Skocz do zawartości

<span class="ipsBadge ipsBadge_red">ZAMKNIĘTY</span> Voteban

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zauważyłem, ciekawą opcję na serwerze na którym kiedyś grałem. Mianowicie /voteban. Jeśli załóżmy gra ktoś odpalony a jest godzina późna w nocy, admin nie może wejść, wiadomo admin też człowiek cały dzień i noc nie będzie czuwał. /voteban polega na tym, że gracze wpisują tą komendę a następnie wybierają delikwenta i po osiągnięciu iluś tam procent głosów delikwent jest automatycznie banowany na ileś tam czasu, żeby pozostali mogli grać dalej w spokoju. Ogólnie powiem, że to fajna sprawa jest i się sprawdza. Co Wy o tym myślicie?

Pozdrawiam

Ta komenda nie ma prawa bytu na naszym serverze, zawsze są ludzie albo nieodpowiedzialni albo zawistni.

Ktoś komuś nie pasuje -> kilka /voteban od wszystkich ziomków z łazarskiego -> ban dla niewinnego.

Druga wersja jest taka jaką przedstawił OlczaK, ktoś najzwyczajniej nie ogarnia gry, wszystko odpał, nazbiera się takich paru i też ban poleci.

Po prostu potrzeba adminów, którzy grają w różnych porach dnia i nocy :)

Dobra ale taki ban jest załóżmy na 3 godziny tylko, po to, by pozbyć się ewentualnego oszusta. Nie chodziło mi o perma. Tylko załóżmy odpał zaczyna grać o północy a dajmy na to admin wejdzie dopiero rano. To po to by było to /voteban, żeby mu nie pozwolić grać aż do czasu aż admin będzie osiągalny i będzie mógł ocenić. jeśli ktoś dostanie takiego bana na jakiś czas to chyba nic takiego się nie stanie. 

***Wiadomość wygenerowana automatycznie***

watekzamkniety.png

Wątek został zamknięty przez moderatora forum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu.

Pozdrawiamy,

Zespół Multi-Head.pl.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...