Gość Guest Napisano 11 Stycznia 2015 #257174 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Witam. Proponuję zmianę rozpatrywania oryginalności zrzutów ekranu. Metoda ze sprawdzeniem "numeru skompresowania" jest błędna. Numer ten pokazuje rozmiar pliku po kompresji. Jeśli ktoś spakuje 7-zipem, to pierwszy plik będzie pokazywał całą wielkość archiwum, a reszta 0. Poza tym, on nie świadczy o braku modyfikacji. Można by sprawdzać datę utworzenia i modyfikacji we właściwościach rozpakowanych plików. Niestety wartości te zmieniają się zależnie od tego jak spakujemy pliki... Tutaj przykład: http://i.imgur.com/jTu9jMs.png Metoda ta była by wiarygodna jedynie, gdy ktoś wrzuciłby screenshot właściwosci nie spakowanych plików. http://i.imgur.com/ETtwev2.png Najlepszym rozwiązaniem byłoby więc wymaganie wrzucania archiwów .zip. No ewentualnie UnBanTeam może po prostu rozpakowywać paczki i rzetelnie je sprawdzać zamiast sugerować się jakimś poradnikiem z sieci. (tak, czytałem go) Pozdrawiam. PS. Możecie sprawdzić odwołanie od bana kolegi 'Pogon Lezajsk 1962 !' Sam sprawdziłem te archiwa i jest tak jak wyżej napisałem. Wrzucił najpierw archiwum .7z, potem .zip i został oskarżony o wrzucenie innych ss. Chyba osoba rozpatrująca nawet ich nie rozpakowała i nie otworzyła .tga... One są takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 17 Stycznia 2015 #257699 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Myślę, że osoby które są w UB Team wiedzą, co mają robić, od nich zależy czy gracz był uczciwy czy wręcz przeciwnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 19 Stycznia 2015 #261166 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 SS'y sprawdzane są na chwilę obecną dobrze, więc nie widzę potrzeby wchodzenia z butami tam gdzie nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 19 Stycznia 2015 #261167 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi