Mateusz Olczak Napisano 26 Września 2014 #213917 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Joł, gram tutaj od 2 tygodni i zauważyłem 2 problemy, otóż: Po pierwsze gracze stawiają miny w przejsciach lub na drabinkach. Na praktycznie wszystkich serwerach jest to zabronione i karane banem gdyz nie da sie tego ominąć. W przejsciach owszem można przeskoczyć ale są mapy na ktorych ich nie widac. Moim zdaniem powinien być własnie ban za takie coś Po drugie rzadko widuję na serwerze admina. Gram w weekendy bo tylko wtedy mam czas, ale praktycznie nie ma nikogo. Była masa sytuacji w ktorych koleś miał aima, wh lub robił reklame. Oczywiscie admina nie bylo. Niech admini sie bardziej zainteresują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 26 Września 2014 #213928 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Gdyby był admin , większość problemów by sie sama rozwiązała. Miny są po to , żeby w nie wchodzić. I jeszcze trzeba dodać ten anty-bug w teleporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Września 2014 Premium VIP #214571 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Miny na drabinkach są w ogóle niedozwolone natomiast w przejściach wolno je stawiać jeżeli da się przejść. Taki jest regulamin. Adminów jest teraz niewielu. Jeżeli widzisz na serwerze czitera możesz równie dobrze nagrać demko i wstawić na forum lub jeżeli spełniasz wymagania złóż podanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 28 Września 2014 #214781 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Ania a te miny trzeba poprawić bo zwykłą klasą bez multi-jumpa nie udało mi się ani 1 przeskoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 28 Września 2014 Premium VIP #214899 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Bardzo dziwne, ja jakoś daję radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 30 Września 2014 #215773 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 A co, kiedy delikwent kładzie minę zaraz na zewnątrz przejścia, np. na de_eldorado, tak, że nie ma jak się rozpędzić? Bez rozpędu nie da się przeskoczyć. Na dodatek, jeśli w przejściu wysokim ale ciasnym są zakręty, umieszczenie miny na zakręcie również uniemożliwia jej przeskoczenie. Do tego jeszcze dochodzi zgodna z regulaminem możliwość kładzenia min w samych wyjściach z takich przejść, "drzwiach bez drzwi" - coś jak sama framuga, czyli z obniżeniem uniemożliwiającym przeskoczenie. Z uwagi na tyle możliwości nadużywania nieścisłości regulaminu wygodnie byłoby wprowadzić zasadę, że nie wolno kłaść min we wszystkich wąskich przejściach oraz w odległości pół metra od nich. Pół metra tak na oko, nie po to, żeby dokładnie to mierzyć, ale żeby było wiadomo, że nie należy kłaść min przy samych wyjściach z przejść. Przez długi czas grałem Saperem i nie kładłem min w takich problematycznych miejscach, dlatego wiem, że wprowadzenie takiej zasady nie zmniejszałoby grywalności tej klasy. Ponadto wszelkie problemy z minami można rozwiązać poprzez naniesienie na mapy pól powodujących detonację min położonych w niedozwolonych miejscach, co jednocześnie eliminowałoby potrzebę banowania gracza, który "za karę" ginąłby od własnej miny. Machnąć takie pola na schodach, drabinach i przy drabinach, w wybranych przejściach, i załatwione; gdyby napisanie do tego kodu miało być zbyt czasochłonne, wystarczy zapodać temat na odpowiednim forum i zaraz ktoś to zrobi, żeby się wykazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 30 Września 2014 #215997 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Z minami to święta racja. Też jestem za tym , niektórzy admini na to wogóle nie reagują A z drugą sprawą to są na tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakadu Napisano 4 Października 2014 #217929 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Moim zdaniem nic nie trzeba robić z tymi minami lotnij se artefakt odp na miny i nie będziesz miał żadnych problemów jak ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 13 Października 2014 Premium VIP #222261 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Myślę, że jak powiedział kakadu nic nie trzeba zmieniać. Po prostu jeżeli uważacie , że mina jest źle postawiona zgłoście adminowi, a na pewno to sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 16 Października 2014 Premium VIP #223350 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi