Cthulhu2 Napisano 23 Lipca 2014 #182782 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Byłbym wdzięczny gdyby ktoś z administracji mógł wypisać konkretne wymiary do grafiki na forum. Najbardziej mi zależy na tle profilowym, avatarze przy postach oraz avatarze w profilu. [align=center][/align] [align=center] [/align] Dam prosty przykład, u góry avatar wgrany na serwer ma 100x100, a na forum jest pomniejszony o te 8%. Zakładam że jest pewnie zmniejszone przez jQuery albo jakiś inny skrypt. Wiem że z tłem profilowym są też jakieś problemy, więcej o tym może Desire napisać oraz Keymil. Wydaje mi się że tam wygląda to tak że jest to powiększane do X wartości. W skrócie to chciałbym wiedzieć te dokładne wymiary, te rzeczywiste do których grafika jest pomniejszana lub zmniejszana. Chyba co też biorę pod uwagę, obrazy są skalowane do rozmiarów ekranu, to już pi**a totalna. Męczę o to dlatego, że osoby w zleceniach w polu wymiary wpisują "Takie jak na forum". A dokładnie ich nie znam.. [align=center] [/align] [align=center] [/align] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desire Napisano 23 Lipca 2014 #182798 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Kiedy robiłam tło na forum dla Kamilka , to wydawało mi się że będzie wszystko ok . U mnie było je widać tak , jak powinno , jednak u Kamila było zupełnie inaczej , ponieważ jego monitor ma 23 cale i wszystko mu ucinało . Proponuję ustawić jedną konkretną rozdzielczość , żeby nie robić mi dodatkowej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionteczekessa Napisano 23 Lipca 2014 #182809 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Moja rozdzielczość mówi, że wymiary tła to 1213x500. Trzeba zobaczyć jak to wygląda u osoby z rozdzielczością 1920x1080. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cthulhu2 Napisano 23 Lipca 2014 Autor #182840 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 U mnie tło pokazuje 1215x502 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionteczekessa Napisano 23 Lipca 2014 #182844 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Trzeba u osoby z rozdzielczością 1920x1080 zobaczyć i z tych wymiarów korzystać, bo na mniejszych rozdzielczościach powinno się przeskalować do odpowiednich wymiarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MemesiO Napisano 29 Lipca 2014 #185960 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 IPB ma tak. Zdjęcie profilowe jest w 7 rozmiarach, zazwyczaj jest tak .ipsUserPhoto_variable { max-width: 155px; } .ipsUserPhoto_large { max-width: 90px; max-height: 90px; } .ipsUserPhoto_medium { width: 50px; height: 50px; } .ipsUserPhoto_terefere { width: 40px; height: 40px; } .ipsUserPhoto_mini { width: 30px; height: 30px; } .ipsUserPhoto_tiny { width: 20px; height: 20px; } .ipsUserPhoto_icon { width: 16px; height: 16px; } w danym stylu można to oczywiście pozmieniać, ale to już od H@ zależy. Za to w profilach, tła są w ogóle inaczej ustawiane, w zależności od rozmiaru ekranu co jest + a nie jak piszecie -, dlaczego? Dałbym mniejsze tło, u mnie by wypełniło a u Ciebie @Freezu już nie. Chyba że mówimy o rozciągnięciu tła, co by znów popsuło rozdzielczość. Chyba Wam o to chodziło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi