Master Of Disaster Napisano 4 Kwietnia 2015 #299202 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Witam cały czas mam problem z fps w smoke, spadają mi nawet do 10. Problem mam od nie pamiętam kiedy, unikałem smoke;) a teraz dość tego:) za dużo razy ginę w zadymie ;P) Poniżej specyfikacja mojego sprzętu: HP DV7 Core2Duo 2x2,2GHz 4gb ram grafika ATI Radeon 4350 Robiłem formata, instalowałem wszystko od nowa, wyłączyłem synchronizację pionową w ustawieniach karty. To wszystko nic nie dało. Może ma ktoś dalsze pomysły? Wina sprzętu to raczej chyba nie? Będę miał chwilę to zainstaluje i sprawdzę na NONSTEAM. Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUNN. Napisano 4 Kwietnia 2015 #299232 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Jak masz ustawiony parametr "fastsprites" w configu? Ustaw na "2". Na trochę gorszym sprzęcie nie mam spadków (miałem, ale małe fiku-miku z cfg i po problemie), więc u Ciebie też powinno dać się to ogarnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumi555 Napisano 4 Kwietnia 2015 #299233 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 No właśnie z radeonami czasami dziwne rzeczy się dzieją ja też jakiś czas z tym walczyłem bo nie da się gra na low fps - tylko się człowiek denerwuje... karty GF łatwo skonfigurować a z Radeonami zawsze jakieś przygody. Wiem że w radeonach występuje opcja przełączania grafiki, nie wiem czy Twój model ma coś takiego - musisz ściągnąć 'catalyst control center' - tam musisz się pobawić i poustawiać odświeżania itp no i przypisać hl.exe jako aplikacje wysokiej wydajności ( tutaj masz coś na ten temat : ) jak będziesz miał zainstalowane CCC to mogę CI SS z moimi ustawieniami powysyłać. Jak zainstalowałem dedykowane stery do Radeona bez CCC tez miałem max fps 60. Potem pobawiłem się z CCC i teraz gitara 100fps oll de tajm Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Of Disaster Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor #300243 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Jak masz ustawiony parametr "fastsprites" w configu? Ustaw na "2". Tak mam ustawiony na "2". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inte Tillgänglig Danke:* Napisano 8 Kwietnia 2015 #301770 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 [Wiadomość wygenerowana automatycznie] Temat został przeniesiony z "Problemy i pytania" do "Problemy i pytania". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strajk Napisano 9 Kwietnia 2015 #301820 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Wyłącz pasek personalizacji w karcie graficznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi