astroe Napisano 25 Lutego 2015 Premium #281079 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Witam. o godzinie 16.36 dostałem ostrzeżenie od moderatora R4d3k, za spam w dziale amxx support. No więc proszę o regulamin dotyczący zakazu wypowiadania się w amxx support, bo nigdzie takiego nie widziałem, domyśleć też jak widać się nie potrafiłem. Przedstawię sytuację. O godzinie 16.20 dodałem post w dziale amxx support w temacie zawierającym podanie Kapsztada. Napisałem tam o tabeli znajomości amxx(8/9 to pisanie zaawansowanych pluginów). O 16.21 na shoutboxie admin Kristo napisał że zabronione jest pisanie w tym dziale, więc czym prędzej napisałem że idę usunąć post i powędrowałem to zrobić. Błędem było napisanie swoich zamiarów na shoutboxie(załącznik 1), ponieważ gdy radek wrócił po 15 minutach po całym zajściu dodał mi punkt ostrzeżenia(Załącznik numer2 z godziną dodania ostrzeżenia). Inną sprawą jest to iż od razu dostałem ostrzeżenie zamiast upomnienia, mimo iż zapewne mojego postu nawet nie widział skoro był na tak długim zw(nie pisał nic na shoutboxie). Proszę o rozpatrzenie sytuacji i ściągnięcie ostrzeżenia, a dodanie go nadgorliwemu moderatorowi. Jeśli sprawa się nie wyjaśni to oczywiście zrobię reklamy. Załącznik 1:Link Załącznik 2:Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4d3k Napisano 25 Lutego 2015 #281085 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Po pierwsze trzeba było przeczytać regulamin. Po drugie te upomnienia nic nie dają, bo robicie i tak dalej to samo. Daje od razu warny może w końcu się nauczycie. Po trzecie jakim prawem usuwasz sobie posta? Tylko po to żeby wyjść bezkarnie? Oj nie, za takie coś powinieneś dostać więcej niż 1 punkcik. Warna dostałeś prawidłowo więc nie widzę powodu żeby pisać skargę. Tyle ode mnie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 25 Lutego 2015 #281086 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ja również podpisuję się pod skargą. Nigdzie nie widziałem informacji, że nie można się wypowiadać w tym dziale i pomimo, że nigdy nie dostałem warna, to bez ostrzeżenia go otrzymałem. Jeśli jest to wymagane to jak najbardziej go odpracuję, jednak powinno to zostać wynagrodzone także dla moderatora. Takie jest moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristo Napisano 25 Lutego 2015 #281087 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 A ja staje w obronie Moderatora @R4d3k ponieważ pisze tutaj http://scr.hu/3xon/e97wz czarno na białym. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 25 Lutego 2015 #281088 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Tu jest napisane '' zwykłym użytkownikom ". Ja jestem adminem, recenzentem i adminem ubt a astroe opiekunem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristo Napisano 25 Lutego 2015 #281090 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ale cóż nie jesteś Super Adminem, Opiekunem Sieci ani Administratorem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astroe Napisano 25 Lutego 2015 Premium Autor #281092 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Zwykły użytkownik to osoba tylko zarejestrowana. Admin ubt i opiekun serwera nie jest zwykłym użytkownikiem, tylko kimś z prawami już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 25 Lutego 2015 #281093 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ale cóż nie jesteś Super Adminem, Opiekunem Sieci ani Administratorem ! Zgadza się, jednak nie jesteśmy również zwykłymi użytkownikami, ja nadal trzymam, że należy się ostrzeżenie tym bardziej, że od początku od kąd tu jestem ( 8 miesiecy ) nie byłem karany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astroe Napisano 25 Lutego 2015 Premium Autor #281096 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Po pierwsze trzeba było przeczytać regulamin. Po drugie te upomnienia nic nie dają, bo robicie i tak dalej to samo. Daje od razu warny może w końcu się nauczycie. Po trzecie jakim prawem usuwasz sobie posta? Tylko po to żeby wyjść bezkarnie? Oj nie, za takie coś powinieneś dostać więcej niż 1 punkcik. Warna dostałeś prawidłowo więc nie widzę powodu żeby pisać skargę. Tyle ode mnie. Pozdrawiam. Po czym wnioskujesz że usunąłem post? Chyba tylko po tym że napisałem o tym na shoutboxie(załącznik 1), skoro byłeś na afku to nie widziałeś nawet posta, dowiedziałem się że nie mogę to post skasowałem by nie robić syfu na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strajk Napisano 25 Lutego 2015 #281097 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Proponuje to załatwić inaczej, astroe moderator Radek zdejmie ostrzeżenie a do regulaminu dopiszemy nowe zasady wypowiedzi w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 25 Lutego 2015 #281101 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Proponuje to załatwić inaczej, astroe moderator Radek zdejmie ostrzeżenie a do regulaminu dopiszemy nowe zasady wypowiedzi w tym temacie Czy mnie też to dotyczy czy pisać osobną skargę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cthulhu2 Napisano 25 Lutego 2015 #281105 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Powiem tak. Jeśli dany użytkownik ma możliwość usuwania swoich postów, może z tego skorzystać, bo tą funkcję posiada, tym samym nie jest zwykłym użytkownikiem. Regulamin odnosi się do zwykłych użytkowników, którzy nie pełnia żadnej funkcji na MH. Każdą rangę można odpowiednio skonfigurować, więc jeśli administracja by nie chciała by Opiekun Sieci nie mógł usuwać postów, nie dawali by mu tego przywileju. Tak jak pisałem, każdą rangę można skonfigurować, OSOBNO. Jako admin techniczny mogłem usuwać, ukrywać, itp. itd. posty. Ale już jako grafik, recenzent, redaktor, nie mogę. Przynajmniej nie wszędzie. Jak widać, można to skonfigurować. Więc można by powiedzieć, że dostał warna.. za to że nie jest zwykłym użytkownikiem oraz za to że użył funkcji.. która mu została dana przez administracje. Ironia losu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 25 Lutego 2015 #281107 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Powiem tak. Jeśli dany użytkownik ma możliwość usuwania swoich postów, może z tego skorzystać, bo tą funkcję posiada, tym samym nie jest zwykłym użytkownikiem. Regulamin odnosi się do zwykłych użytkowników, którzy nie pełnia żadnej funkcji na MH. Każdą rangę można odpowiednio skonfigurować, więc jeśli administracja by nie chciała by Opiekun Sieci nie mógł usuwać postów, nie dawali by mu tego przywileju. Tak jak pisałem, każdą rangę można skonfigurować, OSOBNO. Jako admin techniczny mogłem usuwać, ukrywać, itp. itd. posty. Ale już jako grafik, recenzent, redaktor, nie mogę. Przynajmniej nie wszędzie. Jak widać, można to skonfigurować. Więc można by powiedzieć, że dostał warna.. za to że nie jest zwykłym użytkownikiem oraz za to że użył funkcji.. która mu została dana przez administracje. Ironia losu. Mogłeś się nie wypowiadać, zaraz ty dostaniesz warna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Administrator aquax Napisano 25 Lutego 2015 #281109 Administrator Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Zdejmij ostrzezenie koledze wyzej. A co do Ciebie astore to takich rzeczy nie zalatwia sie na forum publicznym. Uwazam, ze tacy ludzie jak wy - posadzeni wysoka ranga powinni zalatwic to prywatnie. /close Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Administrator aquax Napisano 25 Lutego 2015 #281110 Administrator Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-ty dzien Napisano 26 Lutego 2015 #281984 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Możliwość usuwania postów powinien mieć tylko H@. To jedna sprawa. Druga - opiekun serwera niech zostanie opiekunem serwera, a nie moderatorem forum. Widzę, że rozbieżność obowiązków jest ciekawa, swego czasu pamiętam ustalaliśmy jasno, że ostrzeżeniami na forum zajmują się moderatorzy, bo to jest ich zadanie. Sporo w krótkim czasie się zmienia. Zaczynacie robić bałagan na sieci. Luźne uwagi ode mnie. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi