Cthulhu2 Napisano 7 Marca 2015 #286746 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 [align=center]https://www.youtube.com/watch?v=1wZRAm9tuN0&feature=youtu.be[/align] [align=center] [/align] [align=center] [/align] [align=center]Efekt[/align] [align=center][/align] [align=center] [/align] [align=center] [/align] [align=center]Cały filmik ma 25min, dlatego przyśpieszony. Nie jest to poradnik krok po kroku, jedynie szybki pokaz jak wykonałem daną pracę, dla kogoś kto ogarnia photoshopa, nawet i to nie powinno stanowić problemu.[/align] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albandi Napisano 8 Marca 2015 #286756 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Podasz mi dane gradientu czarno-kremowego? Jak robisz te paski na sygnaturze? Filmik fajny da się ogarnąć nawet w takim przyspieszeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
preson Napisano 8 Marca 2015 #286764 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Co do filmiku..zawsze próbuj mieć potrzebne rzeczy - estetyka. Zakryj pasek z Windowsa bo jest tam totalnie zbędny. Co do sygnaturki..Wyszła spoko ale brakuje tam światła + za mocny kontrast. Napis out 8/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cthulhu2 Napisano 8 Marca 2015 Autor #286817 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Co do filmiku..zawsze próbuj mieć potrzebne rzeczy - estetyka. Zakryj pasek z Windowsa bo jest tam totalnie zbędny. Co do sygnaturki..Wyszła spoko ale brakuje tam światła + za mocny kontrast. Napis out 8/10 Właśnie nie chciałem mieć, zawsze każdy pokazuje jak wszystko jest przyszykowane. Znalezienie dobrych materiałów do grafiki też nie jest łatwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cthulhu2 Napisano 8 Marca 2015 Autor #286825 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Podasz mi dane gradientu czarno-kremowego? Jak robisz te paski na sygnaturze? Filmik fajny da się ogarnąć nawet w takim przyspieszeniu. Standard w photoshopie [align=center][/align] [align=center] [/align] Paski robię przy użyciu Pattern Overlay, mam ściągnięte z neta gotowe wzory na przeźroczystym tle i mogę je nakładać na warstwy. Strzałka z gwiazdką zasłania skalowanie wzorku, jeśli chcemy się tym bawić to zawsze pomniejszając lub powiększając o 25%, czyli np. 0%, 25%, 50%, 75%, 100%, 125%.. inaczej się rozmazuje. Efekt ten można dodać na każdej warstwie. Ja robię pełna warstwę na samej górze skończonej pracy, obojętnie jaki kolor, jaka zawartość, ważne by wypełniała całą warstwę i zakrywała cały obrazek. Zmniejszasz krycie tej warstwy do 0% Widoczność zostawiasz na 100%. Wtedy dodajesz ten efekt i wychodzą paski. Można tez pobawić się opcjami mieszania warstwy z paskami, dla ciekawszego efektu. [align=center][/align] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HaZarD Napisano 8 Marca 2015 #287188 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Wyszło świetnie mistrzu najlepszy grafik na MH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi66 Napisano 1 Kwietnia 2015 #297505 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Sam spróbuję zobaczyć ten poradnik w praktyce.Widać, że wyjdzie coś nawet fajnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi