#RELOP Napisano 13 Października 2014 #222179 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 [align=center]MIASTO 44 [/align] [align=center] [/align] [align=center]Film bardzo długo wyczekiwany przez polską publiczność![/align] [align=center]Dzisiaj postaram Wam się przybliżyć film pt. "Miasto 44".[/align] [align=center]Co mogę powiedzieć o tym filmie? Zapraszam do krótkiej lektury.[/align] [align=center] [/align] Świetna obsada, prawdziwa Warszawa z 1944 roku. Głównym bohaterem filmu jest Stefan pracujący w firmie Wedla, w którego wciela się Józef Pawłowski. Pomaga przy wychowywaniu swojego młodszego brata, robi mu za ojca, którego mu tak brakuje. Jego matka jest bardzo nadopiekuńcza, ale to normalne. Stefan za sprawą sąsiadki - Kamy, dołącza do Armii Krajowej i tu zaczyna się walka o Polskę. Film trzyma w napięciu, wykorzystane w filmie zostały m.in. takie utwory jak "Dzwiny jest ten świat" Czesława Niemena ale także dubstep Skrillex'a. Dla fanów romantyzmu jest kopulacja w slow motion z dubstepem w tle. Jednym z niewielu minusów są efekty specjalne ognia, które czasami wyglądają gorzej niż HE w CS 1.6. W skali 1 do 10 daje temu filmowi 9. [align=center] [/align] [align=center] [/align] [align=center] [/align] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wandi Napisano 15 Października 2014 #222819 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Bardzo fajny i przy okazji miły film. Daje9 Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 24 Października 2014 #226638 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Byłem na tym filmie w kinie jest mega, warty obejrzenia, akcja czasami zabiera dech w piersi. Trochę tam nie pamiętam bo bylem zajęty troche hehe ]:-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielonaa. Napisano 27 Października 2014 #227745 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Czemu napisałeś recenzje w off topic? Polecam wszystkim ten film, warty obejrzenia w 100% nie pożałujecie. Byłam na nim 2 razy w kinie. Niesamowite emocje, sceny, które łapią za serce. Nie widziałam dawno takiego filmu, który tak by mi się spodobał, szczególnie historyczny. Zaczęłam interesować się dzięki niemu historią Polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malu Napisano 27 Października 2014 #227835 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Przyznaj się, że płakałaś na nim, ja to wiem Co do filmu to w 100% polecam. Takiego twardziela jak ja prawie rozkleił :good: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi