Lesto Posted February 3, 2015 #269394 Share Posted February 3, 2015 Wiek: 15 lat, rocznikowo 16 Staż na forum: ok 1 miesiąc (staż poparty postami i godzinami na forum) Twoje osiągnięcia na forum Multi-Head.pl: jest to moje pierwsze podanie o rangę na forum Znajomość zasad pisowni ortograficznej, stylistyki, gramatyki[x/10]: najtrudniej oceniać samego siebie jednak myślę, że mocne 6 mogę sobie postawić Ilość czasu jaką poświęcisz na zdawanie recenzji: jeśli już otrzymam tę funkcję to myślę, że jedna recenzja na tydzień się pojawi. Jeśli przeczytam lub oglądnę coś wartego polecenia to będę zamieszczał więcej recenzji. Przykład jednej recenzji (napisana samemu, internetem można się wspomagać): Książka autorstwa Aleksandra Kamińskiego pt. ,,Kamienie na Szaniec". Głównymi bohaterami książki są Alek (Aleksy Dawidowski), Rudy (Jan Bytnar) i Zośka (Tadeusz Zawadzki). Historia oparta na faktach opowiada o ,,wspaniałych ideałach Braterstwa i Służby, o Ludziach, którzy potrafią pięknie Żyć i pięknie Umierać" oraz o II Wojnie Światowej i desperackich działaniach ze strony młodych Polaków w walce z okupantem. Chłopaki w wieku 17-22 lat podejmują działanie w Szarych Szeregach podziemia Warszawy. W pierwszych miesiącach walki prowadzą działalność dywersyjną jednak po pewnym czasie dywersja przekształca się w otwarty sa botaż. Wszyscy główni bohaterowie giną w akcjach. Podczas powrotu Rudego do domu zostaje on złapany przez niemieckich SS i zaciągnięty na przesłuchania. Udaje się go odbić w Akcji pod ,,Arsenałem". W wyniku poniesionych ran i obrażeń Rudy umiera w objęciach swojego najlepszego przyjaciela Zośki. W tejże akcji postrzelony (śmiertelnie - jak się później dowiadujemy) zostaje Alek, który umiera mniej więcej w tym samym czasie co Rudy. Ostatni z przyjaciół -Tadeusz - ginie w akcji pod Sieczychami po strzale w klatkę piersiową. Lektura godna polecenia, gdyż trafia do każdego młodego serca. //Edit Wyłapana literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristo Posted February 3, 2015 #269417 Share Posted February 3, 2015 Jestem na TAK - Recenzja fajnie złożona (od gapiłeś mój pomysł czcionki i układu zdań ! ) - Link to comment Share on other sites More sharing options...
wandi Posted February 3, 2015 #269506 Share Posted February 3, 2015 Mam mieszane uczucia No ale można dac Ci szanse +++++fajna recenzja ;D ++/-Staż i czas poświecony dla forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inte Tillgänglig Danke:* Posted February 3, 2015 #269509 Share Posted February 3, 2015 Myślę, że można dać koledze szansę. Moim zdaniem bardzo dobra recenzja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
infinite. Posted February 3, 2015 #269514 Share Posted February 3, 2015 Dam ci Tak Ładnie nawet napisane Fajnie się czyta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maruda Posted February 3, 2015 #269515 Share Posted February 3, 2015 Recenzja jest przejrzysta, ciekawy układ zdań. Miło się czyta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trik3r Posted February 4, 2015 #269633 Share Posted February 4, 2015 Można dać mu szansę, chłopak się stara, ciekawa recenzja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siwy` Posted February 4, 2015 #269634 Share Posted February 4, 2015 No powiem że całkiem ciekawa jest twoja recenzja pomimo młodego wieku. Widać że się starasz i chcesz zdobyć tą posadę. Jestem na TAK. + Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Guest Posted February 4, 2015 #269655 Share Posted February 4, 2015 Na tak Ciekawa i złożona praca. (Możesz,mi napisać prezentację maturalną na temat "Theatrum mundi" czyli teatr świata w literaturze ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Guest Posted February 4, 2015 #269661 Share Posted February 4, 2015 Recenzję się fajnie czyta, nie wyłapałem błędów, masz moje TAK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Guest Posted February 4, 2015 #269695 Share Posted February 4, 2015 Ode mnie tez masz tak bardzo milo sie czytalo ta recenzje ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bydlak Posted February 4, 2015 #269721 Share Posted February 4, 2015 Również jestem na Tak Bardzo fajna recenzja Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzejki Posted February 5, 2015 #270325 Share Posted February 5, 2015 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Witaj! Twoje podanie zostało zaakceptowane przez administratorów. Oznacza to, że zostałeś przyjęty na stanowisko Recenzenta. Gratulujemy, mamy nadzieję na owocną współpracę oraz życzymy wielu sukcesów. Pozdrawiamy, Administracja Multi-Head.pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts