nynek Napisano 29 Września 2014 #215503 Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Mam pewną propozycję odnośnie naszego typera a mianowicie zmienić punktację. Osoby biorące udział podawałyby tylko wynik meczu na dane spotkanie a punktacja wyglądałaby następująco: - trafiony wynik meczu - 10 pkt. - trafiony 1x2 - 3 pkt. - trafione bramki dla jednej drużyny - 1 pkt - brak jakiegokolwiek trafienia - 0 pkt Niżej przykład jak to będzie wyglądało: Mecz reprezentacji Polski między reprezentacją Niemiec zakończył się wynikiem 4:0 dla Polaków. Tak więc: a) Polska - Niemcy 4:0 Użytkownik zdobywa 10 punktów (trafiony wynik meczu) b) Polska - Niemcy 3:0 Użytkownik zdobywa 4 punkty (trafiony 1x2 oraz trafione bramki dla jednej drużyny) c) Polska - Niemcy 2:1 Użytkownik zdobywa 3 punkty (trafiony 1x2) d) Polska - Niemcy 4:4 Użytkownik zdobywa 1 punkt (trafione bramki dla jednej drużyny) e) Polska - Niemcy 1:3 Użytkownik nie zdobywa punktów (brak jakiegokolwiek trafienia) Zwiększy to szansę osobom, które w późniejszym czasie zainteresowały się dodawaniem typów jak również rywalizacja będzie trwała do samego końca, ponieważ łatwo będzie można nadrobić stratę do lidera. Pomysł z punktacją zaczerpnąłem z jednej strony o zainteresowaniu bukmacherką, w której brałem udział w zabawie. Mógłbym się zająć podliczeniem punktów zdobytych do tej pory jak również mogę pomóc przy wybieraniu następnych meczy do typowania. Serdecznie pozdrawiam, Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 29 Września 2014 #215590 Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Napisz z tym do n-tego. On się zajmuję typerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 29 Września 2014 #215591 Udostępnij Napisano 29 Września 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów. Pozdrawiamy Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi