Skocz do zawartości

[ZAMKNIĘTY]Anty Elektryk/Duchy/Niektóre klasy

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tu pewnego rodzaju problem.. A mianowicie ?

Elektryk 

/\ 

Klasa wszyscy mówią ? perfekcyjna,świetna,dobra ... a Dlaczego? Odpowiedzi padają jednostronne.. Bo PIORUN - który początkowo zadaje 45 dmg a żeby ulepszyć jego dmg trzeba wsadzić hmm 200 int = 100 dmg - czyli wychodzi to 145 dmg :)

Natomiast Duch Kapitana - moim zdaniem profesja Bardzo dobra,dużo lepsza od elektryka z powodu DMG duchów oraz hp za zdobywane zabójstwo..

DMG takiej klasy z jednego ducha wynosi ok.250/260 a ma ich aż dwa :) 

Mówicie że jest to wyrównane.. 

No dobra.. 145x3 = 435 przy czym 250x2 = 500

minimalna różnica.. Lecz gdy się weźmie to pod balans to w trakcie "pojedynku" elektryk także nie ma przewagi.. Powiecie - 3x piorun to dobra sprawa.. No dobra fajnie jest pięknie.. ale duch to skill rozległy... który trafia w pare osób oraz nie interesuje go czy trafi dalej czy bliżej.. zawsze wali tą samą liczbę.. 

Jest to tylko zwrócenie uwagi co do tych klas ... :) a tak apropo.. mówia wszyscy.. narzekasz narzekasz a grasz ciągle i rzeźnisz całe teamy.... No dobra gram ciągle ale nie opieram się na piorunach i ich dmg tylko na życiu i wytrzymałości oraz kondycji.. bo rozdanie wszystkiego w inteligencje nie jest tak opłacalne jak rozdanie tego samego u ducha kapitana..

Kolejna sprawa.. Anty Elektryk ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? 

Z ciekawości chce wiedzieć kogo to jest pomysł oraz dlaczego jest aż tak duże "DMG" - mówię tu o +150 dmg dla klasy elektryk oraz zniweczenie jego piorunów które notabene zadają znikome dmg.. ? :) Oraz dlaczego w takim razie nie ma tutaj takich itemów jak - Anty duch,Anty kapitan itd? :> Czyżbym miał na to wpływ? ...  mój lvl? ... staty ?.... śmiechu warte.

Następna sprawa... 

Tak narzekam na te klasy ale dobra moim zdaniem są dobre obie klasy i kilka innych lecz co z pozostałymi? Dlaczego tylko klasy takie jak Elektryk,Duch Kapitana,Aspirant,Telegrafista,Strzelec wyborowy i pare innych są używane,pogarszane,ulepszane ? dlaczego nie zrobicie balansu?:> niektórych klas nawet ludzie nie biorą pod uwage... nie mówiąc już o tym że nazwy niektórych klas są nieodpowiednio dobrane do ich możliwości typu Cichy zabójca ... gdzie tu sens zabójcy ? chodzi cicho? jest niewidzialny? szybciej biega? ... jest Wiele klas które nie są praktycznie wgl używane ..

Zwiadowca,gangster,żołnierz militarny,saper,zwinny zolnierz,partyzant (po nerfie z niewidką porażka.. - całkowicie niepotrzebny nerf.. ktoś ma dobre oko to zabije.. ja sam narzekałem na tą jego niewidke ale to jest właśnie urok tej klasy który powinien zostać... przez to chociaż pare osób nią grało.. od tego jest UAV - radar oraz sluchawki żeby wiedzieć gdzie jest,chyba że kampi :D)żołnierz militarny.. 

Na serwerze widać tylko - Rambo,Kapitan,Elektryk (przezemnie),Duch kapitana czasami,Strzelec wyborowy,Snajper,Aspirant no i Telegrafista :) 

Nie wiem co z tym zrobicie..mam kilka pomysłow ale nie mam zamiaru ich tu wstawiać .. ;) 

Miłego czytania Baju ;) 

Duch i rakiety mają rozbryzg - to racja. Problem jest w tym że rakietą mozna nie trafic, można ją bez problemu ominąć/przeskoczyć.

W kwestii piorunów - można biec przed siebie klikając non stop "E". Aktywacja jest dopiero wtedy kiedy gracz jest przed Tobą = 100% skuteczność. Dlatego też ta klasa została osłabiona (przed osłabieniem bywały sytuacjie w których ludzie gineli nie wiedząc od czego i jak).

W kwestii perku - zostal on dodany z myślą o tym żeby przekierować graczy na inne klasy (możliwe że zostanie zastąpiony czymś innym).

Reszta klas:

Klasy były robione na podstawie tych co były wcześniej (nie brałem pod uwagi tego że wcześniej były tak zbugowane że były grywalne).

Kwestia osłabiania klas:

Partyzant miał 20% widoczności została ona zmieniona na 35%. Ta klasa po prostu była nie widoczna dla nikogo w ciemniejszych pomieszczeniach... . (nie chciałem mieć sytuacji podobnej jaka jest na cod 200 z klasa Ninja = niewidzialna klasa niszczy gre...).

Została osłabiona zanim ktos wbil jakis wiekszy lvl.

Dobrze ale jest to cod 400... z pioruna który walnie za 150 nie zrobie dużo chyba... a osoba która ma dmg po 250 i nie da sie tego uniknac chyba ze leci prosto.. bo jak walnie w ziemie to ma z metr/1,5 zasięgu... odskakiwałem,uciekałem i i tak sięgało mnie to....... 

przy czym ładuje wszystkie 200 pkt w inte... i nie ściągne nikogo na hita.. a osoba która zrobi to na duchu owszem zrobi to.. i polegnie jeszcze 2-3 moze wiecej osob kolo tej jednej..

Ale evo.. spójrz z mojej perspektywy i nawet klas premium.. Ty mi walisz po 240 czy tam 230 z rakiet.. a osoba która nie jest premium ma tyle samo ze tak powiem pocisków i wali więcej od klasy premium? ... coś nie halo :D 

Moim zdaniem temat zostal niepotrzebnie zalozony.Kazdy czym lubi grac i jakim sposobem gra to jest jego sprawa.Np.Ja lubie mp5 ak lub m4 to szukam takiej klasy nie licza sie rakiety,pioruny i tkaie niepotrzebne gowna.Kazdy jak wie ze serwer jest dobry poswieci chwile czasy i poczyta sb opis klas i stwierdzi ktora bedzie dla niego najlepsza.

Coś w tym jest , ale ludzie nie płaczą na elektryka , tylko na osobe , która potrafi nim grać . Przecież gdyby nawet było mniej tego dmg to i tak byś karał kalosz , bo połowa serwa to boty , nie oszukujmy się . Ja i jebek mieliśmy 60 na partyzancie - dostał nerfa, można go usunąć bo jest całkowicie widoczny i nikt nim nie gra. Ale cisnąłem nim nie dlatego , że był mocny w porównaniu do innych klas , tylko dlatego , że miałem dobry sposób gry . Oczywiście parę dobrych osób zagrało , i ludzie się spłakali bo to skandal , toż to tego nie widać , a ninja na codmodzie 200 1/1 kosa? Heh , widać kto tego doświadczył :D Teraz na ten przykład gram space marine i dosyć ogarniam , więc ktoś na 100% zacznie płakać , że jest to klasa nie zbalansowana , nie przymyślana i za silna , ale zaraz , dlaczego nikt nie mówi nic o aspirancie?Może dlatego , że połowa serwera nim gra?? Jak dla mnie to wszystko jest śmiechu warte bo klasy były idealnie zbalansowane i to normalne , że jeden gra gorzej , drugi lepiej , a co do itemu anty elektryk to też jest trochę słabe bo to tak jakby dyskryminacja.

Tak poza tematem (jak juz coś piszę , to dodam to przy okazji)

brakuje mi komendy /perki , rats_1337 trzeba zamienić na rats_office , trzeba przywrócić niewidkę partyzantowi,albo zmienić mu broń , gracze wybierają w 60% jakąś mape np cs_max jak wczoraj , a potem płaczą do admina , żeby zmienił  , a admin to robi bo co ma innego zrobić - do takich rzeczy ludziom powinno służyć rtv , nie admin.

Master rozumiem, ale tak jak mówił Del będą silniejsze pioruny, myślę, że będzie wam pasowało.

CO do wypowiedzi rzarufki my admini specjalnie zmieniamy maxa (nikt nie płacze), bo to nie ma sensu, aby grać przy full serwie na tak małej mapce. Takie jest moje zdanie i poprosiłem adminów, żeby za każdym razem przy takiej ilości graczy zmieniali.

Evo , wiec trzeba poprosić o usunięcie mapki.Ja tam ją lubię , bo raz na jakiś czas przyda się trochę rzeźni , ale zabijanie całego teamu z AS jest trochę dziwne :D

To może zamiast vote , po prostu mapy będą leciały po kolei , cały czas tak samo? dust-eldo-west-lpin i tak dalej? Bo jak gramy westa a ktoś nominuje westwood big to mnie krew zalewa :D + coś jest nie tak bo widziałem (tylko dwa razy) jak w vote wygrywała mapa z mniejsza ilością głosów np de dust2 52 procent , Nuke 48 procent i gramy nuke.

Faktycznie jest to denerwujące... kiedy jedyne mapy jakie gram czasem na serwie to WEST WEST BIG WEST WEST BIG... i tak dalej... a najgorsze jest to... ze ludzie płaczą... że znowu ta sama mapa... ale i tak nadal głosują na to samo... bo czemu niby nie... skoro dużo ludzi głosowało.... wiele map jest praktycznie nie grana..... i musicie też zwrócić uwagę przy dodawaniu map.. na ich wielkość.... nie raz wychodziłem z serwera gdy 15vs15 grało na de_rats1337  padał AS na resp i koniec... wprowadźcie ograniczenia czasowe  na rakiety duchy i AS... czasem nie mogę wyjść z respa i ginę... ba.. na Eldorado tak samo... z tym że tam nie ginę... ale zostaje mi 34hp... co gorsza... gdy ta osoba puści już tego AS... dostaje EMP... nie mam celownika.... jak dla mnie trochę dziwne.. że znika mi celownik... rozumiem że Radar i liczniki mogą znikać... ale celownik ? Przecież on nie jest elektroniczny.... nie ma żadnego kolimatora czy coś w tym guście.... Ahhh jaki żal pupy z mej strony... no ale musiałem się rozpisać o tym co mnie denerwuje :) mam nadzieje że jakiś SA to przeczyta i może coś z tego wykorzysta :) Pozdrawiam Marysia:***(ON)

Nowe mapy są przygotowywane w innym temacie. Za duchy rakietki itd. z respa nie niektórych mapach jest ban, jeżeli jest admin to na pewno reaguje.

EMP- jest to na wielu serwerach w /ks i nigdy nikt się chyba tego nie przyczepił i może to zostać.

Ogólnie pierwszy post został już wyjaśniony. Są inne tematy z propozycjami na które zapraszam, a ten żeby nie było dalej nieporządku zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...