Gość Guest Napisano 17 Czerwca 2015 #3042 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Witam. Mam problem. Otóż chodzi o to, że podczas gry na serwerze (nie ma specjalnych okazji) często mnie kickuje bez powodu. Co raz częściej mnie to zaczyna denerwować, gdyż przez taki głupi kick często tracę perk (czasem bywa zły, a w innym przypadku bardzo dobry), a czasem nawet i "/ks", już nie mowa tutaj o jakiś tam UAV czy SG, ale o EMP, a w najgorszym wypadku NUKE. Po kicku z serwera w konsoli mam taką o to wiadomość: Host_Error: CL_ParseServerMessage: Bad server message Nie wiem czy tylko ja tak mam czy inne osoby również, ale jest to bardzo denerwujące, dlatego wnoszę o naprawienie tego. @EDIT 2 kicki w ciągu jednej mapy, a co za tym idzie? Stracone 2 dobre perki. Za 1 razem - elficka kamizelka, za 2 razem PLATYNOWE naboje. Stracone /ks (energency airdrop) za 2 razem, a za 1 razem nie pamiętam, ale bodajże airstrike i sg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-ty dzien Napisano 17 Czerwca 2015 #3054 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Serwer był ponoć czyszczony ze śmieci do minimum, jednak skoro ten błąd nadal wyskakuje, musi sporo tych śmieciowych informacji nadal generować w waszej konsoli. Jest kilka czynników, które mogą w pewien sposób podleczyć serwer: - pierwszy kluczowy to usunięcie/edycja/zminimalizowanie ilości pluginów generujących mnóstwo informacji na ekranie; - drugi, który również może być kluczowy, to usunięcie pluginu wymuszającego język polski na serwerze; - nie wiem jak wygląda server.cfg, ale jeśli powyższe punkty nie pomogą, warto pomyśleć nad zmniejszeniem sv_timeout i koniecznie ustawić sv_allowupload na 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NumberOne Napisano 17 Czerwca 2015 #3060 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Z tego co się orientuję, perk elficka kamizelka na wielu serwerach był przyczyną błędów. Nawet jeśli ich nie wyrzucał w logach, to działy się różne dziwne rzeczy. Czy to przy graczu ją posiadającym, czy innych na serwerze. Wyłączę ją, bo nie sądzę, żeby to była zmieniona wersja względem tych co widziałem. Zobaczymy czy to coś zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-ty dzien Napisano 17 Czerwca 2015 #19506 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Stosując się do moich punktów na pewno w jakimś stopniu też usprawnicie pracę serwera. Sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Administrator aquax Napisano 17 Czerwca 2015 #21927 Administrator Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Wszystko co napisaliście zmieniłem i zedytowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristo Napisano 18 Czerwca 2015 #5742 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Dzisiaj znowu zaczęło kikować o 7 rano grało 6 graczy i nie spodziewanie wyrzuciło 4 graczy z serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-ty dzien Napisano 18 Czerwca 2015 #21249 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Kolejne poprawki wprowadzone. Zdawajcie relacje w miarę regularnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristo Napisano 18 Czerwca 2015 #21219 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Ok, jak coś będzie nie tak to dam znać w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 26 Czerwca 2015 #11567 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Dziś mnie znowu wywaliło. Etap kicka się niczym nie różnił. Gram sobie i nagle kick, lecz zmieniła się jego treść na: Host_Error: UserMsg: Not Present on Client 254 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.::DwA gRoszE do WinA::. Napisano 27 Czerwca 2015 #6844 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Host_Error: CL_ParseServerMessage: Bad server message kolejny Host_Error: UserMsg: Not Present on Client 210 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi