Gość Guest Napisano 30 Kwietnia 2014 #149082 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Witam. Od jakiegoś czasu mam następujące problemy z komputerem: - często się zawiesza - głośno pracuje, ale pracuje ! wiatraczek obok procesora (raczej o ten chodzi, mogę się w 10% mylić) - dodam, że komputer był czyszczony miesiąc temu, nowa pasta na procka, temperatury oscylują około 40-50 stopni (kiedyś 110 nawet ) - czasami nie chce się włączyć monitor ( po zostawieniu komputera na dłużej, gdy się wyłączy sam to się nie włącza z powrotem ) - czasami jak jest zawiecha to monitor się wyłącza na sekundę i włącza po 2 sekundach ale kolory leciutko inne Ktoś wie co to może być ? No i dodam, że jest informacja o aktualizacji sterowników, to może być główna przyczyna ? Postaram sie to zaaktulizować ale sam nie wiem do konca jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 30 Kwietnia 2014 #149187 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 DriveBooster / DriverBooster od IObit to program do aktualizowania sterowników spróbuj może Ci pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionteczekessa Napisano 30 Kwietnia 2014 #149316 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Zasilacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 2 Maja 2014 #149841 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Jednoznacznie zasilacz.. Nie ma dostatecznego napięcia w płycie głównej i podzespołach.. Spróbuj wymienić na mocniejszy, a ten wywal na złom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 2 Maja 2014 #149858 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Zasilacz wiadoma sprawa lecz radze ci wymienic wiatrak plus sterowniki wejdz na oficjalna strone najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 12 Maja 2014 #153184 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 przepraszam, że nie odpisywałem, ale maturki ! Normalnie maraton, nie miałem głowy do kompa. Teraz wracam, próbuję odpalić CS a tutaj od razu się monitor wyłącza. To na pewno zasilacz, a nie np. karta graficzna ? Spróbuję zaaktuwalizować sterowniki, zobaczymy. Bo jeśli to zasilacz to kompletnie nie wiem co kupować, za ile, i jak zmieniać Zasilacz, czyli całe to pudło tak ? Nie chodzi o "kabel" pojedyńczy ? ściągnęłem to i sprawdzimy co mi pokażę http://www.dobreprogramy.pl/SlimDrivers,Program,Windows,25819.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 12 Maja 2014 #153207 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Z zasilaczy to bierz tylko coś z tego..........inna sprawa czy zasilacz nie "pociągnął" za sobą jakiegoś podzespołu..... Amacrox, Antec, Astec, be quiet, Chieftec, CoolerMaster, Corsair, Delta, Enermax, Enlight, Fortron , Modecom (MC, Volcano), OCZ, PCPower&Cooling, Pentagram, Seasonic, Silver Power, Tacens, Tagan, Topower, Yesico, Zalman. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 12 Maja 2014 #153422 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Ściągnałem SlimDriver, zaaktualizowałem sterowniki jakby to one były przyczyną. Aktualizacja sterownikow karty graficznej i grafika mi spadła, mam lekko rozmazaną, zupełnie inny wygląd, tak samo jak internet niechodził po aktualizacji przez godzinę. Na dodatek próbuje przywrócić system na wczoraj i pisze, że dysk C:/ uszkodzony ... Na dodatek net bardzo wolno chodzi, myśle, że to rzeczywiscie wina zasilacza .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi