Skocz do zawartości

Problemy z komputerem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Od jakiegoś czasu mam następujące problemy z komputerem:

- często się zawiesza

- głośno pracuje, ale pracuje ! wiatraczek obok procesora (raczej o ten chodzi, mogę się w 10% mylić)

- dodam, że komputer był czyszczony miesiąc temu, nowa pasta na procka, temperatury oscylują około 40-50 stopni (kiedyś 110 nawet )

- czasami nie chce się włączyć monitor ( po zostawieniu komputera na dłużej, gdy się wyłączy sam to się nie włącza z powrotem )

- czasami jak jest zawiecha to monitor się wyłącza na sekundę i włącza po 2 sekundach ale kolory leciutko inne

Ktoś wie co to może być ? No i dodam, że jest informacja o aktualizacji sterowników, to może być główna przyczyna ? Postaram sie to zaaktulizować ale sam nie wiem do konca jak.

Napisano

DriveBooster / DriverBooster od IObit to program do aktualizowania sterowników spróbuj może Ci pomoże.

Gość Guest
Napisano

Jednoznacznie zasilacz.. Nie ma dostatecznego napięcia w płycie głównej i podzespołach.. Spróbuj wymienić na mocniejszy, a ten wywal na złom ;)

Gość Guest
Napisano

Zasilacz wiadoma sprawa lecz radze ci wymienic wiatrak plus sterowniki wejdz na oficjalna strone najlepiej

• 2 weeks later...
Gość Guest
Napisano

przepraszam, że nie odpisywałem, ale maturki ! Normalnie maraton, nie miałem głowy do kompa.

Teraz wracam, próbuję odpalić CS a tutaj od razu się monitor wyłącza. To na pewno zasilacz, a nie np. karta graficzna ? Spróbuję zaaktuwalizować sterowniki, zobaczymy. Bo jeśli to zasilacz to kompletnie nie wiem co kupować, za ile, i jak zmieniać :/ Zasilacz, czyli całe to pudło tak ? Nie chodzi o "kabel" pojedyńczy ?

ściągnęłem to i sprawdzimy co mi pokażę http://www.dobreprogramy.pl/SlimDrivers,Program,Windows,25819.html

Gość Guest
Napisano

Z zasilaczy to bierz tylko coś z tego..........inna sprawa czy zasilacz nie "pociągnął" za sobą jakiegoś podzespołu.....

Amacrox, Antec, Astec, be quiet, Chieftec, CoolerMaster, Corsair, Delta, Enermax, Enlight, Fortron , Modecom (MC, Volcano), OCZ, PCPower&Cooling, Pentagram, Seasonic, Silver Power, Tacens, Tagan, Topower,  Yesico, Zalman.

Gość Guest
Napisano

Ściągnałem SlimDriver, zaaktualizowałem sterowniki jakby to one były przyczyną. Aktualizacja sterownikow karty graficznej i grafika mi spadła, mam lekko rozmazaną, zupełnie inny wygląd, tak samo jak internet niechodził po aktualizacji przez godzinę.  Na dodatek próbuje przywrócić system na wczoraj i pisze, że dysk C:/ uszkodzony ... Na dodatek net bardzo wolno chodzi, myśle, że to rzeczywiscie wina zasilacza ..

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Najaktywniejsi w tym temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...