Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, moim priorytetem będzie wskrzeszenie gazetki w formie graficznej, przykład podam poniżej.

Oczywiście samemu będzie ciężko to wszystko ogarnąć, dlatego piszę ten temat. Chcę się dowiedzieć, kto by mi chciał pomóc.

Jak już zrobię projekt graficzny, będzie trzeba ogarnąć z 2 wywiady, jakieś ciekawe artykuły, dużo nowości/zmian na naszej sieci i czego jeszcze dusza zapragnie - mile widziane własne pomysły.

Zadania podzielimy na każdego redaktora, który będzie chciał mi pomóc. Powiedzmy, że jeden dostanie 1 wywiad, drugi dostanie 1 artykuł etc..(to tylko przykład)

Przykład gazetki w formie graficznej:

MjMlcIW.jpg

Będzie okładka, strony i strona końcowa(gdzie napiszę kto brał udział w tworzeniu owej gazetki etc..).

Napisano

ja bym zrobił wydanie pilotażowe,

powiedz co chcesz na takim projekcie "pilocie" widzieć, chętni podzielą się zadaniami

uzgdodnij następnie deadline, po tym czasie teksty będą oddane innym redaktorom do korekty - sprawdzenie czy na pewno wszystko interp. i ort. jest ok - na to załóżmy doba, a potem po akceptacji wszystkich masz kolejny czas na wydanie projektu finalnego / to moje propo

nie ma sensu w gazetce dawać starych artykułów, można robić nowe lub zestawienie artykułów z opisem z zeszłego tygodnia, co do reszty - kwestia gustu ;)

Napisano

Mam na to pomysł bo już kiedyś robiłem gazetkę w takiej formie, póki co chcę wiedzieć kto jest chętny pomóc.

Michaś, póki co to tylko 2 serwerownie zrobiły gazetkę w formie graficznej(porządne wydanie) - plantuj(byłem autorem gazetki) która już nie istnieje no i soplica.

Napisano

Jestem takiego samego zdania jak 

I jeszcze mam małe pytanie, mianowicie co ile by się ukazywał nowy numer gazetki?

Edit.

@NikoS co jakiś czas mógł bym podrzucić jakiś artykuł do gazetki. 

Napisano

[align=center]Ja jestem za zwykłą formą. Urozmaici to treść na forum, ciekawe rzeczy z całego tygodnia zapewne będą powtarzane więc im więcej soczystych słów kluczowych tym lepiej. Pajączki z google i alexy nie widzą obrazków. Dla mobilnych też może się to okazać problematyczne, czcionka się dostosuje do ekranu a obrazek już nie.. Można dodać jakieś separatory cos na wzór:[/align]

[align=center]

AF12fm9.png[/align]

[align=center] [/align]

[align=center]Subtelne i nie rozpraszające osoby która czyta.[/align]

• 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Najaktywniejsi w tym temacie

Popularne Dni

Najaktywniejsi w tym temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...