Skocz do zawartości

Problem.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem. Otóż chodzi o to, że podczas gry na serwerze (nie ma specjalnych okazji) często mnie kickuje bez powodu. Co raz częściej mnie to zaczyna denerwować, gdyż przez taki głupi kick często tracę perk (czasem bywa zły, a w innym przypadku bardzo dobry), a czasem nawet i "/ks", już nie mowa tutaj o jakiś tam UAV czy SG, ale o EMP, a w najgorszym wypadku NUKE.

Po kicku z serwera w konsoli mam taką o to wiadomość: 

Host_Error: CL_ParseServerMessage: Bad server message

Nie wiem czy tylko ja tak mam czy inne osoby również, ale jest to bardzo denerwujące, dlatego wnoszę o naprawienie tego.

@EDIT

2 kicki w ciągu jednej mapy, a co za tym idzie? Stracone 2 dobre perki. Za 1 razem - elficka kamizelka, za 2 razem PLATYNOWE naboje. Stracone /ks (energency airdrop) za 2 razem, a za 1 razem nie pamiętam, ale bodajże airstrike i sg.

Serwer był ponoć czyszczony ze śmieci do minimum, jednak skoro ten błąd nadal wyskakuje, musi sporo tych śmieciowych informacji nadal generować w waszej konsoli. Jest kilka czynników, które mogą w pewien sposób podleczyć serwer:

- pierwszy kluczowy to usunięcie/edycja/zminimalizowanie ilości pluginów generujących mnóstwo informacji na ekranie;

- drugi, który również może być kluczowy, to usunięcie pluginu wymuszającego język polski na serwerze;

- nie wiem jak wygląda server.cfg, ale jeśli powyższe punkty nie pomogą, warto pomyśleć nad zmniejszeniem sv_timeout i koniecznie ustawić sv_allowupload na 0.

Z tego co się orientuję, perk elficka kamizelka na wielu serwerach był przyczyną błędów. Nawet jeśli ich nie wyrzucał w logach, to działy się różne dziwne rzeczy. Czy to przy graczu ją posiadającym, czy innych na serwerze. Wyłączę ją, bo nie sądzę, żeby to była zmieniona wersja względem tych co widziałem. Zobaczymy czy to coś zmieni.

Dziś mnie znowu wywaliło.

Etap kicka się niczym nie różnił. Gram sobie i nagle kick, lecz zmieniła się jego treść na:

Host_Error: UserMsg: Not Present on Client 254

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...