa艂.

Mimo wszystko recenzja ciekawa, zawiera艂a potrzebne w膮tki, Ty wymagania spe艂niasz, masz do艣wiadczenie, redaktor贸w tylko 2-ch.

Przyda艂by si臋 kto艣 kto zasili nasze szeregi.

Mam tylko nadziej臋, 偶e od czasu do czasu jaki艣 wywiadzik by si臋 pokaza艂.

Masz moje TAK.

Odno艣nik do komentarza

Kryteria spe艂nione, znam go ju偶 d艂u偶szy czas, my艣l臋, 偶e poradzi sobie z t膮 rol膮, jest m艂ody, ambitny, takich ludzi nam potrzeba. Recenzj臋, kt贸r膮 napisa艂 dobrze si臋 czyta, jest jasna i przejrzysta. Potrzeba tu nowej 艣wie偶o艣ci, masz moje TAK :) Pozdrawiam.

Odno艣nik do komentarza

Co do dyskusji o Harrym to Voldemort rzuci艂 najpierw zakl臋cie na matk臋 a potem dopiero na syna. Lily obroni艂a Harrego jak to opisali w ksi膮偶ce "pradawn膮 magi膮" dzi臋ki kt贸rej dosta艂 ochron臋 do uko艅czenia 17 roku 偶ycia je艣li uwa偶a艂 miejsce zamieszkania jako sw贸j dom , do kt贸rego zawsze mo偶e wr贸ci膰. (Mi臋dzy innymi dlatego Minister Magii interweniowa艂 gdy Harry uciek艂 w 3 cz臋艣ci czy te偶 w 7 cz臋艣ci dzie艅 ucieczki do bezpieczniejszej kryj贸wki odby艂 si臋 w艂a艣nie w dzie艅 jego 17 urodzin bo wtedy magia si臋 ko艅czy艂a )

Co do podania.

Jestem na tak , wymagania spe艂niasz i zawsze przyda si臋 jaka艣 dodatkowa para r膮k w szeregach redakcji.

Odno艣nik do komentarza

***Wiadomo艣膰 wygenerowana automatycznie***

podanieprzyjete.png

Witaj! Twoje podanie zosta艂o zaakceptowane. Oznacza to, 偶e zosta艂e艣 przyj臋ty na stanowisko Redaktora. Gratulujemy, mamy nadziej臋 na owocn膮 wsp贸艂prac臋 oraz 偶yczymy wielu sukces贸w. Skontaktuj si臋 z H@ w celu dope艂nienia formalno艣ci.

Pozdrawiamy,

Administracja Multi-Head.pl.

Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...